Υμνήθηκε, δοξάστηκε, τεσταρίστηκε ανηλεώς και συνεχίζει να γευσιγνωσεί με μεσογειακή χάρη η κουζίνα αυτού του εστιατορίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Που ξεκίνησε από τη Χαλκιδική, στη Νέα Φώκια για την ακρίβεια, όπου εκεί όμως κατοικοεδρεύει στην εξαίσια από πλευράς δροσιάς και look κεντρικής πλατείας. Δύο είναι οι Μασσαλίες από ό,τι καταλάβατε, αλλά επειδή είναι νωρίς ακόμη για βουτιές και μετέπειτα οινοποσίες στο πρώτο πόδι, ας επικεντρώσουμε στην αστική, την εντός έδρας.
Άνοιξε τζαμαρίες, έβγαλε τραπεζάκια έξω, και μεσημέρι - βράδυ σκορπίσει ευωδίες στη γειτονιά. Και λάνσαρε τον εαρινό της κατάλογο και πολλή χαρά εσκόρπισε στους εν τω στέκι αυτό μαχαιροκουταλοπηρονοφάγους προσερχόμενους, κρέας ή ψάρι, δεν θα μαλώσουμε τώρα, όλα θαυμαστά είναι, αλλά το παρόν ποστ, στο κρέας θα επικεντρώσει, γιατί κρέας δοκίμασε. Λοιπόν, το νέο πιάτο με μοσχαρίσιο σουβλάκι, αντικριστά με το, άρτι αφιχθέν επίσης, μπιφτέκι που κολυμπά σε σάλτσα πεκορίνο, είναι ζουμερά και φίνα!
Δίπλα και η κλάσικ πια τηγανιά αλλά και η παντσέτα με ανάμεικτο πουρέ από φασόλι, μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας - δενδρολίβανο να συνομιλούν με μοσχαράκια ραγού με λιαστή ντομάτα και μανιτάρια, σερβιρισμένα με χυλοπίτες αρωματισμένες με θυμάρι. Εύφημος μνεία στο Πολίτικο σαγανάκι με αβγά και σουτζούκι Μιράν, όπου εφορμήσαμε ως πιλότοι καμικάζι, πολυβολώντας κάθετα με μπουκιές αφράτου ψωμιού!
Άσπρο κρασί ετικέτας Λευκός Ελέφαντας, που είναι, ας μου επιτραπεί ο νεολογισμός, «ποπ κάζουαλ», αφού λόγω ντιζάιν της φιάλης και της δροσερής και μεστής γεύσης, παρατήρησα πως σκοράρει στα τραπέζια ως πρόταση των παιδιών. Και να παρασημοφορήσω τη μελιτζανοσαλάτα, τη χωριάτικη με το κριθαροκούλουρο, τον σεφ, τα μαγέρια και το προσωπικό όλο. Με τα μαύρα κομψά μπλουζάκια τους, με τον άσπρο κόκκορα, σήμα κατατεθέν και τελάλη της «Μασσαλίας», συνηγόρησαν ώστε όλα να αστράφτουν και να μοιράζουν χαρά, σεβασμό και πάνω από όλα υπέρτατη απόλαυση.
Είπαμε! Είναι ένα μεσογειακό εστιατόριο που η φαντασία, το μπρίο και τα μυστικά της κουζίνας του μόνο με το αντίστοιχο αδελφάκι της Χαλκιδικής μπορούν να κοντραριστούν. Αλλά είναι νωρίς ακόμα για βουτιές στο πρώτο πόδι, οπότε ακόμα στηρίζουμε, διαδίδουμε, λατρεύουμε αυτό. Του κέντρου της Θεσσαλονίκης, όπου όλοι το αγαπούν και αυτό εμπιστεύονται.
Μανουσογιαννάκη και Φιλικής Εταιρείας, 2314003714
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.