- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
![62222-137653.jpg 62222-137653.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/62222-137653.jpg)
![94936-190720.jpg 94936-190720.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2015/04/23/94936-190720.jpg)
Άνοιξε πριν 2 μήνες πάνω στη λεωφόρο Κηφισίας και αμέσως τράβηξε τα βλέμματα με τις ψαριέρες που βγάζει στην αυλή Παρασκευή και Σάββατο. Από την είσοδο κιόλας η ατμόσφαιρα παραπέμπει σε παλιά ελληνική ταινία. Το πάτωμα είναι χειροποίητο, στρωμένο βότσαλο-βότσαλο, ενώ δέντρα γεμίζουν τον εσωτερικό χώρο που είναι σαν αυλή. Όταν το έφτιαξαν, είχαν στο μυαλό τους ένα τεράστιο καΐκι γι’ αυτό οι τοίχοι είναι ζωγραφισμένοι με πλάσματα της θάλασσας, οι καρέκλες φτιαγμένες από ψαθάκι, ενώ λαμπιόνια στολίζουν τα δέντρα της «σκεπαστής αυλής».
Είναι πολλές οι σπεσιαλιτέ του, όπως αχινοσαλάτες και μπρουσκέτες με μαριναρισμένο λαβράκι αλλά το φρέσκο μπαρμπούνι είναι το σήμα κατατεθέν του, κάτι που μαρτυρά και το όνομά του. Δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα κατεψυγμένο στο μαγαζί. Ολόφρεσκος γαύρος, θράψαλα και μεγάλη ποικιλία από θαλασσινά στολίζουν την ψαριέρα που 2 ημέρες την εβδομάδα βγαίνει σε κοινή θέα.
Λεωφ. Κηφισίας 322, Νέο Ψυχικό, 210 6716803, fb: Μπαρμπαμπούνης
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.