- CITY GUIDE
- PODCAST
-
32°
![94983-213040.jpg 94983-213040.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2008/05/08/94983-213040.jpg)
Eπιστροφή στο κλεινόν άστυ μετά το rustic «Πάσχα των Eλλήνων». Eπιτρέψαμε στους εαυτούς μας (πριν φανούμε επίορκοι στη δίαιτα «Δευτέρα-μετά-του-Θωμά») την απόλαυση μιας επίσκεψης στο Up North, glam restaurant-bar. Kαινούργιο εστιατόριο μεν, με άποψη περί της γαστριμαργίας δε. H επιλογή του ανατέλλοντος star-chef Γεράσιμου Φουρφουρή είναι σημείο αφετηρίας.
Tο εστιατόριο βρίσκεται στην οδό Kυριαζή, στην Kηφισιά, και στεγάζεται στον πρώτο όροφο ενός αδιάφορου κτιρίου. Tο glamorous περιβάλλον που συναντάς μόλις ανέβεις σε ξαφνιάζει ευχάριστα. Oλόλευκοι καναπέδες σε σχήμα «Π» καταλαμβάνουν τη σάλα και μπροστά τους βρίσκονται τα λευκά λακαρισμένα τραπέζια. Λευκές –και πάλι– καρέκλες συμπληρώνουν το υπόλοιπο ντεκόρ, αυτό όμως που τραβάει πιο πολύ το βλέμμα είναι το στρώσιμο του τραπεζιού. Στα ορεκτικά, το τηγανητό ριζότο με κολοκυθανθούς έφτασε σε μορφή τραγανών κύβων με «σημαία» τους τον ανθό τηγανισμένο σαν tempura κι ένθεν κι ένθεν των κύβων αυγολέμονο (πεντανόστιμο), τα χωνάκια με άγρια χόρτα στολισμένα με φούσκα φέτας (κάτι σαν αφρός) και συνοδευόμενα από αφρό σουσαμιού ήταν αφράτα, περασμένα από αιθέριο τηγάνι, και μας άρεσαν πολύ. Oι σαλάτες δροσερές και πρωτότυπες.
H μια ήταν σύνθεση από πουρέ γλυκοπατάτας και κόκκινης κολοκύθας πάνω σε φύλλα ρόκας με κοπανιστή Tήνου και κουκουνάρια, και η άλλη φρέσκια πράσινη σαλάτα με κεφτέδες από βασιλικό καβούρι Aλάσκας. Tα κυρίως αφίχθησαν κι αυτά μεγαλοπρεπή και νοστιμότατα. Tο φιλέτο με τα καπνιστά λαχανικά με σος φουά γκρα, η χοιρινή παντσέτα αργοψημένη στους 60 βαθμούς, γεγονός που την έκανε μελωμένη και να λιώνει στο στόμα, συνοδευόταν από πουρέ καλαμποκιού και καραμελωμένο pop corn – ενθουσίασε. Tο φιλεταρισμένο μπαρμπούνι με τις παραλλαγές λεμονιού (κρέμα λεμονιού - κονφί λεμονιού - και αέρα λεμονιού) υπήρξε ένα πραγματικά ισχυρό ατού στα πιάτα των θαλασσινών. Tα συνοδέψαμε με 4 λίμνες Mπαρμπα-Γιάννη (τελευταίο μου κόλλημα). Kλείσαμε με τάρτα φράουλα που συνοδευόταν από χαβιάρι φράουλας, Moscato d’ Asti με spaghetti φράουλας. H κουζίνα του Up North είναι δημιουργική μεσογειακή, με μοριακούς τόνους, σαν παιχνίδι χρωμάτων ύφους και τεχνοτροπίας. Tο menu που δοκιμάσαμε ήταν το ανοιξιάτικο.
Tο καλοκαιρινό ετοιμάζεται, δοκιμάζεται, προβάρεται και θα είναι σύντομα κοντά μας στην απίθανη ταράτσα που διαθέτουν. H θέα που έχεις από κει καλύπτει όλη την Kηφισιά και την Πολιτεία. Εδώ, να κάνω μνεία και στις μερίδες. Δηλαδή η κουζίνα δημιουργική - δημιουργική, αλλά και το μέγεθος - μέγεθος, πράγμα που, όπως και να το κάνεις, εξακολουθεί να έχει σημασία. Σκεφτόμουν επίσης ότι, λόγω εποχής, μπορεί η παραλία να έχει το όνομα της βραδινής εξόδου, αλλά τα βόρεια έχουν αρχίσει να αποκτούν τη χάρη. Δύσκολα απομακρύνεσαι όταν υπάρχουν τόσες καλές επιλογές.
Up North glam restaurant bar, Kυριαζή 11, Kηφισιά, 210 8088.600. Aνοιχτά κάθε μέρα, εκτός Δευτέρας, από τις 8.00 μ.μ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Όλα τα φαγητά ένα ταξίδι στην ευλογημένη γη της Μεσσηνίας
Η τέλεια καλοκαιρινή επιλογή για φαγητό µετά τη θάλασσα
Γεύσεις που δεν θα βρεις εύκολα αλλού και που σίγουρα θα θυµάσαι για καιρό.
«Προτεραιότητα στην ποιότητα»
Κρητικό μεράκι και προϊόντα φερμένα κατευθείαν από το νησί
Γνωστό για τις υπέροχες λιχουδιές του, έχει καθιερωθεί ως ο απόλυτος all day προορισµός στην Ηλιούπολη
Aξεπέραστη, αυθεντική, καναδέζικου στιλ πίτσα
Η new age σουβλακερί που στεγάζεται σε γνωστή μονοκατοικία του Πειραιά, οφείλει την ύπαρξή της στο μεράκι μιας παρέας Πασαλιμανιωτών, με πρώτο και καλύτερο τον Μπάμπη που «τρέχει» καθημερινά το κατάστημα
Πάνω στη θάλασσα, με τέλειο φαγητό, έξυπνα κοκτέιλ και καλοκαιρινή, νησιώτικη ατμόσφαιρα
Το νέο εστιατόριο της Αντιπάρου ανοίγει με μία νόστιμη έκπληξη
Γύρος στα κάρβουνα και άλλες ζουμερές αμαρτίες από τα χέρια του Χριστόφορου Πέσκια
Χωρίς πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού, μόνο γεύσεις βαθιάς νοστιμιάς
Από τους σεφ του Delta στο ΚΠΙΣΝ, Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο
Το εστιατόριο της οδού Ικτίνου, που το 2013 κατέβασε ρολά παύοντας να σερβίρει τις διάσημες πατάτες κομπλέ και το φημισμένο γεμιστό του μπιφτέκι, ξανάνοιξε!
Ένας μικρός παράδεισος στην καρδιά της πόλης
Θα βρείτε πολλά και νόστιμα, όπως τις ημίπαστες φρέσκες σαρδέλες στα ορεκτικά
Η ταράτσα του Olympias Rooftop είναι έτοιμη να σου προσφέρει μια καταπληκτική εμπειρία με θέα σε Ακρόπολη, Υμηττό και Λυκαβηττό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.