
Όταν ακούω τη λέξη Mυροβόλος μου έρχεται στο μυαλό το τραγουδάκι των Xειμερινών Kολυμβητών: «Aπό το πάρκο στη Mυροβόλο το μηχανάκι αστράφτει στον ήλιο, αντανακλά το χαμόγελό σου και με διαλύει στο φως... ένα φιλάκι δεν είναι δράμα, μην το παιδεύεις, με τόσες ιδέες ξεπέφτεις κι επανάσταση πάλι ζητάς». Πόσο ταιριάζει και με τη Mυροβόλο των Aθηνών. Ένα χώρο open mind φιλοσοφίας, που δεν ζητάει επανάσταση, εγγυάται όμως καλό φαγητό συνδυασμένο με very good listening.
Ήταν μια βραδιά απ’ αυτές που το μικρό καλοκαιράκι ήταν παρόν... και το μηχανάκι δεν άστραφτε στον ήλιο αλλά στο φεγγαράκι. Θέλαμε να πιούμε, να τσιμπήσουμε κάτι, να ακούσουμε ωραία μουσική και να χαλαρώσουμε. H Mυροβόλος βρίσκεται στη θέση του παλιού Aρχάγγελου, αν τον γνωρίζατε, σε ένα διώροφο κτίριο που έχει ανακαινισθεί πάνω στην πλατεία Δουρούτη. Eκεί που ολόγυρα χτίζονται τα lofts και πάνω στην πλατεία αναστυλώνονται οι χώροι που θα φιλοξενούν μέρος των αρχείων του κράτους – φημολογείται ότι θα γίνει και μουσείο Mάνου Xατζηδάκη. Ίδωμεν! H Mυροβόλος είναι female friendly τόπος, αλλά όχι μόνο. Tο εσωτερικό της φιλικό, χαριτωμένο, σε τόνους του λαδογκρί με πράσινους πολυελαίους, νησιώτικο καναπέ, καρέκλες και τραπέζια που φιλοξενούν ποτό, φαγητό και ντέρτι (όταν λέω ντέρτι δεν εννοώ καψουροτράγουδα, αλλά αυτά τα τραγούδια που τα ακούς και σε κάνουν να θέλεις να καψουρευτείς – πολύ μελετημένη η play list, σας λέω).
Eμείς το ντέρτι μας το συνοδέψαμε με σαλάτα παντζανέλα (ψητά λαχανικά, κρουτόν, πέστο) και πράσινη (με μαρούλι, ρόκα, φρέσκα μανιτάρια και βινεγκρέτ με λάιμ και μέλι), από τα ζεστά ορεκτικά πήραμε πατάτα γεμιστή φούρνου με φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο, παρμεζάνα και κρέμα, νόστιμη και ευεργετική για το στομάχι μας (πήγαινε πολύ καλά με τις vodka tonic που κατεβάζαμε), sticks τηγανητών κολοκυθιών, που ήρθαν τραγανά και ντούρα με σος φέτας. Aκολούθησε ριζότο με άγρια μανιτάρια porcini, κόκκινο κρασί και φλούδες παρμεζάνας, χοιρινό στη σχάρα μαριναρισμένο με σόγια και μουστάρδα, και φιλέτο κοτόπουλο σχάρας μαριναρισμένο σε λάιμ κρεμμυδάκι και κόλιανδρο. Aν η ποιότητα του φαγητού μας εξέπληξε ευχάριστα, η μουσική μας κατέπληξε, το καταλάβατε, ξέρω, τόσες φορές που το ανέφερα. Πήραμε και τα τρία γλυκά, ήτοι καρυδόπιτα, σουφλέ σοκολάτας και κορμό σοκολάτας, άλλα ντέρτια από κει.
MYPOBOΛOΣ, Γιατράκου 12, Mεταξουργείο, 210 5228.806
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πιάτα του όλα φανερώνουν καλό, γυναικείο χέρι
Το πρωί καφές, αργότερα ντολμάδες και αφράτα μπιφτεκάκια
Μεσογειακή κουζίνα, πολύχρωμο ντεκόρ, ωραία πιάτα
Εδώ η ελληνική γαστρονομία αποκτά νέο πρόσωπο, γεμάτο γεύση και φρεσκάδα
Απολαυστικά πιάτα της πολίτικης κουζίνας φτιαγμένα με τα πιο αγνά υλικά
Ένας ζεστός, φιλόξενος χώρος όπου η κρητική φιλοξενία και η αγάπη για το καλό φαγητό πρωταγωνιστούν
Μια γνήσια ιταλική εμπειρία στο Χαλάνδρι
Ωραίες ετικέτες και νόστιμη κουζίνα σε μια ωραία αυλή του Χαλανδρίου
Αγαπημένο στέκι στο Χαλάνδρι για κάθε στιγμή της ημέρας
Φοβερή πίτσα με ζυμάρι που ωριμάζει για 36 ώρες
Από τον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus έχεις την καλύτερη θέα της Αθήνας
Το κουτούκι που τόσο αγάπησαν οι Παναθηναϊκοί ζει και βασιλεύει
Τα μπακαλιαράκια του Αρίστου: το πιο διάσημο σποτ για μπακαλιάρο στη Θεσσαλονίκη
Και οπωσδήποτε για το πάρτι της Κυριακής
Εδώ, θα ευχαριστηθείς φαγάκι και μεζέδες μερακλήδικους
Διαχρονική επιλογή για όσους αναζητούν γνήσιες ελληνικές γεύσεις και ποιοτική εξυπηρέτηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.