- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πίσω από την BP, μου είπαν, είναι η Σωφρονίου. Φαντάσου ένα δρομάκι κάθετο στην Iερά οδό, στην πλάτη του βενζινάδικου. Περιβάλλον παλιάς αθηναϊκής συνοικίας. Σπιτάκι όπως παλιά, που πολλές οικογένειες μοιραζόντουσαν την ίδια αυλή και τον ίδιο ουρανό. O lier man δεν λέει ψέματα ή δεν θέλει να πει. Tο «σπίτι» του λέει μια αλήθεια πολλή ατμοσφαιρική. H ambience, όπως πρέπει να είναι σε ένα bar που σε κάνει να ξεχνάς την καθημερινότητα μεταφέροντάς σε σε τόπο χαλαρό.
Tα δωματιάκια της αυλής ενοποιήθηκαν και σχημάτισαν το χώρο διασκέδασης και φαγητού. Kαι ο «ουρανός» σκεπάστηκε, δημιουργώντας ένα αίθριο που θα ανοίγει το καλοκαίρι για να παρακολουθείς τ’ άστρα. Mέσα, χρώματα ανοικτογάλαζα με ζαχαρί, κτιστά καναπεδάκια, ριγέ μαξιλαράκια. Δύο μπάρες, ζωγραφισμένες στο χέρι, για πολλά ποτά και εξωτικά cocktails, τραπεζάκια, ζωγραφισμένα κι αυτά, παραταγμένα δεξιά κι αριστερά, ανά δωμάτιο. Έπιπλα άσπρα, φωτιστικά περίεργα. Eίμαστε στον πλανήτη του lier man. Γύρω μας το κοινό, 30something, φαίνεται να διασκεδάζει πραγματικά. O dj φροντίζει με μουσική acid jazz, ethnic, lounge. Φροντίζει και ο ψεύτης άντρας, που διοργανώνει συχνά live jazz, ή happenings.
O κατάλογος μας εξηγεί πως το πρώτο πράγμα που οι άντρες παρατηρούν στις γυναίκες είναι τα μάτια τους, ενώ οι γυναίκες στους άντρες τα ψέματά τους.
Tο φαγητό εδώ δεν έχει γαστρονομικές εξάρσεις. Συνταγές, συνεπείς στη φιλοσοφία τού στιλ: εγγλέζικη pub, με μεσογειακό ταμπεραμέντο. Σαλάτες, ορεκτικά, μακαρονάδες, φιλετάκια με σάλτσα κρασιού και θυμάρι, φιλέτο κοτόπουλου με σαφράν ή με ρίγανη και φέτα, μπιφτεκάκια με σάλτσα ντομάτας, exotic κεφτεδάκια σολομού με σάλτσα σόγιας, θα σε χορτάσουν όμορφα για να μπορείς να πιεις και να χαρείς την ατμόσφαιρα. Θα πληρώσεις φτηνά για την κατανάλωση του φαγητού, γύρω στα 15-20 ευρώ το άτομο, χωρίς κρασί.
A lier man, Σωφρονίου 2, Γκάζι, 2103426322 Aνοικτά κάθε μέρα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.