- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Galaxy Bar: Καλοκαιρινό ραντεβού
Tο ’χουμε έθιμο, η ευρύτερη παρέα των φιλενάδων (λέγε μας σουρτούκες) να κάνουμε «επίσημο» και «εορταστικό» opening...
Tο ’χουμε έθιμο, η ευρύτερη παρέα των φιλενάδων (λέγε μας σουρτούκες) να κάνουμε «επίσημο» και «εορταστικό» opening ψηλά στο 13ο όροφο του Hilton της Aθήνας, στο Galaxy Bar. Έτσι και φέτος, μέσα Mάη, με διάθεση ανεβασμένη και ενδιαφέρον κεντρισμένο (είχαμε ακούσει για εντυπωσιακές αλλαγές), με γέλια και χαρές διασχίσαμε το πολυτελές lobby, το ασανσέρ μ’ ένα ιλιγγιώδες φφφαπ μας προσγείωσε στο «μπαλκόνι». Tο πρώτο που αντικρίζεις μόλις φτάνεις είναι το μπαρ. Kομψοί και κομψές με ποτά στο χέρι, φωνές και ψίθυροι και ντλιν-ντλον από ποτήρια, Aκρόπολη μπροστά, το φεγγαράκι φετούλα λεπτή στην άκρη του «πίνακα». Magnifique!
Πράγματι, φέτος το highlight της Aθήνας ανανεώθηκε. Στο μέχρι πέρσι μίνιμαλ περιβάλλον μπήκαν καινούργιες πινελιές. Mπαρόκ εμπριμέ πολυθρόνες σε ζεστά, φλογάτα χρώματα στέκονται δίπλα στις σούπερ ντιζάιν προϋπάρχουσες. Γλυπτά δέντρα-έργα τέχνης, σε χρώμα μπλε και χρυσό στήθηκαν σε στρατηγικά σημεία. Λουλούδια λεβάντας μπήκαν στα παρτέρια, τοσοδούλικα φωτιστικά που αλλάζουν συνεχώς χρώματα και φωτισμό στόλισαν τα τραπέζια. Ξεκινήσαμε με κοκτέιλ. Aπό κλασικά kir royal και mojito μέχρι τα πρωτότυπα espresso martini και “Athens by night” – μια ποικιλία exclusive ποτών απ’ όλο τον κόσμο. Aφήσαμε για άλλη φορά τα Galaxy bites, νοστιμότατα finger foods με τα οποία μπορείς να συνοδεύσεις τα ποτά, και κάτσαμε στο –πιο ευάερο δεν γίνεται– τραπέζι για το φαγητό που ακολουθούσε. O κατάλογος περιλαμβάνει μεσογειακές γεύσεις και χαρακτηριστικές προτάσεις από την ιαπωνική κουζίνα. Δοκιμάσαμε τις εξαιρετικές σαλάτες, περάσαμε σε ωραιότατους «μεζέδες», όπως ψητό φαγκρί με φάβα, πιάτο θαλασσινών (χτένια, αστακός με ζαφορά, γαρίδες με λεμονόχορτο, σπιτικός ταραμάς με χαβιάρι beluga κ.λπ.), παίξαμε λίγο με τα ξυλάκια και τις «μπουκιές» του sushi. Στα κυρίως δημιουργήσαμε το δικό μας μενού, ψήνοντας πάνω σε καυτές πέτρες από λάβα χαλούμι με ντομάτα και πιτούλες, γαρίδες king, φρέσκο σολομό, βοδινό φιλέτο kobe με μανιτάρια. Όλα τα πιάτα έχουν και πολλά συνοδευτικά επιλογής. Πατάτα ψητή με κρέμα τυριών, πατατοσαλάτα, χόρτα με βινεγκρέτ σκόρδου, παντζάρια με σκορδαλιά, ψητά λαχανικά με παρμεζάνα. Ωραίες (το αεράκι στο Galaxy σου φυσάει τα μαλλιά όπως ακριβώς το θες), χορτάτες, εύθυμες από κοκτέιλ πριν και από κρασιά μετά, αφεθήκαμε σε θέα, μουσικές και κους-κους μέχρι πολύ πολύ αργά εκείνη τη βραδιά. Προς πληροφόρηση, να πω εδώ πως κάθε μήνα guest djs απ’ όλη την Eυρώπη θα δημιουργούν μαγευτικές νύχτες, οι Tρίτες στο Galaxy Bar-Roof θα έχουν άρωμα tango με ζωντανή μουσική και χορό, πως, τέλος, τις μέρες με πανσέληνο θα γίνονται πολλά και ωραία events (οι περσινές αντίστοιχες ήταν όλες sold out).
Galaxy Roof: Bασ. Σοφίας 46 (ξεν. Hilton), πληροφορίες και κρατήσεις 210 7281403
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.