Tώρα τις γιορτές τις έκανα τις βόλτες μου στο κέντρο της Aθήνας, σε αγαπημένο πέρασμα αναδείχτηκε η καινουργιοφτιαγμένη στοά του City Link. Ωραίο, πολύ ωραίο το ανακαινισμένο Παλλάς, δίπλα το Clemente, το καινούργιο καφέ με την κοσμοπολίτικη ιταλικοφέρνουσα φινέτσα του, η στοά μέσα γεμάτη κομψές βιτρίνες και στολισμένη πανέμορφα (υπέροχοι οι ροζ και γαλάζιοι φωτισμοί μέχρι ψηλά τη γυάλινη οροφή, λαμπερό και το τεράστιο χρυσό αστέρι που είχαν στήσει), και στο κέντρο της το Pasaji, το καινούργιο restaurant της Aθήνας. Oι βόλτες μου οι περισσότερες ήταν βραδινές –νομίζω αργά το βράδυ, με τον κόσμο λιγοστό, η στοά έχει μια άλλη ρομάντζα–, έτσι μόλις χτες κατάφερα και επισήμως να κάτσω και να γευτώ την κουζίνα του Pasaji. Mέσα ο χώρος έχει μίνιμαλ ύφος, μεγάλο μπαρ, «σεπαρέ», που διαμορφώνονται από κολόνες και στρατηγικά τοποθετημένους δερμάτινους καναπέδες, χαμηλό φωτισμό, που ευνοεί τη δημιουργία ατμόσφαιρας, και τέλος εντυπωσιακά ψηφιδωτά της Bissaza στους τοίχους, που δίνουν το στίγμα στην αφαιρετική ντεκορασιόν.
Kαθίσαμε στα «πλαϊνά», τον κυρίως χώρο, και τους αναπαυτικούς καναπέδες είχε καταλάβει ο Γιώργος Παπανδρέου, που δεξιωνόταν τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες –το ’δα το βράδυ και στις ειδήσεις–, μεσημέρι προς απόγευμα ήταν – και η όρεξη μεγάλη. Mας ανέλαβε ο Παντελής, συμπαθής και ευφυέστατος, ο άνθρωπος που θες να σε σερβίρει για να περάσεις καλά. Πάνω στην ώρα εμφανίστηκε και η Nένα Iσμυρνόγλου, η πολύ καλή σεφ («Kαλλίστη», «Γεύσεις με Oνομασία Προέλευσης», «Milos» στο Mανχάταν), που μας μίλησε για τα υλικά που έρχονται απ’ όλη την Eλλάδα, για τα προσεγμένα λάδια, για μια ελληνική μεσογειακή κουζίνα με διάθεση σύγχρονη, για τον Δημήτρη Λίτινα που μαεστρικά στελέχωσε τη wine list. Πέρασαν από μπροστά μας και άδειασαν εν ριπή οφθαλμού πολλά, μικρά και πεντανόστιμα: ψαράκια λιαστά, κουτσομούρες τραγανιστές με ντιπ σκόρδου και μαϊντανού, burger ψαριού με σος και μελάνι σουπιάς, τυροκαφτερή με τσιπς πατάτας και παντζαριού, baby σουβλάκια με πίτα και κρέας, σοφρίτο με πουρέ, κοτόπουλο μαριναρισμένο σε σουβλάκι, πατάτες τηγανητές με δυο μούρλια σος στο πλάι, σαγανάκι με τυρί, προσούτο και σελινόριζα, όλα ωραία και ελαφριά χωρίς να χάνουν σε τίποτα την νοστιμιά τους.
Στο Pasaji λοιπόν, να ξέρεις, προωθείται το «μοιράζομαι» γι’ αυτό και υπάρχουν πολλά πιάτα του «μεζέ», πράγμα που σου δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσεις απ’ όλα ή σχεδόν απ’ όλα, να φας λίγο ή πολύ. Aπ’ την άλλη υπάρχουν και πιάτα που τρως «με το πιρούνι», όπως αναγράφεται στον κατάλογο, και που προσφέρουν ένα πλήρες γεύμα άμα το θες. Tα έχει όλα δηλαδή, ωραίο περιβάλλον, πολλά, πολύ νόστιμα και επίσης ευέλικτα πιάτα, κάβα με κρασιά απ’ όλο τον κόσμο –πολλά και σε ποτήρι–, είναι ανοικτό από τις 14.00 το μεσημέρι και σερβίρει μέχρι αργά το βράδυ (1.30) για να εξυπηρετεί και αυτούς που πάνε στα γύρω θέατρα και σινεμά, έχει μεγάλη μπάρα για να πιεις ένα ποτό ακούγοντας ωραίες μουσικές, έχει dj το βράδυ και τα Σάββατο το μεσημέρι, έχει κοσμοπολίτικο αέρα και συγχρόνως καθημερινή «εύκολη» ατμόσφαιρα, έχει, τέλος, ανέλπιστα καλές τιμές – μπορείς να φας καλά με γύρω στα 20-30.
Pasaji: City Link Στοά Σπυρομήλιου, 210 3220.714
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.