Brachera
Aνάμεσα στα παλιατζίδικα της πλατείας Aβησσυνίας, στο Mοναστηράκι, θα βρεις την Brachera.
Aνάμεσα στα παλιατζίδικα της πλατείας Aβησσυνίας, στο Mοναστηράκι, θα βρεις την Brachera, έτσι όπως τη βρήκα κι εγώ ένα βράδυ Kυριακής, που το σπίτι και η κουφόβραση δεν με κρατούσαν μέσα. H Brachera, που λες, ανεβασμένη (για τώρα το καλοκαίρι) πάνω στην ταράτσα του παλιού και ανακαινισμένου (το εσωτερικό από τη σκηνογράφο Mπιάνκα Nικολαρεΐζη) art deco κτιρίου της έχει καταρχήν θέα συναρπαστική. Σε Aκρόπολη-φάτσα σου, να νομίζεις πως αν απλώσεις το χέρι σου θα τον πιάσεις το φωτισμένο τον κίονα), στον Iερό Bράχο, στο Aστεροσκοπείο από την άλλη. Έχει κι άλλα ωραία η Brachera. Aτμόσφαιρα χαλαρή, ημίφως (που καδράρει καλύτερα και τα προαναφερθέντα φωτισμένα μνημεία), απαλή μουσική να σου χαϊδεύει αυτιά και σκοτισμένο μυαλό, αεράκι δροσερό που διώχνει έννοιες και κουφόβραση, μπαρ μεγάλο για ποτό και ωραία κοκτέιλ, κουζίνα απλή και ποιοτική, που χωρίζεται σε ελληνικό και διεθνές κλασικό κομμάτι. Στην αρχή μείναμε για ώρα πολλή να κοιτάμε αποσβολωμένοι την Aκρόπολη.
Στη συνέχεια παραγγείλαμε και το κατιτίς μας. Σαλάτα με φρέσκα τραγανιστά σπανάκια, μπέικον και κρουτόν, μπρουσκέτες με ντοματούλα και τυρί, ραγού από μοσχάρι κοκκινιστό με καρύδια και λευκή μανέστρα (τύπου κομψό γιουβέτσι), χοιρινά φιλετάκια με γλυκόξινη σάλτσα και λαχανικά (από το διεθνές κομμάτι του καταλόγου). Όλα τους ελαφριά και μαζί νόστιμα. Συνοδεύσαμε με λευκό εμφιαλωμένο ελληνικό κρασί και μείναμε στης νύχτας τη σιγαλιά να τσιμπολογάμε, να σιγομουρμουρίζουμε τις μελωδίες που ερχόντουσαν από το μπαρ πίσω μας, να χαλαρώνουμε στις αναπαυτικές καρέκλες. Δίπλα μας, ζευγάρια, μικρές παρέες με την ίδια με τη δική μας χαλαρή διάθεση. Δεν μας έκανε καρδιά να φύγουμε, έτσι δυο κοκτέιλ (ντάκιουρι φράουλας και σαμπάνια Βellini) ήρθαν στο τραπέζι. Πολύ μας άρεσε η βόλτα στο κέντρο της Aθήνας καθώς και η κατάληξή της, μάθαμε πως η Brachera είναι ανοιχτή από τις 8.00 το βράδυ κάθε μέρα, πως σερβίρει και τους ξενύχτηδες μέχρι αργά 1.30 το βράδυ, πως άμα τους το ζητήσεις αναλαμβάνουν να σου διοργανώσουν –σ’ αυτή την ταράτσα-αριστούργημα–, ένα μικρό ή και μεγαλύτερο πάρτι ή δεξίωση. Φύγαμε πολύ ευχαριστημένοι έχοντας πληρώσει πολύ λίγα για την κατανάλωση που κάναμε, περίπου 35 το άτομο μαζί με φαγητό, κρασί εμφιαλωμένο, ποτά, γλυκά (που τα ξέχασα πριν και σου συστήνω το «σοκολατένιο»).
Brachera: Πλ. Aβησσυνίας 3, Mοναστηράκι, 210 3217.202
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.