- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
Μουσακάς με χειροποίητη μπεσαμέλ, γεμιστά με τοματούλες Κρήτης, λαχταριστό χταπόδι με μακαρονάκι, ζουμερό μοσχαράκι κοκκινιστό και δροσερή παντζαροσαλάτα μαγειρεύονται καθημερινά με προϊόντα από την ελληνική γη, όχι σε κάποιο νησιώτικο εστιατόριο αλλά στο… νησί της ερήμου.
Το Labbys The Hellenic House άνοιξε πριν λίγους μήνες στο Ντουμπάι για να ταξιδέψει γευστικά τους κατοίκους απ’ όλον τον κόσμο στην ελληνική κουλτούρα. Με ελληνικά χρώματα, ελιές, ξύλο και ψάθα, τη φιλοξενία, τη ζεστασιά και τη μοσχοβολιά απ’ τις μαγειρικές του ελληνικού σπιτικού, η οικογένεια Αντωνίου που δραστηριοποιείται για περισσότερα από 30 χρόνια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θέλησε να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στην πατρίδα μέσα από τη μαγειρική παράδοση.
Οι πρώτες ύλες εισάγονται από την Ελλάδα, ο κατάλογος είναι βασισμένος στην παραδοσιακή κουζίνα και τα ελληνικά έθιμα, ιεροτελεστικά τηρούνται όλοι οι εορτασμοί! Τα Χριστούγεννα οι πελάτες γεύτηκαν μελομακάρονα και κουραμπιέδες, την Καθαρά Δευτέρα ταραμοσαλάτα και θαλασσινά και την Ανάσταση μαγειρίτσα. Κάπως έτσι, σαν τον έρωτα, η ελληνική κουλτούρα και ο πολιτισμός περνούν απ’ το στομάχι!
Ο κόσμος, από όλον τον κόσμο, έχει αγαπήσει το Ελληνικό Σπίτι και το μέλλον δείχνει... τι άλλο; Λαμπρό, σαν τον Λάμπη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.