- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Το Park Hotel βρίσκεται στην Αλεξάνδρας από τα τέλη της δεκαετίας του ’70. Ένα ξενοδοχείο που έζησε δόξες στα καφέ του και τα εστιατόριά του, όταν η βραδινή, θεατρική και καλλιτεχνική Αθήνα το είχε κάνει στέκι της. Η νέα γενιά της οικογένειας Δεβερίκου επιχειρεί στις μέρες μας μια συνολική αλλαγή της εικόνας του ξενοδοχείου, κάνοντας εκλεκτικές επεμβάσεις στο κτίριο μέσα-έξω. Η αλλαγή είναι εντυπωσιακή, επόμενο άλλωστε αφού οι μελετητές είναι και σκηνογράφοι. Το δίδυμο Γ. Γαβαλάς - Γ. Μουρίκης έχουν στήσει ένα θεματικό σκηνικό πάρκου, για να συνδέσουν το επίσης «νέο» Πεδίο του Άρεως με τον εσωτερικό χώρο του ξενοδοχείου. Κορμοί δέντρων σε φυσικό ύψος, ήδη από το καφέ του lobby δίπλα στη ρεσεψιόν, σε προϊδεάζουν για το εστιατόριο, το οποίο «φοράει» ζεστούς τόνους του καφέ και έχει ωραίους, έντονα βαμμένους τοίχους. Ειδικά στον τοίχο πίσω από το μπαρ, η εγκατάσταση του εικαστικού Στ. Διαμαντά δημιουργεί πολύ ευχάριστη οπτική εντύπωση.
Όλα αυτά φτιάχνουν εικόνα, αλλά με τη γεύση τι γίνεται; Γίνεται! Γίνεται! Καταρχήν και κυρίως με τη μεταγραφή του Gian Luca Barlucchi από την Bandanna της Μυκόνου. Που με χέρι σωστό και αγάπη στη ρουστίκ κουζίνα του τόπου του θα σου προσφέρει τα «πάντα όλα» της ιταλικής κουζίνας.
Η αγάπη στο σκόρδο είναι γνωστή σε Ιταλούς και Έλληνες, γι’ αυτό ξεκίνα με μια pizza bianca (για τους αμύητους, πίτσα χωρίς ντομάτα) και θα με θυμηθείς, θα μιλάς μέρες για τη ζύμη-μυστικό του Gian Luca. Ελαφρύ σκόρδο, χοντρό αλάτι, έξτρα παρθένα ελαιόλαδο και δενδρολίβανο. Προχώρα άφοβα στα φρέσκα αχνιστά μύδια, τα οποία θα εκτιμήσεις πολύ. Το ίδιο και την επιτυχημένη και πρωτότυπη σαλάτα Sun salad (καρότα, αβοκάντο, μαριναρισμένα αμύγδαλα, ελαιόλαδο, πορτοκάλι). Από πάστα εμείς δοκιμάσαμε το πολύ καλό πιάτο ημέρας τορτελόνι με γέμιση αστακού και καβουριού με γλυκιά σάλτσα καρότου, φίνο και προχωρημένο. Εσύ μπορείς να δοκιμάσεις τα πάντα, από την απλοϊκή αλλά μαστορική aglio olio μέχρι τις ταλιατέλες al salmone rosso με ροζ σάλτσα σολομού και ροζ πιπέρι. Προχώρα ακάθεκτος στα δεύτερα, μια tagliata με τρούφα είναι ό,τι καλύτερο.
Συνόδευσε με ένα Castello di Pomino bianco (παρεμπιπτόντως, οι τιμές των κρασιών είναι πολύ καλές). Στο τέλος φύλαξε θέση για ένα από τα γλυκά-σουξέ της φετινής χρονιάς: το calzone dolce, τουτέστιν «πίτσα» γεμιστή με σοκολάτα και mascarpone.
Αν πας μετά το θέατρο ή το σινεμά θα σε περιμένουν-σερβίρουν μέχρι αργά, αν πάλι πας πρωί θα δοκιμάσεις και τα snacks, πολύ ωραία κι αυτά. Ανοιχτό μεσημέρι-βράδυ όλη τη βδομάδα.
Gallo Nero (Park Hotel), Λεωφ. Αλεξάνδρας 10, 210 8894.500
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμηλόφωνα και χωρίς πολλά-πολλά ο Λουκάς Μάιλερ κάνει τα δικά του νόστιμα
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.