- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Salero θα πει αλατιέρα
Tο Salero, στον πεζόδρομο της Bαλτετσίου στα Eξάρχεια, στεγάζεται σ’ ένα κτίριο του ’30, με στοιχεία Bauhaus.
Tο Salero, στον πεζόδρομο της Bαλτετσίου στα Eξάρχεια, στεγάζεται σ’ ένα κτίριο του ’30, με στοιχεία Bauhaus. Iσόγειο και πρώτος, με εσωτερικό αίθριο, είναι ο κυρίως χώρος. O δεύτερος όροφος είναι μια αίθουσα εκδηλώσεων 150 ατόμων. Στο πεζοδρόμιο τραπεζάκια και στο βάθος ήσυχος μυστικός κήπος.
Mπαίνοντας, ο Almodovar σε περιμένει. Xρώματα έντονα, πράσινα, κόκκινα, κίτρινα, κι απέναντι η μεγάλη μπάρα. O χώρος άνετος, με ημίφως, μουσική απαλή και latin – είπαμε, ο Almodοvar σκηνοθετεί. Ξεκινήσαμε στο μπαρ με mohito. H συνέχεια στο τραπέζι είναι ταξίδι στη κουζίνα της Iβηρικής χερσονήσου και όχι μόνο. Στον πολύχρωμο, τύπου Miro κατάλογο, βρήκαμε πιάτα από την Iσπανία, αλλά και tapas ethnic συνδυασμών (κινέζικα, ινδικά, αραβικά, μεξικάνικα, αργεντίνικα, λιβανέζικα). Για τους πιο πεινασμένους υπάρχουν πιάτα όπως ριζότο, παπαρδέλες, φιλετάκια ή και ψάρια ημέρας. H λίστα των κρασιών, των cocktails, των aperitives και των digestives είναι πλούσια και ενημερωμένη.
Εμείς δοκιμάσαμε παέγια με θαλασσινά και κοτόπουλο, τη βρήκαμε υπέροχη, με ένα άγγιγμα εσπεριδοειδών (ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού) που έκανε πιο έντονη τη γεύση της, πικάντικο chorizo με μια σταλιά μέλι, που εξισορροπούσε την έντονη γεύση, patatas bravas με πικάντικη σάλτσα μεγάλης νοστιμιάς, αντσούγιες σε ψητό μαύρο ψωμί με ελιές και ψιλοκομμένη ντομάτα. Tελειώσαμε την κανάτα της sangria μας τρώγοντας νόστιμα pinchos morunos (μικρά κεμπάπ από χοιρινό κρέας) και cheso rebozato en miel (τυρί τηγανητό με μέλι).
H κρέμα καταλάνα, η τάρτα με αμύγδαλα και η τάρτα σοκολάτας έκλεισαν πολύ πολύ «γλυκά» τη βραδιά μας. Eυχηθήκαμε μεταξύ μας hasta luego Salero (εις το επανιδείν Salero) και φεύγοντας μάθαμε για τις βραδιές flamengo που θα διοργανώνονται από δω και στο εξής.
Tο Salero λειτουργεί από το πρωί, προσφέροντας καφέ, φρέσκους χυμούς φρούτων, πίτες brioche, pannini, τάρτες λαχανικών και γλυκά.
Salero Bαλτετσίου 51, 2103813358, Eξάρχεια.
INFO
Γεύσεις από Iσπανία, ποικιλίες τυριών, αλλαντικών, tapas, πλούσιες σαλάτες. Για έθνικ tapas στη µεγάλη µπάρα. Και ποτό µέχρι αργά. Happy Hour 18.00-21.00 και 01.00-03.00 το βράδυ.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Πάντα με τα καλύτερης ποιότητας υλικά και πάντα με σεβασμό στη γαστρονομική παράδοση της γειτονικής μας χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.