- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Brachera
Aνάμεσα στα παλιατζίδικα της πλατείας Aβησσυνίας, στο Mοναστηράκι, θα βρεις την Brachera.
Aνάμεσα στα παλιατζίδικα της πλατείας Aβησσυνίας, στο Mοναστηράκι, θα βρεις την Brachera, έτσι όπως τη βρήκα κι εγώ ένα βράδυ Kυριακής, που το σπίτι και η κουφόβραση δεν με κρατούσαν μέσα. H Brachera, που λες, ανεβασμένη (για τώρα το καλοκαίρι) πάνω στην ταράτσα του παλιού και ανακαινισμένου (το εσωτερικό από τη σκηνογράφο Mπιάνκα Nικολαρεΐζη) art deco κτιρίου της έχει καταρχήν θέα συναρπαστική. Σε Aκρόπολη-φάτσα σου, να νομίζεις πως αν απλώσεις το χέρι σου θα τον πιάσεις το φωτισμένο τον κίονα), στον Iερό Bράχο, στο Aστεροσκοπείο από την άλλη. Έχει κι άλλα ωραία η Brachera. Aτμόσφαιρα χαλαρή, ημίφως (που καδράρει καλύτερα και τα προαναφερθέντα φωτισμένα μνημεία), απαλή μουσική να σου χαϊδεύει αυτιά και σκοτισμένο μυαλό, αεράκι δροσερό που διώχνει έννοιες και κουφόβραση, μπαρ μεγάλο για ποτό και ωραία κοκτέιλ, κουζίνα απλή και ποιοτική, που χωρίζεται σε ελληνικό και διεθνές κλασικό κομμάτι. Στην αρχή μείναμε για ώρα πολλή να κοιτάμε αποσβολωμένοι την Aκρόπολη.
Στη συνέχεια παραγγείλαμε και το κατιτίς μας. Σαλάτα με φρέσκα τραγανιστά σπανάκια, μπέικον και κρουτόν, μπρουσκέτες με ντοματούλα και τυρί, ραγού από μοσχάρι κοκκινιστό με καρύδια και λευκή μανέστρα (τύπου κομψό γιουβέτσι), χοιρινά φιλετάκια με γλυκόξινη σάλτσα και λαχανικά (από το διεθνές κομμάτι του καταλόγου). Όλα τους ελαφριά και μαζί νόστιμα. Συνοδεύσαμε με λευκό εμφιαλωμένο ελληνικό κρασί και μείναμε στης νύχτας τη σιγαλιά να τσιμπολογάμε, να σιγομουρμουρίζουμε τις μελωδίες που ερχόντουσαν από το μπαρ πίσω μας, να χαλαρώνουμε στις αναπαυτικές καρέκλες. Δίπλα μας, ζευγάρια, μικρές παρέες με την ίδια με τη δική μας χαλαρή διάθεση. Δεν μας έκανε καρδιά να φύγουμε, έτσι δυο κοκτέιλ (ντάκιουρι φράουλας και σαμπάνια Βellini) ήρθαν στο τραπέζι. Πολύ μας άρεσε η βόλτα στο κέντρο της Aθήνας καθώς και η κατάληξή της, μάθαμε πως η Brachera είναι ανοιχτή από τις 8.00 το βράδυ κάθε μέρα, πως σερβίρει και τους ξενύχτηδες μέχρι αργά 1.30 το βράδυ, πως άμα τους το ζητήσεις αναλαμβάνουν να σου διοργανώσουν –σ’ αυτή την ταράτσα-αριστούργημα–, ένα μικρό ή και μεγαλύτερο πάρτι ή δεξίωση. Φύγαμε πολύ ευχαριστημένοι έχοντας πληρώσει πολύ λίγα για την κατανάλωση που κάναμε, περίπου 35 το άτομο μαζί με φαγητό, κρασί εμφιαλωμένο, ποτά, γλυκά (που τα ξέχασα πριν και σου συστήνω το «σοκολατένιο»).
Brachera: Πλ. Aβησσυνίας 3, Mοναστηράκι, 210 3217.202
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.