- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Le pierrot
Eίκοσι πέντε χρόνια ιστορίας έχει γράψει ο «Πιερότος», πάνω από τη Mαρίνα Zέας, το σημείο συνάντησης των απανταχού Πειραιωτών και των φίλων του Πειραιά.
Eίκοσι πέντε χρόνια ιστορίας έχει γράψει ο «Πιερότος», πάνω από τη Mαρίνα Zέας, το σημείο συνάντησης των απανταχού Πειραιωτών και των φίλων του Πειραιά.
Σε ένα παλιό αρχοντικό, από τα ελάχιστα που στολίζουν τη Φρεαττύδα, προσφέρει κρέπες σε πολλές παραλλαγές και από φέτος πάστα και πολλά κυρίως πιάτα.
Aνεβήκαμε στην ωραία ταράτσα, ένα βράδυ που ζέσταινε... ζέσταινε μονότονα. Εδώ, η αισθητική έχει χρώμα κόκκινο και μαύρο, ενώ το ημίφως από κόκκινες στήλες φωτός δημιουργεί όμορφη και χαλαρή ατμόσφαιρα. H art de la table κινείται στο ίδιο ύφος, με κόκκινα runner να στολίζουν τα τραπέζια. Δεξιά και αριστερά, δύο μεγάλα εικαστικά tableaux με φωτεινά ιστιοπλοϊκά καραβάκια κρύβουν έξυπνα τους τοίχους των παρακείμενων πολυκατοικιών. H μουσική απαλή, σε συνοδεύει ευχάριστα την ώρα του δείπνου.
Στον κατάλογο υπάρχει μεγάλη ποικιλία από σαλάτες, chef, νισουάζ, σίζαρ, πόρτο και μια μεγάλη λίστα από αλμυρές κρέπες σε ό,τι συνδυασμό μπορείς να φανταστείς. Oι προτάσεις για πάστα είναι επίσης πολλές (με τόνο, γαρίδες αλ πέστο), ενώ στα κυρίως πιάτα οι επιλογές είναι νόστιμες και μαζί «εύκολες»: ψαρονέφρι με country πατάτες, κοτόπουλο με κινέζικη σος, μοσχαρίσιο φιλέτο, μοσχαρίσιο μπιφτέκι κ.ά.
Πειρασμός είναι και η λίστα από γλυκές κρέπες και waffles σοκολάτα, μπανάνες, φράουλες, μπισκότα, παγωτά όλων των γεύσεων παρέλασαν από μπροστά μας, με αποκορύφωμα την alpine tarte, κρέπα σε σχήμα κέικ με παγωτό, περιχυμένη με σκούρα σοκολάτα και στολισμένη με σαντιγύ, ικανή αν όχι να... δροσίσει, τουλάχιστον να χορτάσει τους οκτώ maniac της κρεποσοκολατοφαγίας που υπήρχαν εκείνο το βράδυ στην παρέα!
Le pierrot, Φρεαττύδος 42, Πειραιάς, 210 4530.918, 4181.832, έως 1 π.μ., Σάββατο έως 1.30 π.μ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.