Vinoterra Resto & Cava ή αλλιώς η κάβα με τις 1000 ετικέτες
Και το εστιατόριο που θα τις απολαύσεις
Η ιστορία του Vinoterra Resto & Cava αρχίζει κάπου στο 1995, όταν ο 21χρονος τότε Δημήτρης Κόλλιας αποφασίζει να ανοίξει ένα μικρό κατάστημα πώλησης εμφιαλωμένων κρασιών στο Νέο Ηράκλειο. Είχε καταφέρει να συλλέξει 80 ετικέτες και προσπαθούσε να τις προωθήσει σε μια αγορά που μόλις ξεκινούσε να γνωρίζει τι σημαίνει ποιοτικό κρασί μικρών παραγωγών.
Η συλλογή όλο και μεγάλωνε μέχρι που έφτασε σε σημείο να αποτελείται από 500 ετικέτες. Το μικρό μαγαζάκι δεν μπορούσε να τις χωρέσει πια. Κάπως έτσι, το 2008, δημιουργήθηκε η Cava Vinoterra. Ένας υπέροχος χώρος 160 τμ, με υπόγειο κλιματιζόμενο κελάρι 80 τμ το οποίο φιλοξενεί τώρα πια περισσότερες από 1000 ετικέτες κρασιών από κάθε γωνιά του πλανήτη. Ο ειδικός χώρος γευσιγνωσίας που διαθέτει αποπνέει την κουλτούρα του κρασιού με ό, τι αυτό συνεπάγεται.
Η αγάπη του για το καλό κρασί, τον οδήγησε στη δημιουργία του Vinoterra Resto, δίπλα ακριβώς από την κάβα. Πρόκειται για ένα μικρό εστιατόριο, 50 μόλις θέσεων, που δημιουργήθηκε με σκοπό να δώσει στους λάτρεις του κρασιού τη δυνατότητα να απολαύσουν δημιουργική μεσογειακή κουζίνα, επιλέγοντας κρασί από τη διπλανή κάβα, με μοναδικό βάρος το κόστος σερβιρίσματος, δηλαδή 7.00 €. Wine list δεν υφίσταται γιατί ο Γιάννης, ο Δημήτρης και η Ντίνα είναι οι άνθρωποι που καθοδηγούν τους οινόφιλους, παρασύροντάς τους σε ένα οινικό ταξίδι όσφρησης, γεύσης και επίγευσης.
Το μενού είναι μια έμπνευση του chef Προκόπη Καρακατσάνη. Τα ορεκτικά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, λαχταριστό ταρτάρ μοσχαριού με μπισκότο από φύκι Νόρι, σάλτσα μίσο και αβγό, γαρίδες Tempura μαριναρισμένες με εσπεριδοειδή, ταραμοσαλάτα και baby λαχανικά και υπέροχο Sashimi σολομού με αγγούρι, ρύζι, φύκι Νόρι και wasabi στάκας. Από τα κυρίως ξεχωρίσαμε το Κανελόνι με μοσχαρίσια ουρά, μανιτάρια και τρούφα Χαλκιδικής αλλά και τα μάγουλα μόσχου με σέσκουλα, μαγειρίτσα και σάλτσα παρμεζάνας. Για τελείωμα προτείνουμε την κρέμα Passion Fruit με ιταλική μαρέγκα, μπισκότο κανέλας και παγωτό με σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης.
Ανοιχτά: Καθημερινά 18.00 – 01.00 εκτός από την Κυριακή
Μαρίνου Αντύπα 74-76, Ηράκλειο
210 2792100
INFO
Από την μία το εστιατόριο και από την άλλη η κάβα με πραγματικό θησαυρό ετικετών (πάνω από χίλιες). Κουζίνα μοντέρνα μεσογειακή με έμφαση στα ελληνικά και ιταλικά πιάτα. Κυριακή μόνο μεσημέρι.
Δες αναλυτικάΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.