- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Dirty ginger
Mικρό, χρωματιστό, πνιγμένο στα λουλουδικά και τις μπουκαμβίλιες, μ’ ένα τεράστιο «βασιλικό» φοίνικα στη μέση της αυλής του.
Mικρό, χρωματιστό, πνιγμένο στα λουλουδικά και τις μπουκαμβίλιες, μ’ ένα τεράστιο «βασιλικό» φοίνικα στη μέση της αυλής του, με γλομπάκια και φωτάκια μπλεγμένα στις περικοκλάδες, μ’ ένα παλιό πηγάδι (!), με χτιστά καναπεδάκια και μεγάλη μπάρα για ποτό, με τραπεζάκια γύρω-γύρω, το Dirty Ginger είναι από τα πιο αγαπημένα μου σημεία κάθε που πιάνει καλοκαίρι στην Aθήνα. Φτιαγμένο στη θέση ενός παλιού τούρκικου καφενείου της γραφικής γειτονιάς, έχει διατηρήσει κάτι από το «ραχάτι» της παλιάς του χρήσης, έχει προσθέσει όμως και τη δικιά του ατμοσφαιρική και πολύ πολύ γλεντζέδικη διάθεση. Ξεκινάω από τα χτιστά καναπεδάκια πάνω στο δρόμο, εκεί θα κάτσεις μέχρι να ελευθερωθεί τραπέζι μέσα ή άμα θες να συμμετέχεις στη κίνηση του δρόμου, δίπλα του το Mamaca’s και το Γκαζάκι, ο κόσμος μπερδεύεται γλυκά, η περατζάδα θυμίζει νησί. Θα περάσεις στη συνέχεια μέσα για να κατευθυνθείς στην μπάρα ή σε κάποιο τραπέζι φαγητού κάτω από ακούραστους ανεμιστήρες, που ναι! την πετυχαίνουν την απόλυτη δροσιά, δεν πάει να σκάει ο τζίτζικας δυο μέτρα παραπέρα. Θα ακούσεις μουσικές –άλλο πολύ δυνατό ατού του Dirty Ginger– όλων των ειδών και όλων των ...κεφιών. O dj σερφάρει σε όλες τις δεκαετίες, διαλέγει τα καλύτερα χορευτικά, ερωτικά, νοσταλγικά, disco, κομμάτια και κάνει τα απίστευτα μιξαρίσματα, ενδιάμεσα θα πέσουν και κάποια ελληνικά. Στο Dirty Ginger για να μπούμε –και στην κυριολεξία– στο ψητό, θα φας απλά και εύκολα, πολύ νόστιμα και προσεγμένα επίσης. Mε σαλάτες τρομερές, «δική» μου αυτή με την αντράκλα, την κάπαρη και τις ντοματούλες, πολύ δημοφιλής φέτος κι αυτή με το σπανάκι, τη ρόκα, το τυρί κατίκι, τα κομματάκια δροσερής φράουλας και τη βινεγκρέτ. Θα περάσεις σε μεζέδες και ορεκτικά, ωραιότατα μπουρεκάκια μελιτζάνας με χούμους και αμύγδαλα, ντοματοκεφτέδες, spring rolls, samozas (ινδικά πιτάκια), κοκορέτσι και κοντοσούβλι, σουβλάκια με πίτα-γύρο all time classic, γκιουζλεμέδες (τουρκικής καταγωγής πίτες), πατάτες τηγανητές αξιομνημόνευτες. Στα κυρίως hamburger New York, φιλέτο εξαιρετικό, μοσχαρίσια γάλακτος σκέτη σχάρας ή με πιπέρια διάφορα, ψαρονέφρι με σος πορτοκάλι και δεντρολίβανο, spear ribs αρνίσια, πανσέτα με καραμελωμένα μήλα και μέλι, και πολλά άλλα, που, τι να στα λέω, άμα είσαι του κρεατικού, εδώ θα το βρεις στα forte του. (Kι άμα δεν είσαι, υπάρχει και το Green burger από λαχανικά). Aυτά, για μια πλήρη και απόλυτα γαστριμαργική βραδιά, αν θες όμως μπορείς να πιείς το ωραίο σου ποτό ή κοκτέιλ στο μπαρ (ή στα προαναφερθέντα χτιστά καναπεδάκια) και να τσιμπολογήσεις από μεγάλη ποικιλία πειρασμών – finger foods (σουσαμένιες τυρομπουκιές, λουκανικάκια, spring rolls κ.λπ.), να αφεθείς στο χάζι του κόσμου, να νιώσεις χύμα στο κύμα και να αποφασίσεις πως ακόμη και στις χοντρές τις ζέστες, η Aθήνα, το Γκάζι και το Dirty Ginger έχουν τον τρόπο να σε κάνουν να νομίζεις πως είσαι διακοπές, και μάλιστα στο αγαπημένο σου νησί.
Dirty ginger: Tριπτολέμου 46 & Περσεφόνης, Γκάζι, 210 3423.809. Aνοιχτό μόνο βράδυ, κάθε μέρα, σερβίρει μέχρι αργά στις 2, τιμές πολύ καλές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.