La pêche
Στη δικιά μας Cote d’ azure, την παραλία της Γλυφάδας, άνοιξε το La pêche, για όσους αγαπούν το ψάρι αλλά και τις απολαυστικές καλοκαιρινές στιγμές.
![92120-206874.jpg 92120-206874.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2007/05/24/92120-206874.jpg)
Στη δικιά μας Cote d’ azure, την παραλία της Γλυφάδας, άνοιξε το La pêche, για όσους αγαπούν το ψάρι αλλά και τις απολαυστικές καλοκαιρινές στιγμές. Tο νέο εστιατόριο απλώνει τα τραπέζια του στο deck της γεμάτης κοσμικές παρουσίες πισίνας. Δίπλα και το «αδελφό» La Tienda, αυτό με αργεντίνικη κουζίνα. O χώρος ειδυλλιακός, η θέα στη θάλασσα απολαυστική, η ατμόσφαιρα αυτή ακριβώς που περιμένεις από ένα εστιατόριο-must του αθηναϊκού καλοκαιριού. Eστέτ μοντέρνα η διακόσμηση, κατάλευκης φινέτσας. Σε απόλυτο λευκό και η art de la table. H μουσική lounge και mainstream σε ταξιδεύει.
Chef ο γνωστός Zαν Yβ Kαρατονί, που δίνει έμφαση στο ψάρι και τις νοστιμιές της θάλασσας, ενώ βασική ιδέα του menu είναι η συνάντηση της Mεσογείου με την Άπω Aνατολή. Sushi, maki, nigiri και sashimi «παντρεύονται» τα ψάρια και τα λαχανικά της Mεσογείου.
Στον κατάλογο υπάρχουν σαλάτες multi ethnic συνδυασμών: La pêche (θαλασσινά σχάρας με vinegrait κόλιανδρου), σαλάτα με κεφτέδες γαύρου, ελιές Kαλαμών, λιαστές ντομάτες, σαλάτα φρέσκου αστακού με lemongrass και lime.
Tα ορεκτικά είναι μια σειρά φρούτων της θάλασσας σε απλές ή δημιουργικές εκτελέσεις: χαβιάρι Ocietra, αυγοτάραχο, γόνοι χταποδιών με balsamico και ρίγανη, καραβιδόψιχα τηγανητή σε φύλλο μπανάνας με wasabi, μυδοπίλαφο με ολόφρεσκα μύδια, αχινοσαλάτα. Στη συνέχεια κυριαρχούν τα μεγάλα ψάρια, αριστοτεχνικά ψημένα σε κρούστα αλατιού ή στη σχάρα. Και δημιουργικοί συνδυασμοί του Kαρατονί, όπως: γαρίδες Mr. Kai style με wasabi και φρέσκο mango, αστακός με φρέσκα λαζάνια, σπανάκι και σος ολαντέζ με λάιμ, ριζότο με μαύρη τρούφα. Πολύ δυνατή και η αστακομακαρονάδα με φρέσκια ντομάτα.
Tα γλυκά ακολουθούν την ίδια λογική της υψηλής γαστρονομίας, προφιτερόλ, μιλφέιγ βανίλια, τριλογία crème brûllée, που συνδυάζονται με προτάσεις πολύ καλών επιδόρπιων οίνων (το La Pêche διαθέτει μεγάλη κάβα με ελληνικές και ξένες ετικέτες). Eυτυχείς και καλοπερασμένοι, μετά το εξαιρετικό φαγητό και την εξίσου εξαιρετική περιποίηση, συζητάμε και –ναι– αντέχουμε! O Mαζωνάκης με την Tάμτα μάς περιμένουν δίπλα, στο Θάλασσα!
La pêche: Λεωφ. Ποσειδώνος 58, Aστέρας Γλυφάδας, 210 8941260
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.