Το Park Hotel βρίσκεται στην Αλεξάνδρας από τα τέλη της δεκαετίας του ’70. Ένα ξενοδοχείο που έζησε δόξες στα καφέ του και τα εστιατόριά του, όταν η βραδινή, θεατρική και καλλιτεχνική Αθήνα το είχε κάνει στέκι της. Η νέα γενιά της οικογένειας Δεβερίκου επιχειρεί στις μέρες μας μια συνολική αλλαγή της εικόνας του ξενοδοχείου, κάνοντας εκλεκτικές επεμβάσεις στο κτίριο μέσα-έξω. Η αλλαγή είναι εντυπωσιακή, επόμενο άλλωστε αφού οι μελετητές είναι και σκηνογράφοι. Το δίδυμο Γ. Γαβαλάς - Γ. Μουρίκης έχουν στήσει ένα θεματικό σκηνικό πάρκου, για να συνδέσουν το επίσης «νέο» Πεδίο του Άρεως με τον εσωτερικό χώρο του ξενοδοχείου. Κορμοί δέντρων σε φυσικό ύψος, ήδη από το καφέ του lobby δίπλα στη ρεσεψιόν, σε προϊδεάζουν για το εστιατόριο, το οποίο «φοράει» ζεστούς τόνους του καφέ και έχει ωραίους, έντονα βαμμένους τοίχους. Ειδικά στον τοίχο πίσω από το μπαρ, η εγκατάσταση του εικαστικού Στ. Διαμαντά δημιουργεί πολύ ευχάριστη οπτική εντύπωση.
Όλα αυτά φτιάχνουν εικόνα, αλλά με τη γεύση τι γίνεται; Γίνεται! Γίνεται! Καταρχήν και κυρίως με τη μεταγραφή του Gian Luca Barlucchi από την Bandanna της Μυκόνου. Που με χέρι σωστό και αγάπη στη ρουστίκ κουζίνα του τόπου του θα σου προσφέρει τα «πάντα όλα» της ιταλικής κουζίνας.
Η αγάπη στο σκόρδο είναι γνωστή σε Ιταλούς και Έλληνες, γι’ αυτό ξεκίνα με μια pizza bianca (για τους αμύητους, πίτσα χωρίς ντομάτα) και θα με θυμηθείς, θα μιλάς μέρες για τη ζύμη-μυστικό του Gian Luca. Ελαφρύ σκόρδο, χοντρό αλάτι, έξτρα παρθένα ελαιόλαδο και δενδρολίβανο. Προχώρα άφοβα στα φρέσκα αχνιστά μύδια, τα οποία θα εκτιμήσεις πολύ. Το ίδιο και την επιτυχημένη και πρωτότυπη σαλάτα Sun salad (καρότα, αβοκάντο, μαριναρισμένα αμύγδαλα, ελαιόλαδο, πορτοκάλι). Από πάστα εμείς δοκιμάσαμε το πολύ καλό πιάτο ημέρας τορτελόνι με γέμιση αστακού και καβουριού με γλυκιά σάλτσα καρότου, φίνο και προχωρημένο. Εσύ μπορείς να δοκιμάσεις τα πάντα, από την απλοϊκή αλλά μαστορική aglio olio μέχρι τις ταλιατέλες al salmone rosso με ροζ σάλτσα σολομού και ροζ πιπέρι. Προχώρα ακάθεκτος στα δεύτερα, μια tagliata με τρούφα είναι ό,τι καλύτερο.
Συνόδευσε με ένα Castello di Pomino bianco (παρεμπιπτόντως, οι τιμές των κρασιών είναι πολύ καλές). Στο τέλος φύλαξε θέση για ένα από τα γλυκά-σουξέ της φετινής χρονιάς: το calzone dolce, τουτέστιν «πίτσα» γεμιστή με σοκολάτα και mascarpone.
Αν πας μετά το θέατρο ή το σινεμά θα σε περιμένουν-σερβίρουν μέχρι αργά, αν πάλι πας πρωί θα δοκιμάσεις και τα snacks, πολύ ωραία κι αυτά. Ανοιχτό μεσημέρι-βράδυ όλη τη βδομάδα.
Gallo Nero (Park Hotel), Λεωφ. Αλεξάνδρας 10, 210 8894.500
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.