- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
![4754-202316.jpeg 4754-202316.jpeg](/images/120x120/3/jpeg/sites/default/files/contributor/4754-202316_0.jpeg)
![94170-189319.jpg 94170-189319.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2015/04/15/94170-189319.jpg)
Πράσινα, κόκκινα, κίτρινα, εξωτικά! Σαν Κούβα, σαν Μεξικό, σαν Αμερική Λατίνα και πολύχρωμη. Το “Habanera” της Ανθέων είναι ό,τι πιο τροπικό κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη στην κατηγορία φαγητό και κοκτέιλ. Σε λίγες μέρες ένεκα καλοκαιρίας ανοίγει κι ο μικρός γλυκούλης κήπος του, ε ρε γλέντια!
Συχνάζω για φαγητό τουλάχιστον μια δεκαετία, με λες επομένως και φανατικό της κουζίνας του. Και δεν είμαι ο μόνος, αφού δεν υπάρχει Θεσσαλονικιός που να μην το ξέρει. Έχει φήμη, αίγλη και μερικά μοναδικά πιάτα που κανένας άλλος δεν σερβίρει στον γαστριμαργικό χάρτη της πόλης.
Πέρασα προχθές, που με κούρασε η πατροπαράδοτη κραιπάλη του Πάσχα με αβγά, κατσίκια, μαγειρίτσες και ρετσίνες, νισάφι, είπα, διάλειμμα, λίγος κοσμοπολιτισμός. Μπορεί να έφταιγε και το τελευταίο μυθιστόρημα του Παδούρα που διαβάζω! Στους «Αιρετικούς», ο ιδιωτικός ερευνητής Μάριο Κόντε και οι φίλοι του τσακίζουν συνεχώς πιάτα με φασόλια και σάλτσες μάνγκο, πίνουν ρούμια και στοχάζονται για την αλήθεια και τα ψέματα της ζωής. Οικεία ατμόσφαιρα, ο Κουμπάι Σεκούντο, ο Τσε, οι φιγούρες πίνακες του Γκογκέν στους τοίχους, οι φωτογραφίες με τα παλιά αμερικάνικα αμάξια στους δρόμους της Αβάνας.
Και δοκίμασα μερικά πιάτα-σπονδή τα οποία σας παραθέτω. Σκέτη πρόκληση. Απλά, όπως άλλωστε προστάζει η γευστική κουλτούρα της Καραϊβικής και καλομαγειρεμένα, όπως συμβαίνει χρόνια σε αυτό το εστιατόριο, που η πόλη το λατρεύει. Κουτάλι, πηρούνι, κοκτέιλ, πάμε!
Ensalada Habanera με φρέσκα λαχανικά, σεταρισμένο καλαμπόκι και τηγανητή τορτίγια με πουρέ φασολιού και γουακαμόλε σάλτσα αβοκάντο. Habanera mushrooms με άσπρη σάλτσα Αβάνας. Quesadillas με σιτάρ εθνικές τορτίγιες και ποικιλία τυριών. What a wonderful way to start! Και φυσικά το υπέρτατης έμπνευσης κοκτέιλ Habanera με ρούμι, χυμό λεμόνι, χυμό ανανά, λικέρ φράουλας και ζάχαρη.
Ήρθαν τα κυρίως. Πριν τα απαγγείλω, ένα tip: οι μερίδες του “Habanera” δεν διαθέτουν μόνο γεύση αλλά και εύρος. Κοινώς τεράστιες! Πάμε! Calypso Steak Puerto Rico. Ήτοι: γιγάντια ψητή μοσχαρίσια μπριζόλα χωρίς κόκαλα, αρωματισμένη με τζίντζερ ρούμι και χυμό λεμόνι, που σερβίρεται με φρέσκα λαχανικά, καλαμπόκι και σάλτσα sour cream.
Tequila Puerto Rico. Ψητό ψαρονέφρι μαριναρισμένο σε margarita. Τα σέβη μου στο χειριστή του γκριλ αλλά και τη μαγείρισσα που το διάνθισε με υπέροχες ψητές πατάτες, καραμελωμένα κρεμμύδια και μαύρα φασόλια.
Γ. Παπανδρέου 29, 2310869331
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.