- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μουσακάς με χειροποίητη μπεσαμέλ, γεμιστά με τοματούλες Κρήτης, λαχταριστό χταπόδι με μακαρονάκι, ζουμερό μοσχαράκι κοκκινιστό και δροσερή παντζαροσαλάτα μαγειρεύονται καθημερινά με προϊόντα από την ελληνική γη, όχι σε κάποιο νησιώτικο εστιατόριο αλλά στο… νησί της ερήμου.
Το Labbys The Hellenic House άνοιξε πριν λίγους μήνες στο Ντουμπάι για να ταξιδέψει γευστικά τους κατοίκους απ’ όλον τον κόσμο στην ελληνική κουλτούρα. Με ελληνικά χρώματα, ελιές, ξύλο και ψάθα, τη φιλοξενία, τη ζεστασιά και τη μοσχοβολιά απ’ τις μαγειρικές του ελληνικού σπιτικού, η οικογένεια Αντωνίου που δραστηριοποιείται για περισσότερα από 30 χρόνια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θέλησε να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στην πατρίδα μέσα από τη μαγειρική παράδοση.
Οι πρώτες ύλες εισάγονται από την Ελλάδα, ο κατάλογος είναι βασισμένος στην παραδοσιακή κουζίνα και τα ελληνικά έθιμα, ιεροτελεστικά τηρούνται όλοι οι εορτασμοί! Τα Χριστούγεννα οι πελάτες γεύτηκαν μελομακάρονα και κουραμπιέδες, την Καθαρά Δευτέρα ταραμοσαλάτα και θαλασσινά και την Ανάσταση μαγειρίτσα. Κάπως έτσι, σαν τον έρωτα, η ελληνική κουλτούρα και ο πολιτισμός περνούν απ’ το στομάχι!
Ο κόσμος, από όλον τον κόσμο, έχει αγαπήσει το Ελληνικό Σπίτι και το μέλλον δείχνει... τι άλλο; Λαμπρό, σαν τον Λάμπη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.