- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Άνοιξε τον Σεπτέμβρη του 2011, πάνω στη λεωφόρο Κηφισίας, στον αριθμό 310. Έτσι πήρε και το όνομά του - «κατά τον παραδοσιακό αμερικανικό τρόπο», όπως μας εξιστόρησε ο εμπνευστής του, John Ασημακόπουλος.
Από την είσοδο κιόλας, το πρώτο που εντυπωσιάζει είναι η αυλή που είναι γεμάτη πράσινο και δέντρα. «Οι κηπουροί το λένε βρωμόδεντρο γιατί αντέχει σε όλες τις συνθήκες», λέει ο John. Ένα βρωμόδεντρο που μοσχοβολάει, ωστόσο…
Κι ύστερα, είναι και το παλιό, αθηναϊκό, χειροποίητο πάτωμα του εσωτερικού χώρου. «Ήταν ο λόγος που διάλεξα το συγκεκριμένο χώρο! Είναι 100 ετών. Μου θύμισε παλιά μαγαζιά της Πλάκας», περιγράφει ο John που είχε 12 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της εστίασης πριν αποφασίσει να στήσει το δικό του μαγαζί. Μια μεγάλη μπάρα κυριαρχεί στο κέντρο (η οποία μάλιστα πρόσφατα έγινε γκρι στα πλαίσια της ανακαίνισης που πραγματοποιήθηκε), ενώ ταμπέλες νέον δίνουν την ανάλογη πινελιά.
Ο ιδιοκτήτης, λάτρης και ο ίδιος των burgers, αρχικά το έστησε με σκοπό να προσφέρει το καλύτερο burger της πόλης. Τέσσερα χρόνια μετά και σε συνεργασία με πολλούς γνωστούς σεφ, κατάφερε κάτι περισσότερο – να έχει ένα εξαιρετικό μενού με έμφαση στα steaks και τα burgers. Η κουζίνα που λειτουργεί από τις 8:00 το πρωί έως τη 1:30 το βράδυ, περιλαμβάνει από ομελέτες για πρωινό, έως steaks, μακαρονάδες και πίτσες για κανονικό γεύμα.
Η μουσική αγαπάει τα 80’s, τα 90’s και την ντίσκο ενώ ενδιαφέρον έχουν και τα cocktails που φέρουν την υπογραφή του Χάρη Δάρρα, νικητή του Bacardi Legacy. Ξεχωρίσαμε το “Clandestino” που είναι το νέο υποσχόμενο cocktail συνδυάζοντας γεύσεις της τροπικής Κούβας με αρώματα μπαχαρικών.
Το all day spot του John Ασημακόπουλου ξεκίνησε με στόχο να προσφέρει το καλύτερο burger της πόλης συνεχίζει 4 χρόνια μετά να μας εκπλήσσει ευχάριστα, δίνοντας βάση ακόμα και στην πιο μικρή λεπτομέρεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον φιλοξενεί και αρκετές δεξιώσεις προσφέροντας πολλά διαφορετικά είδη finger food.
Kηφισίας 310, Νέο Ψυχικό, 210671 0688, www.310street.gr, Facebook: 310street.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμηλόφωνα και χωρίς πολλά-πολλά ο Λουκάς Μάιλερ κάνει τα δικά του νόστιμα
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.