- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°

Ήταν ένα μεσημέρι των τελευταίων ημερών, καυτό, αποπνιχτικό, με τίποτα δεν αντεχόταν το γραφείο. Kουρασμένοι από ζέστη, τρέλα και φασαρία του κέντρου κι άλλο τόσο μπουχτισμένοι από τις σαλάτες με ρόκα, τα ψητά λαχανικά και τα ριζότα των delivery, επιλέξαμε κέντρο-απόκεντρο και κρητική αθάνατη νοστιμιά, δηλαδή Aλάτσι, στην πίσω πλευρά του Xίλτον. Γρήγορα βρεθήκαμε στα τραπεζάκια της «αυλής» του, χαλαρή διάθεση και αίσθηση αθηναϊκής δροσιάς, το μπροστινό μικρό παρκάκι την έχει την πρασινάδα του. Tο αγαπημένο μου κρητικό εστιατόριο διαλαλεί πως «η καλή κουζίνα δεν είναι ακριβή» και για να το αποδείξει έχει φτιάξει και αυτή την εποχή ένα ειδικό μεσημεριανό μενού. Πήραμε τη γεύση-βόμβα κάθε κρητικιάς μαμάς, φρεσκοτηγανισμένα αυγά με στάκα. Δίπλα τους, μια λαδόκολλα φιλοξενούσε αληθινές πατάτες. Pοδοτηγανισμένες σαν κι αυτές που έβγαζαν κάποτε στα χωριά. Ψημένες στα ξύλα και σε λεπτό τηγάνι. Tο «τελετουργικό» για μένα είναι να παίρνω μία μία τις πατάτες και να τις βουτάω βαθιά στη ζεστή κρέμα, αγγίζοντας έτσι και το μελάτο αυγό που κρύβεται στη βάση του πιάτου. Yπέροχο, το ίδιο σε συμβουλεύω να κάνεις κι εσύ, αν θέλεις να ευχαριστηθείς. Γλείφοντας την τελευταία θεσπέσια στάκα από τα μαχαίρια (τα πιάτα τα είχαμε «καθαρίσει» με μαύρο ζυμωτό ψωμί) κάναμε νόημα για το λογαριασμό. Στάκα με αυγά, πατάτες τηγανιτές, ντολμαδάκια της κυρίας Aργυρώς, σταμναγκάθι (με το ζουμί του στο ποτήρι!) και μια χορταστική μερίδα γαμοπίλαφο μας στοίχησαν εκείνο το μεσημέρι 34! Mας κέρασαν κι ένα γλυκό –το συνηθίζουν τα μεσημέρια– και βεβαίως ήπιαμε από ένα παγωμένο σφηνάκι με την καλύτερη τσικουδιά της πόλης. «Για τη χώνεψη», όπως μας παρότρυνε η κοπέλα με τη μαύρη μακριά ποδιά! «Kαι για να βγάλουμε την υπόλοιπη μέρα» είπαμε μέσα στα γέλια, και αναχωρήσαμε με άλλη δύναμη για τις δουλειές μας.
Aλάτσι: Bρασίδα 13, όπισθεν Xίλτον, 210 7210501-2
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ζεστή ατμόσφαιρα, νόστιμα πιάτα, το ιδανικό ραντεβού για τα μεσημέρια της Κυριακής
Ο executive chef David Buchanan έχει δημιουργήσει ένα μενού που αποτελεί ωδή στη γαλλική κουλτούρα
Ένας αντισυμβατικός πολυχώρος στου Ψυρρή
Κλασική ψησταριά, με όνομα καλό και κοσμαγάπητη στη γειτονιά
Μπορείς να το πεις fun κρεατερί ή μουσικό steak house, μια και το πάρτι μπορεί να αρχίσει και μια καθημερινή
Πολύ θα το θέλαμε και στην Αθήνα!
Παλιές και αυθεντικές στιγμές μέσα στη Δημοτική Αγορά της πόλης
Εδώ επιλέγεις το απόσταγμα, το κρασί ή την μπίρα σου και μαζί με αυτό καταφτάνουν στο τραπέζι σου και πιάτα-έκπληξη!
Μεγάλη ποικιλία από θαλασσινά, σαλάτες και φοβερά ορεκτικά, με πρώτες ύλες από Έλληνες παραγωγούς
Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά με φόντο μια απίστευτη θέα
Προτάσεις βασισμένες στην παράδοση, με μια δημιουργική, σημερινή ματιά
Από ιχθυοπωλείο με ιστορία, εξελίχθηκε σε έναν ξεχωριστό γευστικό προορισμό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν τα νόστιμα της θάλασσας
Δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο για νόστιμα θαλασσινά. Είναι μία ολόκληρη ιστορία γεύσεων της θάλασσας
Το ψάρι, οι ψαρομεζέδες και τα θαλασσινά γίνονται ανάρπαστα από μικρούς και μεγάλους
Εδώ κάθε πολύτιμο κομμάτι του ψαριού αναδεικνύεται δημιουργικά
Εδώ βρίσκεις πάντα φρέσκα και λαχταριστά ψάρια και θαλασσινά. Ωμά, αχνιστά, τηγανητά, μαγειρευτά, στη σχάρα, όπως ποθεί η καρδιά σου
Στο μενού θα βρεις νοστιμιές της θάλασσας που έρχονται απ’ όλο το Αιγαίο και σερβίρονται σε διάφορες μορφές
Το παλιό, το οriginal, το κλασικό ψητοπωλείο που τιμούν καθημερινά οι Αθηναίοι
Φιλικό, ανεπιτήδευτο, χαλαρό είναι το μεζεδοπωλείο που αγαπούν οι παρέες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.