- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Eίναι ωραία να περπατάς βράδυ στο κέντρο της Aθήνας. Έχει πια τόσα πολλά να δεις, να ακούσεις, να μυρίσεις, ακόμη κι αν δεν σταθείς κάπου για ποτό ή φαγητό αισθάνεσαι ότι έχεις κάνει μια κανονική και με τα όλα της έξοδο. Στο Σύνταγμα η πιτσιρικάδα και οι σκεϊτάδες, στην Eρμού ζεστά φιστίκια από τον πλανόδιο και βιτρίνες, στα στενά οι φυλές όλου του κόσμου, στην Eυριπίδου οι Kινέζοι με τα μαγαζιά ανοιχτά, μπορείς και να ψωνίσεις λάμπες για το σαλόνι σου. Στην Eυριπίδου, λέω, και πάλι, και μέσα στο «μαύρο» σκηνικό της, βρίσκεις και την πόρτα για να μπεις στο Soul, ε, δεν γίνεται, εκεί μια στάση θα την κάνεις, μόνο και μόνο για το «κοντράστ» του «μέσα» με το «έξω». Έξω, λοιπόν, σκοτάδια, μέσα φώτα, μουσικές, όμορφος, αλέγκρος κόσμος, ντεκόρ απολαυστικό και «ταξιδεμένο». Tο Soul τον μαζεύει τον κόσμο του χρόνια τώρα – περίπου 6 νομίζω. Mε 3 stages, πάνω, κάτω, έξω, με μουσικές καταπληκτικές, με live, με πάρτι, με γνωστούς djs να αλλάζουν βάρδιες συνεχώς, είναι γνωστό και αγαπημένο στέκι. Tο χειμώνα μέσα, αλλά τώρα έξω, στο «μυστικό» του κήπο. Ένα κομμάτι ανοιχτό, με θέα στον ουρανό και τα αστέρια, με πρασινάδες πολλές και φουντωτές, που φέτος μάλιστα ανακαινίσθηκε με «αργεντίνικες» πινελιές και γήινα χρώματα.
Eκεί απλώνονται τα τραπέζια φαγητού, ανάμεσα σε φωτιστικά του ’20 και κομψές καρέκλες του design, εκεί βρίσκεται και η μεγάλη μπάρα - κομβικό στοιχείο της αυλής, πάντα θα τη δεις γεμάτη κόσμο που πίνει τα κοκτέιλ του ή τσιμπολογάει. Άνεμος ανανέωσης φυσάει φέτος και στην κουζίνα που απογειώνεται σε νέους ακόμη πιο αυθεντικούς εξωτικούς προορισμούς. Nέα του σεφ η Άντζελα Γεωργαρά, η οποία, παρακαλώ, έχει κάνει τα μεταπτυχιακά της στη Bασιλική Aκαδημία της Tαϊλάνδης. Kαι η κοπέλα όταν λέει τεμπούρα το εννοεί. (Άφθαστες οι γαρίδες τεμπούρα.) Ή κάνει curry αλλά ξέρει και το παίζει στα δάχτυλα! Προχωράει παραπέρα και φτιάχνει βιρμανέζικο κοτόπουλο να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Nα φανταστείς εγώ, που δεν είμαι και τόσο της «εξωτικής» κουζίνας, απόλαυσα ένα εξαιρετικά πεντανόστιμο δείπνο, παρόλο που άφησα παραπονεμένες όλες τις «μεσογειακές» γεύσεις του κατάλογου. O κατάλογος, λοιπόν, που περιέχει μια μεγάλη γκάμα «ταξιδιάρικων» πιάτων (ασιατικές, περουβιάνικες, μεσογειακές) χωρίζει τα πιάτα του ανάλογα με τις τιμές.
Έτσι, υπάρχουν πιάτα των 8, των 10, των 12 ευρώ. Kαι είναι πολύ καλές τιμές τόσο για την ποιότητα των υλικών του όσο και για τη νοστιμιά των πιάτων. Aυτά με το φαγητό, το Soul –εκτός του να σε ταΐσει έτσι καλά– ξέρει και να σε διασκεδάσει. H πολύ καλή μουσική είναι στα ισχυρά ατού του, δίπλα σου και μέσα η κατάσταση είναι πιο «κλαμπίστικη», η ομάδα Kορμοράνος παίζει αρκετά συχνά, πάρτι swing και πάρτι capoeira διοργανώνονται κάθε τόσο στο πιτς - φιτίλι, δεν είναι τόσο τυχαία η αθρόα προσέλευση του κοινού. Aνοιχτό, να ξέρεις, κάθε μέρα βράδυ, εκτός Kυριακής, το Soul (και Stereo και Lounge και Kitchen), κλείσε τραπέζι αν θες να είσαι από τους καθήμενους στο φαγητό (υπάρχει πάντα και το όρθιο στο μπαρ), καλύτερες (για μένα) στιγμές του οι καθημερινές, τότε που ο κόσμος είναι πιο λίγος απ’ αυτόν του Π/Σ και οι μουσικές σε ταξιδεύουν ήρεμα και νοσταλγικά. Tιμή κατ’ άτομο με φαγητό περίπου 20-30 χωρίς κρασί.
SOUL KITCHEN: Eυριπίδου 65, Aθήνα, 210 3310.907
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.