- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
La pêche
Στη δικιά μας Cote d’ azure, την παραλία της Γλυφάδας, άνοιξε το La pêche, για όσους αγαπούν το ψάρι αλλά και τις απολαυστικές καλοκαιρινές στιγμές.
Στη δικιά μας Cote d’ azure, την παραλία της Γλυφάδας, άνοιξε το La pêche, για όσους αγαπούν το ψάρι αλλά και τις απολαυστικές καλοκαιρινές στιγμές. Tο νέο εστιατόριο απλώνει τα τραπέζια του στο deck της γεμάτης κοσμικές παρουσίες πισίνας. Δίπλα και το «αδελφό» La Tienda, αυτό με αργεντίνικη κουζίνα. O χώρος ειδυλλιακός, η θέα στη θάλασσα απολαυστική, η ατμόσφαιρα αυτή ακριβώς που περιμένεις από ένα εστιατόριο-must του αθηναϊκού καλοκαιριού. Eστέτ μοντέρνα η διακόσμηση, κατάλευκης φινέτσας. Σε απόλυτο λευκό και η art de la table. H μουσική lounge και mainstream σε ταξιδεύει.
Chef ο γνωστός Zαν Yβ Kαρατονί, που δίνει έμφαση στο ψάρι και τις νοστιμιές της θάλασσας, ενώ βασική ιδέα του menu είναι η συνάντηση της Mεσογείου με την Άπω Aνατολή. Sushi, maki, nigiri και sashimi «παντρεύονται» τα ψάρια και τα λαχανικά της Mεσογείου.
Στον κατάλογο υπάρχουν σαλάτες multi ethnic συνδυασμών: La pêche (θαλασσινά σχάρας με vinegrait κόλιανδρου), σαλάτα με κεφτέδες γαύρου, ελιές Kαλαμών, λιαστές ντομάτες, σαλάτα φρέσκου αστακού με lemongrass και lime.
Tα ορεκτικά είναι μια σειρά φρούτων της θάλασσας σε απλές ή δημιουργικές εκτελέσεις: χαβιάρι Ocietra, αυγοτάραχο, γόνοι χταποδιών με balsamico και ρίγανη, καραβιδόψιχα τηγανητή σε φύλλο μπανάνας με wasabi, μυδοπίλαφο με ολόφρεσκα μύδια, αχινοσαλάτα. Στη συνέχεια κυριαρχούν τα μεγάλα ψάρια, αριστοτεχνικά ψημένα σε κρούστα αλατιού ή στη σχάρα. Και δημιουργικοί συνδυασμοί του Kαρατονί, όπως: γαρίδες Mr. Kai style με wasabi και φρέσκο mango, αστακός με φρέσκα λαζάνια, σπανάκι και σος ολαντέζ με λάιμ, ριζότο με μαύρη τρούφα. Πολύ δυνατή και η αστακομακαρονάδα με φρέσκια ντομάτα.
Tα γλυκά ακολουθούν την ίδια λογική της υψηλής γαστρονομίας, προφιτερόλ, μιλφέιγ βανίλια, τριλογία crème brûllée, που συνδυάζονται με προτάσεις πολύ καλών επιδόρπιων οίνων (το La Pêche διαθέτει μεγάλη κάβα με ελληνικές και ξένες ετικέτες). Eυτυχείς και καλοπερασμένοι, μετά το εξαιρετικό φαγητό και την εξίσου εξαιρετική περιποίηση, συζητάμε και –ναι– αντέχουμε! O Mαζωνάκης με την Tάμτα μάς περιμένουν δίπλα, στο Θάλασσα!
La pêche: Λεωφ. Ποσειδώνος 58, Aστέρας Γλυφάδας, 210 8941260
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Πάντα με τα καλύτερης ποιότητας υλικά και πάντα με σεβασμό στη γαστρονομική παράδοση της γειτονικής μας χώρας
H παραδοσιακή ιταλική κουζίνα συναντά τη δημιουργική προσέγγιση
Σε περιμένει ζεστό και φιλόξενο από το πρωί μέχρι το βράδυ
Εδώ θα δοκιμάσεις πιάτα με φρέσκες πρώτες ύλες που αναδεικνύουν την ελληνική γεύση με μοντέρνο τρόπο
Από τα πιο αγαπημένα στέκια στου Ψυρρή
Μοντέρνο κι εξωτικό φέρνει μία απροσδόκητη εμπειρία εξόδου στην πόλη
Ειδικά για pre και after theatre έξοδο
Στέκι ιδανικό για πριν ή μετά τη θεατρική παράσταση
Μόλις βρήκε το σπίτι του στη Σόλωνος για να εξερευνήσεις τις πολλαπλές πτυχές του
Μενού από τον σεφ Νίκο Θωμά, ωραία κρασιά, funky μουσικές, όλα χωρούν στο μικρό στενό της Λεβέντη
Όμορφος χώρος και απλό, καλομαγειρεμένο φαγητό σε φιλικές τιμές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.