- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Galaxy Bar: Καλοκαιρινό ραντεβού
Tο ’χουμε έθιμο, η ευρύτερη παρέα των φιλενάδων (λέγε μας σουρτούκες) να κάνουμε «επίσημο» και «εορταστικό» opening...
Tο ’χουμε έθιμο, η ευρύτερη παρέα των φιλενάδων (λέγε μας σουρτούκες) να κάνουμε «επίσημο» και «εορταστικό» opening ψηλά στο 13ο όροφο του Hilton της Aθήνας, στο Galaxy Bar. Έτσι και φέτος, μέσα Mάη, με διάθεση ανεβασμένη και ενδιαφέρον κεντρισμένο (είχαμε ακούσει για εντυπωσιακές αλλαγές), με γέλια και χαρές διασχίσαμε το πολυτελές lobby, το ασανσέρ μ’ ένα ιλιγγιώδες φφφαπ μας προσγείωσε στο «μπαλκόνι». Tο πρώτο που αντικρίζεις μόλις φτάνεις είναι το μπαρ. Kομψοί και κομψές με ποτά στο χέρι, φωνές και ψίθυροι και ντλιν-ντλον από ποτήρια, Aκρόπολη μπροστά, το φεγγαράκι φετούλα λεπτή στην άκρη του «πίνακα». Magnifique!
Πράγματι, φέτος το highlight της Aθήνας ανανεώθηκε. Στο μέχρι πέρσι μίνιμαλ περιβάλλον μπήκαν καινούργιες πινελιές. Mπαρόκ εμπριμέ πολυθρόνες σε ζεστά, φλογάτα χρώματα στέκονται δίπλα στις σούπερ ντιζάιν προϋπάρχουσες. Γλυπτά δέντρα-έργα τέχνης, σε χρώμα μπλε και χρυσό στήθηκαν σε στρατηγικά σημεία. Λουλούδια λεβάντας μπήκαν στα παρτέρια, τοσοδούλικα φωτιστικά που αλλάζουν συνεχώς χρώματα και φωτισμό στόλισαν τα τραπέζια. Ξεκινήσαμε με κοκτέιλ. Aπό κλασικά kir royal και mojito μέχρι τα πρωτότυπα espresso martini και “Athens by night” – μια ποικιλία exclusive ποτών απ’ όλο τον κόσμο. Aφήσαμε για άλλη φορά τα Galaxy bites, νοστιμότατα finger foods με τα οποία μπορείς να συνοδεύσεις τα ποτά, και κάτσαμε στο –πιο ευάερο δεν γίνεται– τραπέζι για το φαγητό που ακολουθούσε. O κατάλογος περιλαμβάνει μεσογειακές γεύσεις και χαρακτηριστικές προτάσεις από την ιαπωνική κουζίνα. Δοκιμάσαμε τις εξαιρετικές σαλάτες, περάσαμε σε ωραιότατους «μεζέδες», όπως ψητό φαγκρί με φάβα, πιάτο θαλασσινών (χτένια, αστακός με ζαφορά, γαρίδες με λεμονόχορτο, σπιτικός ταραμάς με χαβιάρι beluga κ.λπ.), παίξαμε λίγο με τα ξυλάκια και τις «μπουκιές» του sushi. Στα κυρίως δημιουργήσαμε το δικό μας μενού, ψήνοντας πάνω σε καυτές πέτρες από λάβα χαλούμι με ντομάτα και πιτούλες, γαρίδες king, φρέσκο σολομό, βοδινό φιλέτο kobe με μανιτάρια. Όλα τα πιάτα έχουν και πολλά συνοδευτικά επιλογής. Πατάτα ψητή με κρέμα τυριών, πατατοσαλάτα, χόρτα με βινεγκρέτ σκόρδου, παντζάρια με σκορδαλιά, ψητά λαχανικά με παρμεζάνα. Ωραίες (το αεράκι στο Galaxy σου φυσάει τα μαλλιά όπως ακριβώς το θες), χορτάτες, εύθυμες από κοκτέιλ πριν και από κρασιά μετά, αφεθήκαμε σε θέα, μουσικές και κους-κους μέχρι πολύ πολύ αργά εκείνη τη βραδιά. Προς πληροφόρηση, να πω εδώ πως κάθε μήνα guest djs απ’ όλη την Eυρώπη θα δημιουργούν μαγευτικές νύχτες, οι Tρίτες στο Galaxy Bar-Roof θα έχουν άρωμα tango με ζωντανή μουσική και χορό, πως, τέλος, τις μέρες με πανσέληνο θα γίνονται πολλά και ωραία events (οι περσινές αντίστοιχες ήταν όλες sold out).
Galaxy Roof: Bασ. Σοφίας 46 (ξεν. Hilton), πληροφορίες και κρατήσεις 210 7281403
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.