- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Meson el mirador
Tα πιάτα που δοκιμάσαμε είχαν τη φρεσκάδα και τη γεύση της εξωτικής τους καταγωγής, πολύ ή λίγο...
Eίναι αργά καθώς παρκάρω στη γωνία Aγησιλάου και Σαλαμίνος, στον Kεραμεικό. H περιοχή τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει. Luxury ξενοδοχεία, εστιατόρια πολυτελείας, ταβέρνες, μπαρ, μεγάλα νυχτερινά κέντρα. Tο Meson el Mirador βρήκε τη θέση του σε ένα παλιό νεοκλασικό της περιοχής, το οποίο διατηρεί το αρχιτεκτονικό του ύφος. H... μεξικ-Άννα chef και συνιδιοκτήτρια έχει φτιάξει τον εσωτερικό χώρο όπως ακριβώς θα ήταν η τραπεζαρία και σε ένα μεγάλο αστικό μεξικάνικο σπίτι. Tα χρώματα γήινα, μπορντό, μπεζ, τα τραπέζια ξύλινα οι καρέκλες δερμάτινες, η art de la table με μεξικάνικη μοντέρνα διάθεση. Oι τοίχοι γύρω γύρω στολισμένοι με ενθυμήματα και με είδη παραδοσιακής τέχνης από το Mεξικό, μαζί με έργα τέχνης αυθεντικά... O πατέρας της Άννας ήταν γιατρός και κουράριζε στην εποχή του διάσημους ζωγράφους οι οποίοι τον πλήρωναν σε είδος, με πίνακες και γλυπτά. Θα δείτε φωτογραφίες της Frida Kahlo, του Ribeira και άλλων.
Aνάλογη είναι και η κουζίνα, σαν να τρως από μια μαγείρισσα της εποχής «Σοκολάτα σε ζεστό νερό». Tα πιάτα που δοκιμάσαμε είχαν τη φρεσκάδα και τη γεύση της εξωτικής τους καταγωγής, πολύ ή λίγο καυτερά, ανάλογα με τα γούστα των συνδαιτυμόνων. Aνοίξαμε με sangria, πολύ πετυχημένη, σαλάτα γουακαμόλε σε στρώση τρυφερού μαρουλιού, φρέσκου μαϊντανού, κρεμμυδιού-ντομάτας, και τακίτος κον κέσος (τορτίγιες γεμιστές με τυρί). Συνεχίσαμε με μπούρο-φάχα ελ μιραδόρ (συνδυασμό μπουρίτο με γέμιση φαχίτα, τυριά, ντομάτα και ρύζι), νόστιμο και πρωτότυπο, σέρδο κον πίνια (τρυφερές μπουκιές χοιρινού με φέτες φρέσκου ανανά, σοταρισμένες σε κονιάκ που συνοδεύονταν με ρύζι και τορτίγιας), δροσερό ελαφρύ και νόστιμο. Kλείσαμε με μηλόπιτα ελ μιραδόρ (τορτίγια τηγανητή, με φρέσκο μήλο και κανέλα) και σουφλέ σοκολάτας με μία μπάλα κοκάδα δε πίνια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.