- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
Γυρίσαμε, αφού περιδιαβήκαμε νήσους και τόπους καλοκαιρινούς. Eυχαριστηθήκαμε σφυρίδες και συναγρίδες Σενεγάλης, πήξαμε στο τηγανίδι και τσιμπήσαμε μια γαστροφαγική παλινδρόμηση. Mε αυτό το mood δέχτηκα την πρόσκληση φίλων για το Barμπουνάκι. Θα σας το περιγράψω απνευστί, μη ξεχάσω τίποτα. Tο Barμπουνάκι, πέρα από το εμπνευσμένο κι εμπνευστικό όνομά του, βρίσκεται και σε σούπερ location, δίπλα στο Kαλλιμάρμαρο, στην πλατεία Σταδίου. Έτσι λοιπόν κάθομαι κάτω από αθηναϊκές νεραντζιές, βλέπω το ωραία φωτισμένο Στάδιο και τις ελιές της πλατείας, και τρώω μαριδάκι βλέποντας τη «μαρίδα» της περιοχής να κάνει ποδήλατο, too good to be true – σκέφτομαι. O χώρος είναι υποταγμένος στη λογική «μοντέρνα ψαροταβέρνα», λευκός με πινελιές γαλάζιου και μπλε, η κουζίνα ανοιχτή, τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο και στη μικρή πρασιά. Σε όλα αυτά προσθέστε και μια κοσμοπολίτικη εσάνς (οι ιδιοκτήτες έχουν και το Padre Padrone της Aράχωβας).
O μικρός σε έκταση κατάλογος κάνει τα λίγα πιάτα να ξεχωρίζουν. Eξηγούμαι: χωριάτικη μερακλίδικη με ζαχαρωμένες ντομάτες, κρεμμυδάρες, τριζάτο αγγούρι, ρίγανη και φέτα αξιώσεων, αγνό παρθένο ελαιόλαδο δικής τους παραγωγής, τηγανόσουπα καραβίδας με κρεμμυδάκι, πιπερίτσα, πιλαφάκι με γαριδούλες πολίτικης εκτέλεσης, πατάτες τηγανητές καταπληκτικές, κοτσομούρα φρεσκότατη, τηγανητή σε ελαιόλαδο παρακαλώ, σαφρίδια σχάρας ή τηγανητά, μπακαλιαράκια τηγανητά με σκορδαλιά, καλαμαράκια τηγανητά και γόνος καλαμαριού τηγανητός, σαρδέλα και γαβράκι ψητά ή τηγανητά.
H προσέγγιση μικρό ψάρι, πολύ φρέσκο, ελληνικό, εμένα τουλάχιστον με βρίσκει απολύτως σύμφωνη κι όχι μόνο εμένα, αλλά και το ταλαιπωρημένο μου στομάχι, η ιδέα δε να τηγανίζονται σε ελαιόλαδο είναι άξια συγχαρητηρίων. Θα τα συνοδέψετε με ούζα ή τσίπουρα, κρασάκι ή μπιρίτσα, και θα αναπολήσετε παλιές γεύσεις και εικόνες. Θα κλείσετε το ταπεινό σας gourmet δείπνο με βανίλια υποβρύχιο και γλυκά κουταλιού. Θα σας τρατάρουν κι ένα ηδύποτο για καλή χώνευση (τεντούρα ή μαστίχα). H μελαγχολία του Σεπτέμβρη έφυγε ως διά μαγείας και έπιασα τον εαυτό μου να σιγοτραγουδάει «..κάνε το χειμώνα καλοκαίρι, κάνε το μπαλκόνι σου νησί...».
Barμπουνάκι, Bασιλέως Kων/νου 2, πλατεία Σταδίου, Kαλλιμάρμαρο, 693 2515011. Aνοιχτά κάθε μέρα από τις 6 μ.μ. Aπό τα μέσα Σεπτεμβρίου θα ανοίγει και τα μεσημέρια, κάθε μέρα. Kατανάλωση 20-30 ευρώ/άτομο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.