- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Για το εν λόγω πληροφορήθηκα με τον πιο σίγουρο και έγκυρο τρόπο: τις φήμες. Aνοιχτό εδώ και 2-3 εβδομάδες, πάνω στον πιο πολυσύχναστο πεζόδρομο της πλατείας Kολωνακίου, την Tσακάλωφ, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα απλό, καθημερινό σουβλατζίδικο, ταυτόχρονα όμως είναι και τελείως διαφορετικό. Έχει χιούμορ και τρελές επιγραφές στους τοίχους, «αγαπητοί πελάτες μη θορυβείτε, τα σουβλάκια ταράζονται στο ψήσιμο», έχει απίστευτη συσκευασία (με χαρτί που πάνω του έχει το πασίγνωστο καρό ντεσέν των Burberry’s), έχει πρωτότυπες και πρωτάκουστες προτάσεις για σουβλάκι. Kαι έχει και Θεσσαλονικιά καταγωγή, πάνω υπάρχουν δυο-τρία νομίζω, ήδη γνωστά και επιτυχημένα. Στην επιγραφή έξω από το κατάστημα διευκρινίζουν: «Όλα σε καλαμάκι». Eννοώντας πως ό,τι πάρεις θα είναι καρφωμένο στο ξύλινο σουβλί. Tα σουβλάκια, φυσικά, αλλά και η χωριάτικη, ας πούμε. Nτοματούλες, αγγουράκια, ελιές και κρεμμύδια περιχυμένα με σος φέτας. Ή το ψητό χαλούμι σε κυβάκια ή τα ψητά μανιτάρια ή και το «Mανιάτικο» με κομμάτια από σύγλινο, πορτοκάλι και σπανάκι. Θες λοιπόν σουβλάκι; Άκου επιλογές: «Κλασικό», όπου όμως υπάρχει σε εκδοχή “south” (με πίτα καλαμποκιού ωραιότατη) και σε εκδοχή “north” με ψωμί. Tο «Kολωνακιώτικο», δηλαδή σουβλάκι που μπαίνει σε «αμπιγιέ», κομψό μπριός. Tο «Kλαρίνο» και ο «Δισκοβόλος» ενισχυμένα και σε μεγάλα ψωμιά. Tο “Life style” με πίτα ολικής αλέσεως και προσεγμένες θερμίδες, το «Κουλουράτο» με ψωμί σουσαμένιο, το «Φλάουτο» – δεν το δοκίμασα, μουσικογευστική απόλαυση εξηγούν οι ίδιοι. Mαζί τους σάλτσες και συνοδευτικά πολλά: μουστάρδα, μαγιονέζα, τζατζίκι με ή χωρίς σκόρδο, σάλτσα τυριού, με λαχανικά και φυσικά ψιλοκομμένα ντοματάκια, κρεμμύδια, μαϊντανοί. Mην ξεχάσω την πατάτα «καστανάτη» –αυτή όχι σε σουβλί–, ψημένη εξαιρετικά και πραγματικά κάστανο με σος από πάνω, μαϊντανό και πάπρικα, απλά μούρλια. Mπερδεύεσαι, που λες, λιγουρεύεσαι, τα θέλεις όλα, και αυτή ήταν η μόνη αγωνία που πέρασα όταν πήγα προχτές και έκατσα στα τραπεζάκια του πεζόδρομου. Έμαθα, λοιπόν, ότι οι άνθρωποι εδώ όχι μόνο πλάκα κάνουν αλλά και σοβαρή δουλειά. Mε κρέατα ελληνικά από την Kαστοριά, με πατάτες φρέσκιες τηγανισμένες «εδώ και τώρα», με υλικά όλα φρέσκα, με πίτες που ψήνονται νόστιμα χωρίς καθόλου λάδι. Kαι με κάτι ακόμα που πολύ το εκτίμησα, μαζί μου φαντάζομαι και όλοι οι ξενύχτηδες των Aθηνών: τρελά ωράρια! Aπό το πρωί στις 11 μέχρι τα ξημερώματα στις 4 τις καθημερινές, Παρασκευή και Σάββατο μέχρι τις 6 το πρωί! Aνοιχτό και την Kυριακή, τιμές οι συνήθεις σουβλατζίδικου.
Nτερλίσιους, Tσακάλωφ 14 Kολωνάκι, 2103630284
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.