Resto

310 Street: η αμερικάνικη γωνιά της πόλης

Καλό burger και υπέροχα cocktails

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
93411-187876.jpg

Άνοιξε τον Σεπτέμβρη του 2011, πάνω στη λεωφόρο Κηφισίας, στον αριθμό 310. Έτσι πήρε και το όνομά του - «κατά τον παραδοσιακό αμερικανικό τρόπο», όπως μας εξιστόρησε ο εμπνευστής του, John Ασημακόπουλος.

Από την είσοδο κιόλας, το πρώτο που εντυπωσιάζει είναι η αυλή που είναι γεμάτη πράσινο και δέντρα. «Οι κηπουροί το λένε βρωμόδεντρο γιατί αντέχει σε όλες τις συνθήκες», λέει ο John. Ένα βρωμόδεντρο που μοσχοβολάει, ωστόσο…

n

Κι ύστερα, είναι και το παλιό, αθηναϊκό, χειροποίητο πάτωμα του εσωτερικού χώρου. «Ήταν ο λόγος που διάλεξα το συγκεκριμένο χώρο! Είναι 100 ετών. Μου θύμισε παλιά μαγαζιά της Πλάκας», περιγράφει ο John που είχε 12 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της εστίασης πριν αποφασίσει να στήσει το δικό του μαγαζί. Μια μεγάλη μπάρα κυριαρχεί στο κέντρο (η οποία μάλιστα πρόσφατα έγινε γκρι στα πλαίσια της ανακαίνισης που πραγματοποιήθηκε), ενώ ταμπέλες νέον δίνουν την ανάλογη πινελιά.

n

Ο ιδιοκτήτης, λάτρης και ο ίδιος των burgers, αρχικά το έστησε με σκοπό να προσφέρει το καλύτερο burger της πόλης. Τέσσερα χρόνια μετά και σε συνεργασία με πολλούς γνωστούς σεφ, κατάφερε κάτι περισσότερο – να έχει ένα εξαιρετικό μενού με έμφαση στα steaks και τα burgers. Η κουζίνα που λειτουργεί από τις 8:00 το πρωί έως τη 1:30 το βράδυ, περιλαμβάνει από ομελέτες για πρωινό, έως steaks, μακαρονάδες και πίτσες για κανονικό γεύμα.

n

Η μουσική αγαπάει τα 80’s, τα 90’s και την ντίσκο ενώ ενδιαφέρον έχουν και τα cocktails που φέρουν την υπογραφή του Χάρη Δάρρα, νικητή του Bacardi Legacy. Ξεχωρίσαμε το “Clandestino” που είναι το νέο υποσχόμενο cocktail συνδυάζοντας γεύσεις της τροπικής Κούβας με αρώματα μπαχαρικών.

n

Το all day spot του John Ασημακόπουλου ξεκίνησε με στόχο να προσφέρει το καλύτερο burger της πόλης συνεχίζει 4 χρόνια μετά να μας εκπλήσσει ευχάριστα, δίνοντας βάση ακόμα και στην πιο μικρή λεπτομέρεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον φιλοξενεί και αρκετές δεξιώσεις προσφέροντας πολλά διαφορετικά είδη finger food.

Kηφισίας 310, Νέο Ψυχικό, 210671 0688, www.310street.gr, Facebook: 310street.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.