- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
![9649-21883.jpg 9649-21883.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2010/10/27/9649-21883.jpg)
Τα Prosopa ξεκίνησαν το 1998, οι ιδιοκτήτες του, από τους πρώτους αποικίσαντες τον Κεραμεικό, δημιούργησαν εκεί ένα στέκι καλλιτεχνικοπολιτικοκουλτουριάρικο. Εδώ κι ένα χρόνο άλλαξαν πόστο, πέρασαν από τον Κεραμεικό στο Ρουφ. Η μετακόμιση τους πάει. Σε μια ήσυχη γωνιά, εκεί που ενώνονται η Μεγ. Βασιλείου με την Κωνσταντινουπόλεως, πολύ κοντά στο μουσείο Μπενάκη και δίπλα στη γραφική ταβέρνα του Σκούφια, φτιάχνουν μια γειτονιά πολύ ελκυστική και μαζί γραφική. Το περιβάλλον είναι πολύ cool. Τεράστια παράθυρα με τις ενδείξεις “Train view one” και “Τrain view two” σού καδράρουν τα τρένα που περνούν. Συμπαθής γύμνια στους τοίχους που ντύνεται πού και πού από γραφίστικα εφευρήματα του Αλέξη Αγγελιδάκη, υπέροχα φωτιστικά κι ένα τόσο δα κηπάκι-διάδρομος, με εταζέρες συρμάτινες και πάμπολλα μυρωδικά γλαστράκια, σκαμπό, τασάκια και ρεσό αναμμένα, διαμορφωμένο για τους καπνιστές (ευχαριστώ που μας προσέχετε εμάς τους καπνιστές, γιατί νομίζω ότι για το πυρ –ή το ψύχος– το εξώτερο μας προoρίζουν όλοι από φέτος). Δύο μπαρ, ένα σε κάθε αίθουσα, που φτιάχνουν κοκτεϊλάρες με best of τα mohitos. Ηot κόσμος και hot μουσικές. Περσόνες της καλλιτεχνικής, της θεατρικής και της πολιτικής σκηνής σε ένα mix & match γοητευτικό και ιδιαίτερο.
Τα φαγητά έχουν μεσογειακή προσωπικότητα. Σαλάτες ενδιαφέρουσες, με εύγευστα dressings και deli συνθέσεις, όπως αυτή που δοκιμάσαμε με ρόκα, ραντίτσιο, αντίδια, κατσικίσιο τυρί, φιστίκια Αιγίνης και βινεγκρέτ μηλόξιδου.
Γκουρμεδιάρικα ορεκτικά σαν τις νοστιμότατες γαρίδες τυλιγμένες με «σπαγγέτι» πατάτας και σος μάνγκο, τις ανάλαφρες μυρωδικές χορτόπιτες ή τα πουγκιά από προσούτο με κρέμα τυριών και βινεγκρέτ μελιού. Στα Prosopa αγαπούν τα ριζότι και γι’ αυτό τους πετυχαίνουν. Εκείνα με σπαράγγια, παρμεζάνα και τζίντζερ, και με γαρίδες, θυμάρι και χυμό λάιμ ήταν άπαιχτα. Και στις πάστες τα πάνε καλά, πολύ καλές οι παπαρδέλες με πέστο ντομάτας, μανιτάρια και ανθότυρο. Τους τεστάραμε όμως και στα δεύτερα και στα γλυκά. Σουξέ το ψαρονέφρι με σύκα και σος εσπρέσο και τα φιλετάκια μοσχαριού με τα φρέσκα μανιτάρια και τη σος σαφράν. Όσο για το γλυκό, δοκιμάστε μπανόφι και τούρτα σοκολάτας, ενώ το απόλυτο «πρέπει» είναι το παγωτό καρύδας.
Prosopa: Μεγ. Βασιλείου 52 & Κων/πόλεως 4, Ρουφ, 210 3413.433. Ανοικτά από 8 μ.μ. ως 2.30 π.μ., Κυριακή από το μεσημέρι. Κατανάλωση/άτομο 25-30 ευρώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Όλα τα φαγητά ένα ταξίδι στην ευλογημένη γη της Μεσσηνίας
Η τέλεια καλοκαιρινή επιλογή για φαγητό µετά τη θάλασσα
Γεύσεις που δεν θα βρεις εύκολα αλλού και που σίγουρα θα θυµάσαι για καιρό.
«Προτεραιότητα στην ποιότητα»
Κρητικό μεράκι και προϊόντα φερμένα κατευθείαν από το νησί
Γνωστό για τις υπέροχες λιχουδιές του, έχει καθιερωθεί ως ο απόλυτος all day προορισµός στην Ηλιούπολη
Aξεπέραστη, αυθεντική, καναδέζικου στιλ πίτσα
Η new age σουβλακερί που στεγάζεται σε γνωστή μονοκατοικία του Πειραιά, οφείλει την ύπαρξή της στο μεράκι μιας παρέας Πασαλιμανιωτών, με πρώτο και καλύτερο τον Μπάμπη που «τρέχει» καθημερινά το κατάστημα
Πάνω στη θάλασσα, με τέλειο φαγητό, έξυπνα κοκτέιλ και καλοκαιρινή, νησιώτικη ατμόσφαιρα
Το νέο εστιατόριο της Αντιπάρου ανοίγει με μία νόστιμη έκπληξη
Γύρος στα κάρβουνα και άλλες ζουμερές αμαρτίες από τα χέρια του Χριστόφορου Πέσκια
Χωρίς πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού, μόνο γεύσεις βαθιάς νοστιμιάς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.