- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Το Park Hotel βρίσκεται στην Αλεξάνδρας από τα τέλη της δεκαετίας του ’70. Ένα ξενοδοχείο που έζησε δόξες στα καφέ του και τα εστιατόριά του, όταν η βραδινή, θεατρική και καλλιτεχνική Αθήνα το είχε κάνει στέκι της. Η νέα γενιά της οικογένειας Δεβερίκου επιχειρεί στις μέρες μας μια συνολική αλλαγή της εικόνας του ξενοδοχείου, κάνοντας εκλεκτικές επεμβάσεις στο κτίριο μέσα-έξω. Η αλλαγή είναι εντυπωσιακή, επόμενο άλλωστε αφού οι μελετητές είναι και σκηνογράφοι. Το δίδυμο Γ. Γαβαλάς - Γ. Μουρίκης έχουν στήσει ένα θεματικό σκηνικό πάρκου, για να συνδέσουν το επίσης «νέο» Πεδίο του Άρεως με τον εσωτερικό χώρο του ξενοδοχείου. Κορμοί δέντρων σε φυσικό ύψος, ήδη από το καφέ του lobby δίπλα στη ρεσεψιόν, σε προϊδεάζουν για το εστιατόριο, το οποίο «φοράει» ζεστούς τόνους του καφέ και έχει ωραίους, έντονα βαμμένους τοίχους. Ειδικά στον τοίχο πίσω από το μπαρ, η εγκατάσταση του εικαστικού Στ. Διαμαντά δημιουργεί πολύ ευχάριστη οπτική εντύπωση.
Όλα αυτά φτιάχνουν εικόνα, αλλά με τη γεύση τι γίνεται; Γίνεται! Γίνεται! Καταρχήν και κυρίως με τη μεταγραφή του Gian Luca Barlucchi από την Bandanna της Μυκόνου. Που με χέρι σωστό και αγάπη στη ρουστίκ κουζίνα του τόπου του θα σου προσφέρει τα «πάντα όλα» της ιταλικής κουζίνας.
Η αγάπη στο σκόρδο είναι γνωστή σε Ιταλούς και Έλληνες, γι’ αυτό ξεκίνα με μια pizza bianca (για τους αμύητους, πίτσα χωρίς ντομάτα) και θα με θυμηθείς, θα μιλάς μέρες για τη ζύμη-μυστικό του Gian Luca. Ελαφρύ σκόρδο, χοντρό αλάτι, έξτρα παρθένα ελαιόλαδο και δενδρολίβανο. Προχώρα άφοβα στα φρέσκα αχνιστά μύδια, τα οποία θα εκτιμήσεις πολύ. Το ίδιο και την επιτυχημένη και πρωτότυπη σαλάτα Sun salad (καρότα, αβοκάντο, μαριναρισμένα αμύγδαλα, ελαιόλαδο, πορτοκάλι). Από πάστα εμείς δοκιμάσαμε το πολύ καλό πιάτο ημέρας τορτελόνι με γέμιση αστακού και καβουριού με γλυκιά σάλτσα καρότου, φίνο και προχωρημένο. Εσύ μπορείς να δοκιμάσεις τα πάντα, από την απλοϊκή αλλά μαστορική aglio olio μέχρι τις ταλιατέλες al salmone rosso με ροζ σάλτσα σολομού και ροζ πιπέρι. Προχώρα ακάθεκτος στα δεύτερα, μια tagliata με τρούφα είναι ό,τι καλύτερο.
Συνόδευσε με ένα Castello di Pomino bianco (παρεμπιπτόντως, οι τιμές των κρασιών είναι πολύ καλές). Στο τέλος φύλαξε θέση για ένα από τα γλυκά-σουξέ της φετινής χρονιάς: το calzone dolce, τουτέστιν «πίτσα» γεμιστή με σοκολάτα και mascarpone.
Αν πας μετά το θέατρο ή το σινεμά θα σε περιμένουν-σερβίρουν μέχρι αργά, αν πάλι πας πρωί θα δοκιμάσεις και τα snacks, πολύ ωραία κι αυτά. Ανοιχτό μεσημέρι-βράδυ όλη τη βδομάδα.
Gallo Nero (Park Hotel), Λεωφ. Αλεξάνδρας 10, 210 8894.500
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.