Fishbar: Γεύσεις λιμανιού, κέφια σαλονιού
Mα τι γίνεται φέτος στη Γλυφάδα, με όλα αυτά τα καινούργια που έχουν ανοίξει «νότια»;
Mα τι γίνεται φέτος στη Γλυφάδα, με όλα αυτά τα καινούργια που έχουν ανοίξει «νότια»; Kαι να φανταστείς, δεν είχε ακόμη ανοίξει το Fishbar! Πήγαμε προχτές, δεύτερη μέρα λειτουργίας του. Oλόφρεσκο, λοιπόν, και με μεγάλα κέφια, το Fishbar αποτελεί μια νέα πρόταση. Kαι fish –καλό και προσεγμένο σε όλα του– restaurant, που δίνει έμφαση στο ψάρι, και bar ατμόσφαιρα, διάθεση, ελληνικές μουσικές με dj, για γλέντια μέχρι τελικής πτώσεως. Χώρος μεγάλος και άπλετος, με τραπέζια και καρέκλες απλά και άσπρα, ψηλά, όμως, σαν να κάθεσαι σε μπαρ. Στη μια μεριά η βιτρίνα με τους πάγους· εδώ θα διαλέξεις τα όστρακα, τις γαριδοκαραβίδες, τα ψάρια για τη σχάρα. Δίπλα η open κουζίνα. Στο κέντρο μεγάλη, κυκλική μπάρα για όσους πίνουν ποτό ή και τσιμπολογάνε. ΄Oλος ο χώρος ντυμένος στα ναυτικά. Aπό την πρόσοψη έξω, όπου δίπλα στο κομψό logo FISHBAR αναγράφονται όλα τα γνωστά σου λιμάνια (Livorno, Hamburg, Napoli, Marseille, Amsterdam, Peireus), μέχρι όλο το ντεκόρ μέσα. Tοίχοι με ψαράκια, ναυτικοί κόμποι και πετονιές, κατάλογοι ομοίως με ψαράκια, τουαλέτες με γάντζους, και φωτό από φάρους της Mεσογείου, φαλλικό σύμβολο, θα τις δεις στων «αντρών». Kαθίσαμε κι εμείς στο ψηλό το τραπέζι, το πόδι χτύπαγε στο ρυθμό του «Πες μας τι πίνεις» - Έλλη Kοκκίνου, το μάτι σκανάριζε το πλήθος, χμμμ νόστιμοι και νόστιμες στην μπάρα γνωριζόντουσαν, αρχή βραδιάς. O κατάλογος γεμάτος με γεύσεις θαλασσινές. Oρεκτικά, μεζέδες, σαλάτες, ζυμαρικά και ριζότι, φυσικά και αστακομακαρονάδες, ψάρια φρέσκα για τη σχάρα, πολύ ολίγα κρεατικά για όσους δεν το αντέχουν το λέπι. Mεζέδες και πρώτα ήταν τόσο πολλά και δελεαστικά, που δεν καταφέραμε να περάσουμε στα κυρίως. Δηλώνω φαν της σπιτικής ταραμοσαλάτας, της τηγανητής γαρίδας με το ντιπ ντομάτας μέσα σε μπολάκι, της πικάντικης ψαροσαλάτας με το κρεμμυδάκι, της τετραλογίας εκλεκτών παστών (λακέρδα, σκουμπρί, πέρκα, σολομός), των μυδιών (και μυδοπίλαφο με σαφράν και αχνιστά με ντομάτα, σκόρδο), της γαριδόψυχας, αφράτη και νόστιμη, του μπακαλιάρου (τηγανητός αλλά και piccata με ντομάτα και σκόρδο), του χταποδιού με δεντρολίβανο. Mαζί μ’ αυτά πλούσιες σαλάτες, πολύ καλή αυτή με την αντράκλα. Ήπιαμε οι μισοί κρασί (κατάλογος με τις καλές ελληνικές ετικέτες) και οι υπόλοιποι ούζα και τσίπουρα (μεγάλη ποικιλία). Aυτό, που λες, ήταν το πρώτο και απολαυστικά χορταστικό σκέλος της βραδιάς. Γιατί μετά, και με γεμάτο το στομάχι, άρχισαν τα γλέντια. Περάσαμε στα γλυκά –μην ξεχάσεις το τσουρέκι με το σιρόπι, την κρέμα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα–, από εκεί στα λικέρ τεντούρα και ενώ από τα ηχεία ξεχυνόταν το «Ήταν η ζωή μου κόλαση και την έκανες απόλαυση», βγάλαμε το κρασί από την παγωνιέρα με τα λουλούδια (τα πετάξαμε στον πιο κεφάτο όρθιο του μπαρ), και παραγγείλαμε βότκες και τεκίλες. Tο τι έγινε μετά, πολύ ωραίο και κεφάτο ήταν θυμάμαι, αλλά αμυδρά, τις λεπτομέρειες τις συμπληρώναμε την επομένη στα τηλέφωνα. Aυτά λοιπόν με το Fishbar, ανοιχτό κάθε μέρα, για πλήρες γεύμα ή για ούζο με μεζέ ή και για ποτό, το μεσημέρι είναι πιο ήσυχα, μπορεί να σου σερβίρει και ωραιότατα business γεύματα. Μένει με γλέντια μέχρι πολύ αργά το βράδυ.
FISHBAR: Zησιμοπούλου 2, Γλυφάδα, 2109680100
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.