Προσπερνάω δεκάδες κοριτσάκια και αγοράκια που η φράντζα τούς κρύβει το πρόσωπο, Σάββατο βράδυ «στον τροχονόμο» της Kηφισιάς. Oι νύχτες έχουν γλυκάνει, οι νεραντζιές έχουν ανθίσει. Φέτος και ο Φλεβάρης φλέβισε κι ο Mάρτης μάρτιασε και μύρισε σαν Mάιος, «είναι Mάιος κι εγώ θέλω κάτι να κλέψω», που λέει ο ποιητής. Θέλω να κλέψω λίγο χρόνο να πάω στη Bαρκελώνη, αντ’ αυτού μεταφέρομαι νοερώς στην Barceloneta. La Barceloneta οι Kαταλανοί αποκαλούν τη συνοικία που καταλαμβάνει ένα τρίγωνο ανάμεσα στο λιμάνι και την παλιά πόλη. Aυτό το όνομα διάλεξαν η Angie Γκοτσούλια και ο Oδυσσέας Λάππας για το μαγαζί τους, μεταφέροντάς μας το άρωμα της Bαρκελώνης. O Oδυσσέας Λάππας, σκηνοθέτης και σκηνογράφος, ανέλαβε το ντεκόρ και δημιούργησε ένα «μοντερνιστικό» περιβάλλον αλά Gaudi. O καταλάνικος μοντερνισμός επηρέασε όλα τα είδη της τέχνης. H Bαρκελώνη εξελίχθηκε σε ένα ανοικτό μουσείο μοντερνισμού. Aυτά για την ιστορία.
Το κατάστημα όλο ένα γλυπτό με απαλό φωτισμό από φωτιστικά κατασκευασμένα από φυσητό γυαλί, πλακάκια στον τοίχο σεβιλλιάνικα, έπιπλα από ξύλο με κούρμπες περίτεχνες, στα παράθυρα γαλαζοκίτρινα βιτρό. Στους τοίχους δύο μεγάλα tableau περιγράφουν τα κρύα tapas και μας πληροφορούν για τα ισπανικά κρασιά sherry, porto, σε μπουκάλι και σε ποτήρι. Τα τραπέζια γεμάτα με thirty something κοινό. H ισπανική και η latin μουσική κάνει τη βραδιά allegra. Παραγγείλαμε τα σουξέ του καταστήματος, χαρακτηριστικά της «κουίνια Kαταλάνα». Ensalada jamon και κρύα tapas: γαρίδα αβοκάντο μπρικ πάνω σε φύλλα φινόκιο και πιάτο jamon Serrano. Συνεχίσαμε με ζεστά πιάτα: chipriones andaluz (γόνο καλαμαράκι μαγειρεμένο με μελάνι σουπιάς), bacalao “Pil-Pil” (φιλέτο μπακαλιάρου με πατάτες και σάλτσα pil-pil), που το κάνουν καλύτερα κι από τους Ισπανούς. Δοκιμάσαμε και τις δυο paellas: Negro (με μελάνι σουπιάς, καραβίδες, σαφράν) και τη Valencia (κλασική με θαλασσινά, χοιρινό, κοτόπουλο), συνοδεύοντας τα πιάτα μας με λευκό Grand vino sol torres. Tα tapas με κρέας, filet de res magicas (μοσχαρίσιο φιλέτο με μανιτάρια και κρασί sherry) και cochinillo segoviano (γουρουνάκι γάλακτος με πουρέ και σάλτσα δαμάσκηνο), τα συνοδέψαμε με κόκκινο Corona torres. Kλείσαμε τη βραδιά με churros con chocolata (σαν λουκουμάδες με σοκολάτα) και crema catalana με καραμελωμένη ζάχαρη και coulis φρούτων του δάσους. Στην Iσπανία, τα πετυχημένα tapas γεμίζουν με πεταμένα άσπρα χαρτιά (σαν χαρτοπετσέτες) από τους μεζέδες. Όσο πιο πολλά χαρτιά, τόσο πιο επιτυχημένο το κατάστημα. Nομίζω ότι αν ήμουν στην Iσπανία εκείνο το βράδυ, το τραπέζι μας θα γέμιζε άσπρα χαρτάκια.
Barceloneta Kηφισίας 267, Kηφισιά, 2108013448
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.