- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μi Sueno
Στο Mi Sueno είχα πάει με το που πρωτο-άνοιξε, πριν κάνα δυο χρόνια περίπου, τότε που η ισπανική κουζίνα έκανε
Στο Mi Sueno είχα πάει με το που πρωτο-άνοιξε, πριν κάνα δυο χρόνια περίπου, τότε που η ισπανική κουζίνα έκανε θριαμβευτική είσοδο στην Aθήνα – και παγκοσμίως βεβαίως-βεβαίως. Mου άρεσε πολύ το ντεκόρ του, η κουζίνα του –ποτέ μου δεν αρνήθηκα τα μεζεδάκια, τα ωραία τα αλλαντικά, τα πικάντικα λουκάνικα, τις ντομάτες και τα σκορδάκια– και κυρίως πολύ μου άρεσε η ατμόσφαιρά του, χαλαρή, ζεστή, μπριόζα και παθιάρα. Όντας άνθρωπος του κέντρου συνήθιζα από τότε να κάνω μεσημεριανές επισκέψεις στο Mi Sueno, ένα ποτήρι κρασί κι ένας γρήγορος μεζές αλλάζουν τη διάθεση ακόμη και της πιο αντιπαθητικής και βαρυφορτωμένης μέρας. Προχτές πήγα βράδυ, πέρασα την πόρτα κι άφησα πίσω μου μια σκοτεινή, χωρίς κίνηση Aκαδημίας για να βρεθώ στο χαμηλό ημίφως, στις δυνατές μουσικές, στους ήχους από ποτήρια και ανακατωμένα γέλια με κουβέντες, στη «μεγάλη» σάλα του καταστήματος. Tο Mi Sueno έχει στο κέντρο του το μπαρ με τα σκαμπό και τους πάγκους για όρθιους, αριστερά τη σάλα με τα τραπέζια φαγητού, δεξιά ένα μικρό κομμάτι με λίγα, πολύ λίγα τραπέζια για όσους θέλουν να αισθανθούν «μέσα» στην καρδιά της κουζίνας και «μαζί» με το μάγειρα. Περισσότερο με διάθεση να χαλαρώσουμε και λιγότερο να φάμε πραγματικά, κινηθήκαμε σε τάπας, πιάτα με λεπτοκομμένο χαμόν Iμπέρικο, καρπάτσιο βοδινού, καυτερό λουκάνικο chorizo (το αγαπημένο μου) και patatas bravas, δηλαδή πατάτες για «γενναίους», όπως αναφέρει και ο κατάλογος, μικρά κυβάκια-λουκούμια, υπερόχως μαγειρεμένα με λίγο ντρέσινγκ και κοκκινοπίπερο. Σε ωραιότατα ποτήρια κρασιού, αυτά που ευχαριστιέται το χέρι σου να πιάνει, βάλαμε κόκκινο κρασί Rioha, η μέρα είχε έρθει «τούμπα», μαζί και τα κέφια μας. Σε λίγο συμπληρώσαμε και με live τραγούδια ισπανικά, αλλά και με τακούνια που χτυπούσαν ρυθμικά και έντονα τα πατώματα, χορεύτριες –κούκλες– του flamenco, τα έδιναν όλα μπροστά στο μπαρ, οι της μέσα σάλας πηγαινοερχόμασταν τραπέζι-μπαρ, μπαρ-πίσω ξανά στο τραπέζι, όλο το μαγαζί ξαφνικά καλεσμένο σε αυθεντική ισπανική φιέστα. Tο αγαπώ το Mi Sueno, περισσότερο κι από τους μεζέδες, τις παέγιες, τα κοντσινίγιο του (κρεατικά), έχει την ατμόσφαιρα, τη διάθεση, το χρώμα, αυτά είναι τα «στοιχεία» που με κάνουν να επιστρέφω σ’ ένα ρεστοράν. Kαι χαίρομαι που δυο χρόνια μετά είναι ακόμη έτσι ζεστό και ζωντανό, κρατάει τη θέση του στις «επάλξεις» της γκρίζας, αγχωμένης Aκαδημίας, μας βοηθάει να δούμε κι εμείς το «όνειρο» (mi sueno = το όνειρό μου, στα ισπανικά).
Mi Sueno: Aκαδημίας 30 & Λυκαβηττού, 2103616271
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.