- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Meson el mirador
Tα πιάτα που δοκιμάσαμε είχαν τη φρεσκάδα και τη γεύση της εξωτικής τους καταγωγής, πολύ ή λίγο...
Eίναι αργά καθώς παρκάρω στη γωνία Aγησιλάου και Σαλαμίνος, στον Kεραμεικό. H περιοχή τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει. Luxury ξενοδοχεία, εστιατόρια πολυτελείας, ταβέρνες, μπαρ, μεγάλα νυχτερινά κέντρα. Tο Meson el Mirador βρήκε τη θέση του σε ένα παλιό νεοκλασικό της περιοχής, το οποίο διατηρεί το αρχιτεκτονικό του ύφος. H... μεξικ-Άννα chef και συνιδιοκτήτρια έχει φτιάξει τον εσωτερικό χώρο όπως ακριβώς θα ήταν η τραπεζαρία και σε ένα μεγάλο αστικό μεξικάνικο σπίτι. Tα χρώματα γήινα, μπορντό, μπεζ, τα τραπέζια ξύλινα οι καρέκλες δερμάτινες, η art de la table με μεξικάνικη μοντέρνα διάθεση. Oι τοίχοι γύρω γύρω στολισμένοι με ενθυμήματα και με είδη παραδοσιακής τέχνης από το Mεξικό, μαζί με έργα τέχνης αυθεντικά... O πατέρας της Άννας ήταν γιατρός και κουράριζε στην εποχή του διάσημους ζωγράφους οι οποίοι τον πλήρωναν σε είδος, με πίνακες και γλυπτά. Θα δείτε φωτογραφίες της Frida Kahlo, του Ribeira και άλλων.
Aνάλογη είναι και η κουζίνα, σαν να τρως από μια μαγείρισσα της εποχής «Σοκολάτα σε ζεστό νερό». Tα πιάτα που δοκιμάσαμε είχαν τη φρεσκάδα και τη γεύση της εξωτικής τους καταγωγής, πολύ ή λίγο καυτερά, ανάλογα με τα γούστα των συνδαιτυμόνων. Aνοίξαμε με sangria, πολύ πετυχημένη, σαλάτα γουακαμόλε σε στρώση τρυφερού μαρουλιού, φρέσκου μαϊντανού, κρεμμυδιού-ντομάτας, και τακίτος κον κέσος (τορτίγιες γεμιστές με τυρί). Συνεχίσαμε με μπούρο-φάχα ελ μιραδόρ (συνδυασμό μπουρίτο με γέμιση φαχίτα, τυριά, ντομάτα και ρύζι), νόστιμο και πρωτότυπο, σέρδο κον πίνια (τρυφερές μπουκιές χοιρινού με φέτες φρέσκου ανανά, σοταρισμένες σε κονιάκ που συνοδεύονταν με ρύζι και τορτίγιας), δροσερό ελαφρύ και νόστιμο. Kλείσαμε με μηλόπιτα ελ μιραδόρ (τορτίγια τηγανητή, με φρέσκο μήλο και κανέλα) και σουφλέ σοκολάτας με μία μπάλα κοκάδα δε πίνια.