![95988-215124.jpg 95988-215124.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2007/01/18/95988-215124.jpg)
Mικρό, πολύ ζωντανό κι ακόμη πιο πολύ ζεστό και φιλικό, το Mooi είναι ό,τι καλύτερο μπορώ να σκεφτώ έτσι και κατέβω μέρα μεσημέρι για ψώνια στην Eρμού. Aλλά και τις νύχτες το θεωρώ από τους λίγους άξιους λόγους που μπορούν με χαρά μεγάλη να με κατεβάσουν στα στενά του Ψυρρή. Xρωματιστό, με καταπράσινη σχεδόν φωσφοριζέ πρόσοψη να το ξεχωρίζει με τη μία από τα διπλανά του, το Mooi έχει αλλάξει ντεκόρ και διεύθυνση από τότε που το ήξερες σαν Bee. Όμορφο, όνομα και πράμα –το Mooi σημαίνει όμορφο στα ολλανδικά–, έχει ζεστά και σέξι ροζ χρώματα που κυριαρχούν και φτιάχνουν τη σωστή ατμόσφαιρα, μεγάλο μπαρ που ευνοεί το φλερτ και την επικοινωνία (ωραία αγόρια και κορίτσια, και μάλιστα με τη σωστή διάθεση, είναι το πολυπληθές κοινό του), πρωτότυπα φωτιστικά και φωτισμούς της χαλάρωσης, καρέκλες «καθρεφτέ» (δες τες από κοντά κι αν δεν τις θες και για το σπίτι, τρύπα μου τη μύτη), φλόραλ ταπετσαρίες 70s στους τοίχους, πατάρι για πριβέ καταστάσεις, λαμπιόνια παιχνιδιάρικα γύρω-γύρω που το κάνουν χαρούμενο και γιορτινό κάθε στιγμή της ημέρας.
Tο Mooi είναι ανοιχτό από το πρωί στις 12, με καφέ, γλυκά και ρακόμελα (αυθεντικά, τα φτιάχνει με δικές του ρακές και μέλια ένας παππούς Kρητικός) και ωραίες μουσικές – παλιά αγαπημένα ιταλικά, γαλλικά κομμάτια, μουσικές που το βράδυ δυναμώνουν καθώς γνωστοί djs, φίλοι και πελάτες, κάνουν μεταξύ τους κόντρες για το ποιος θα φτάσει το κοινό στα μεγαλύτερα κέφια! Tο βράδυ, επίσης, προσθέτει και φαγητό, οπότε εκτός από όμορφο γίνεται και νόστιμο. Λίγα πιάτα και καλά, τσιμπολογήματα που κάνουν τις παρέες να μοιράζονται, να δοκιμάζουν απ’ όλα, να περνούν καλά, και κυρίως να μην πληρώνουν χρυσά – τα πιάτα κυμαίνονται από 3-12, τα εμφιαλωμένα κρασιά έως 20 το ακριβότερο. Θα ξεκινήσεις, λοιπόν, με ένα ντιπ από τυρί Φιλαδέλφεια με σως σόγιας και ωραία συνοδευτικά άσπρα και μαύρα κριτσινάκια (άμα πας μόνο για ποτό το βρήκες το μεζέ σου), θα συνεχίσεις με μία από τις 3 σαλάτες –σπανάκι με σύκα καραμελωμένα και ροκφόρ, μαρούλι με προσούτο και ψητό μανούρι και μια ζεστή με διάφορα λαχανικά και κοτόπουλο–, πολύ νόστιμη αυτή και μ’ έναν αέρα εξωτισμού. Στα περαιτέρω, 3 πάστες ( 8, να γνωρίζεις), δηλαδή μακαρόνια με κιμά «όπως μαμάς», αλλά και με προσθήκη μους μελιτζάνας και φέτας, που την κάνει πιο «μοντέρνα» και ακόμη πιο πληθωρική, ταλιατέλες με κοτόπουλο, σύκο και κρέμα γάλακτος, φαρφάλες με πέστο και λιαστές ντομάτες. Aυτά, συν ένα burger: με μαύρο ψωμί, ζουμερό μπιφτέκι φρέσκου κιμά, πατάτες με τη φλούδα τους και καραμελωμένα κρεμμύδια – είναι το πιάτο-σουξέ, το παίρνουν όλοι. Θα κλείσεις με γλυκά-κόλαση: πανακότα με σως εσπρέσο καραμέλα, τσιζκέικ με αγριοκέρασο, μους σοκολάτας.
Έφαγες; Ωραία γιατί το πάρτι έχει ήδη ξεκινήσει, τα κοκτέιλ ετοιμάζονται στο μπαρ, ο Παύλος Eυθυμίου, ο γνωστός φωτογράφος και τωρινός ιδιοκτήτης, είναι ο άνθρωπός που θα σε συστήσει στους θαμώνες, όλοι τους άνθρωποι των τεχνών, των γραμμάτων, των περιοδικών, γνωστές σου φάτσες από πάντα, χρυσή παρέα για τη συνέχεια της βραδιάς!
MOOI: Mιαούλη 6, Mοναστηράκι, 210 3212.624, Aνοιχτό κάθε μέρα, Σ/K φαγητό και μεσημέρι, κρατήσεις απαραίτητες
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.