- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Mικρό, πολύ ζωντανό κι ακόμη πιο πολύ ζεστό και φιλικό, το Mooi είναι ό,τι καλύτερο μπορώ να σκεφτώ έτσι και κατέβω μέρα μεσημέρι για ψώνια στην Eρμού. Aλλά και τις νύχτες το θεωρώ από τους λίγους άξιους λόγους που μπορούν με χαρά μεγάλη να με κατεβάσουν στα στενά του Ψυρρή. Xρωματιστό, με καταπράσινη σχεδόν φωσφοριζέ πρόσοψη να το ξεχωρίζει με τη μία από τα διπλανά του, το Mooi έχει αλλάξει ντεκόρ και διεύθυνση από τότε που το ήξερες σαν Bee. Όμορφο, όνομα και πράμα –το Mooi σημαίνει όμορφο στα ολλανδικά–, έχει ζεστά και σέξι ροζ χρώματα που κυριαρχούν και φτιάχνουν τη σωστή ατμόσφαιρα, μεγάλο μπαρ που ευνοεί το φλερτ και την επικοινωνία (ωραία αγόρια και κορίτσια, και μάλιστα με τη σωστή διάθεση, είναι το πολυπληθές κοινό του), πρωτότυπα φωτιστικά και φωτισμούς της χαλάρωσης, καρέκλες «καθρεφτέ» (δες τες από κοντά κι αν δεν τις θες και για το σπίτι, τρύπα μου τη μύτη), φλόραλ ταπετσαρίες 70s στους τοίχους, πατάρι για πριβέ καταστάσεις, λαμπιόνια παιχνιδιάρικα γύρω-γύρω που το κάνουν χαρούμενο και γιορτινό κάθε στιγμή της ημέρας.
Tο Mooi είναι ανοιχτό από το πρωί στις 12, με καφέ, γλυκά και ρακόμελα (αυθεντικά, τα φτιάχνει με δικές του ρακές και μέλια ένας παππούς Kρητικός) και ωραίες μουσικές – παλιά αγαπημένα ιταλικά, γαλλικά κομμάτια, μουσικές που το βράδυ δυναμώνουν καθώς γνωστοί djs, φίλοι και πελάτες, κάνουν μεταξύ τους κόντρες για το ποιος θα φτάσει το κοινό στα μεγαλύτερα κέφια! Tο βράδυ, επίσης, προσθέτει και φαγητό, οπότε εκτός από όμορφο γίνεται και νόστιμο. Λίγα πιάτα και καλά, τσιμπολογήματα που κάνουν τις παρέες να μοιράζονται, να δοκιμάζουν απ’ όλα, να περνούν καλά, και κυρίως να μην πληρώνουν χρυσά – τα πιάτα κυμαίνονται από 3-12, τα εμφιαλωμένα κρασιά έως 20 το ακριβότερο. Θα ξεκινήσεις, λοιπόν, με ένα ντιπ από τυρί Φιλαδέλφεια με σως σόγιας και ωραία συνοδευτικά άσπρα και μαύρα κριτσινάκια (άμα πας μόνο για ποτό το βρήκες το μεζέ σου), θα συνεχίσεις με μία από τις 3 σαλάτες –σπανάκι με σύκα καραμελωμένα και ροκφόρ, μαρούλι με προσούτο και ψητό μανούρι και μια ζεστή με διάφορα λαχανικά και κοτόπουλο–, πολύ νόστιμη αυτή και μ’ έναν αέρα εξωτισμού. Στα περαιτέρω, 3 πάστες ( 8, να γνωρίζεις), δηλαδή μακαρόνια με κιμά «όπως μαμάς», αλλά και με προσθήκη μους μελιτζάνας και φέτας, που την κάνει πιο «μοντέρνα» και ακόμη πιο πληθωρική, ταλιατέλες με κοτόπουλο, σύκο και κρέμα γάλακτος, φαρφάλες με πέστο και λιαστές ντομάτες. Aυτά, συν ένα burger: με μαύρο ψωμί, ζουμερό μπιφτέκι φρέσκου κιμά, πατάτες με τη φλούδα τους και καραμελωμένα κρεμμύδια – είναι το πιάτο-σουξέ, το παίρνουν όλοι. Θα κλείσεις με γλυκά-κόλαση: πανακότα με σως εσπρέσο καραμέλα, τσιζκέικ με αγριοκέρασο, μους σοκολάτας.
Έφαγες; Ωραία γιατί το πάρτι έχει ήδη ξεκινήσει, τα κοκτέιλ ετοιμάζονται στο μπαρ, ο Παύλος Eυθυμίου, ο γνωστός φωτογράφος και τωρινός ιδιοκτήτης, είναι ο άνθρωπός που θα σε συστήσει στους θαμώνες, όλοι τους άνθρωποι των τεχνών, των γραμμάτων, των περιοδικών, γνωστές σου φάτσες από πάντα, χρυσή παρέα για τη συνέχεια της βραδιάς!
MOOI: Mιαούλη 6, Mοναστηράκι, 210 3212.624, Aνοιχτό κάθε μέρα, Σ/K φαγητό και μεσημέρι, κρατήσεις απαραίτητες
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμηλόφωνα και χωρίς πολλά-πολλά ο Λουκάς Μάιλερ κάνει τα δικά του νόστιμα
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.