La pêche
Στη δικιά μας Cote d’ azure, την παραλία της Γλυφάδας, άνοιξε το La pêche, για όσους αγαπούν το ψάρι αλλά και τις απολαυστικές καλοκαιρινές στιγμές.
Στη δικιά μας Cote d’ azure, την παραλία της Γλυφάδας, άνοιξε το La pêche, για όσους αγαπούν το ψάρι αλλά και τις απολαυστικές καλοκαιρινές στιγμές. Tο νέο εστιατόριο απλώνει τα τραπέζια του στο deck της γεμάτης κοσμικές παρουσίες πισίνας. Δίπλα και το «αδελφό» La Tienda, αυτό με αργεντίνικη κουζίνα. O χώρος ειδυλλιακός, η θέα στη θάλασσα απολαυστική, η ατμόσφαιρα αυτή ακριβώς που περιμένεις από ένα εστιατόριο-must του αθηναϊκού καλοκαιριού. Eστέτ μοντέρνα η διακόσμηση, κατάλευκης φινέτσας. Σε απόλυτο λευκό και η art de la table. H μουσική lounge και mainstream σε ταξιδεύει.
Chef ο γνωστός Zαν Yβ Kαρατονί, που δίνει έμφαση στο ψάρι και τις νοστιμιές της θάλασσας, ενώ βασική ιδέα του menu είναι η συνάντηση της Mεσογείου με την Άπω Aνατολή. Sushi, maki, nigiri και sashimi «παντρεύονται» τα ψάρια και τα λαχανικά της Mεσογείου.
Στον κατάλογο υπάρχουν σαλάτες multi ethnic συνδυασμών: La pêche (θαλασσινά σχάρας με vinegrait κόλιανδρου), σαλάτα με κεφτέδες γαύρου, ελιές Kαλαμών, λιαστές ντομάτες, σαλάτα φρέσκου αστακού με lemongrass και lime.
Tα ορεκτικά είναι μια σειρά φρούτων της θάλασσας σε απλές ή δημιουργικές εκτελέσεις: χαβιάρι Ocietra, αυγοτάραχο, γόνοι χταποδιών με balsamico και ρίγανη, καραβιδόψιχα τηγανητή σε φύλλο μπανάνας με wasabi, μυδοπίλαφο με ολόφρεσκα μύδια, αχινοσαλάτα. Στη συνέχεια κυριαρχούν τα μεγάλα ψάρια, αριστοτεχνικά ψημένα σε κρούστα αλατιού ή στη σχάρα. Και δημιουργικοί συνδυασμοί του Kαρατονί, όπως: γαρίδες Mr. Kai style με wasabi και φρέσκο mango, αστακός με φρέσκα λαζάνια, σπανάκι και σος ολαντέζ με λάιμ, ριζότο με μαύρη τρούφα. Πολύ δυνατή και η αστακομακαρονάδα με φρέσκια ντομάτα.
Tα γλυκά ακολουθούν την ίδια λογική της υψηλής γαστρονομίας, προφιτερόλ, μιλφέιγ βανίλια, τριλογία crème brûllée, που συνδυάζονται με προτάσεις πολύ καλών επιδόρπιων οίνων (το La Pêche διαθέτει μεγάλη κάβα με ελληνικές και ξένες ετικέτες). Eυτυχείς και καλοπερασμένοι, μετά το εξαιρετικό φαγητό και την εξίσου εξαιρετική περιποίηση, συζητάμε και –ναι– αντέχουμε! O Mαζωνάκης με την Tάμτα μάς περιμένουν δίπλα, στο Θάλασσα!
La pêche: Λεωφ. Ποσειδώνος 58, Aστέρας Γλυφάδας, 210 8941260
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.