Τα Prosopa ξεκίνησαν το 1998, οι ιδιοκτήτες του, από τους πρώτους αποικίσαντες τον Κεραμεικό, δημιούργησαν εκεί ένα στέκι καλλιτεχνικοπολιτικοκουλτουριάρικο. Εδώ κι ένα χρόνο άλλαξαν πόστο, πέρασαν από τον Κεραμεικό στο Ρουφ. Η μετακόμιση τους πάει. Σε μια ήσυχη γωνιά, εκεί που ενώνονται η Μεγ. Βασιλείου με την Κωνσταντινουπόλεως, πολύ κοντά στο μουσείο Μπενάκη και δίπλα στη γραφική ταβέρνα του Σκούφια, φτιάχνουν μια γειτονιά πολύ ελκυστική και μαζί γραφική. Το περιβάλλον είναι πολύ cool. Τεράστια παράθυρα με τις ενδείξεις “Train view one” και “Τrain view two” σού καδράρουν τα τρένα που περνούν. Συμπαθής γύμνια στους τοίχους που ντύνεται πού και πού από γραφίστικα εφευρήματα του Αλέξη Αγγελιδάκη, υπέροχα φωτιστικά κι ένα τόσο δα κηπάκι-διάδρομος, με εταζέρες συρμάτινες και πάμπολλα μυρωδικά γλαστράκια, σκαμπό, τασάκια και ρεσό αναμμένα, διαμορφωμένο για τους καπνιστές (ευχαριστώ που μας προσέχετε εμάς τους καπνιστές, γιατί νομίζω ότι για το πυρ –ή το ψύχος– το εξώτερο μας προoρίζουν όλοι από φέτος). Δύο μπαρ, ένα σε κάθε αίθουσα, που φτιάχνουν κοκτεϊλάρες με best of τα mohitos. Ηot κόσμος και hot μουσικές. Περσόνες της καλλιτεχνικής, της θεατρικής και της πολιτικής σκηνής σε ένα mix & match γοητευτικό και ιδιαίτερο.
Τα φαγητά έχουν μεσογειακή προσωπικότητα. Σαλάτες ενδιαφέρουσες, με εύγευστα dressings και deli συνθέσεις, όπως αυτή που δοκιμάσαμε με ρόκα, ραντίτσιο, αντίδια, κατσικίσιο τυρί, φιστίκια Αιγίνης και βινεγκρέτ μηλόξιδου.
Γκουρμεδιάρικα ορεκτικά σαν τις νοστιμότατες γαρίδες τυλιγμένες με «σπαγγέτι» πατάτας και σος μάνγκο, τις ανάλαφρες μυρωδικές χορτόπιτες ή τα πουγκιά από προσούτο με κρέμα τυριών και βινεγκρέτ μελιού. Στα Prosopa αγαπούν τα ριζότι και γι’ αυτό τους πετυχαίνουν. Εκείνα με σπαράγγια, παρμεζάνα και τζίντζερ, και με γαρίδες, θυμάρι και χυμό λάιμ ήταν άπαιχτα. Και στις πάστες τα πάνε καλά, πολύ καλές οι παπαρδέλες με πέστο ντομάτας, μανιτάρια και ανθότυρο. Τους τεστάραμε όμως και στα δεύτερα και στα γλυκά. Σουξέ το ψαρονέφρι με σύκα και σος εσπρέσο και τα φιλετάκια μοσχαριού με τα φρέσκα μανιτάρια και τη σος σαφράν. Όσο για το γλυκό, δοκιμάστε μπανόφι και τούρτα σοκολάτας, ενώ το απόλυτο «πρέπει» είναι το παγωτό καρύδας.
Prosopa: Μεγ. Βασιλείου 52 & Κων/πόλεως 4, Ρουφ, 210 3413.433. Ανοικτά από 8 μ.μ. ως 2.30 π.μ., Κυριακή από το μεσημέρι. Κατανάλωση/άτομο 25-30 ευρώ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.