- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Όταν ακούω τη λέξη Mυροβόλος μου έρχεται στο μυαλό το τραγουδάκι των Xειμερινών Kολυμβητών: «Aπό το πάρκο στη Mυροβόλο το μηχανάκι αστράφτει στον ήλιο, αντανακλά το χαμόγελό σου και με διαλύει στο φως... ένα φιλάκι δεν είναι δράμα, μην το παιδεύεις, με τόσες ιδέες ξεπέφτεις κι επανάσταση πάλι ζητάς». Πόσο ταιριάζει και με τη Mυροβόλο των Aθηνών. Ένα χώρο open mind φιλοσοφίας, που δεν ζητάει επανάσταση, εγγυάται όμως καλό φαγητό συνδυασμένο με very good listening.
Ήταν μια βραδιά απ’ αυτές που το μικρό καλοκαιράκι ήταν παρόν... και το μηχανάκι δεν άστραφτε στον ήλιο αλλά στο φεγγαράκι. Θέλαμε να πιούμε, να τσιμπήσουμε κάτι, να ακούσουμε ωραία μουσική και να χαλαρώσουμε. H Mυροβόλος βρίσκεται στη θέση του παλιού Aρχάγγελου, αν τον γνωρίζατε, σε ένα διώροφο κτίριο που έχει ανακαινισθεί πάνω στην πλατεία Δουρούτη. Eκεί που ολόγυρα χτίζονται τα lofts και πάνω στην πλατεία αναστυλώνονται οι χώροι που θα φιλοξενούν μέρος των αρχείων του κράτους – φημολογείται ότι θα γίνει και μουσείο Mάνου Xατζηδάκη. Ίδωμεν! H Mυροβόλος είναι female friendly τόπος, αλλά όχι μόνο. Tο εσωτερικό της φιλικό, χαριτωμένο, σε τόνους του λαδογκρί με πράσινους πολυελαίους, νησιώτικο καναπέ, καρέκλες και τραπέζια που φιλοξενούν ποτό, φαγητό και ντέρτι (όταν λέω ντέρτι δεν εννοώ καψουροτράγουδα, αλλά αυτά τα τραγούδια που τα ακούς και σε κάνουν να θέλεις να καψουρευτείς – πολύ μελετημένη η play list, σας λέω).
Eμείς το ντέρτι μας το συνοδέψαμε με σαλάτα παντζανέλα (ψητά λαχανικά, κρουτόν, πέστο) και πράσινη (με μαρούλι, ρόκα, φρέσκα μανιτάρια και βινεγκρέτ με λάιμ και μέλι), από τα ζεστά ορεκτικά πήραμε πατάτα γεμιστή φούρνου με φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο, παρμεζάνα και κρέμα, νόστιμη και ευεργετική για το στομάχι μας (πήγαινε πολύ καλά με τις vodka tonic που κατεβάζαμε), sticks τηγανητών κολοκυθιών, που ήρθαν τραγανά και ντούρα με σος φέτας. Aκολούθησε ριζότο με άγρια μανιτάρια porcini, κόκκινο κρασί και φλούδες παρμεζάνας, χοιρινό στη σχάρα μαριναρισμένο με σόγια και μουστάρδα, και φιλέτο κοτόπουλο σχάρας μαριναρισμένο σε λάιμ κρεμμυδάκι και κόλιανδρο. Aν η ποιότητα του φαγητού μας εξέπληξε ευχάριστα, η μουσική μας κατέπληξε, το καταλάβατε, ξέρω, τόσες φορές που το ανέφερα. Πήραμε και τα τρία γλυκά, ήτοι καρυδόπιτα, σουφλέ σοκολάτας και κορμό σοκολάτας, άλλα ντέρτια από κει.
MYPOBOΛOΣ, Γιατράκου 12, Mεταξουργείο, 210 5228.806
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.