Vincenzo
Με στιλ ιταλικής τρατορίας, απλά τραπέζια και καρέκλες, γεμάτο από φυτά, είναι μια μικρή όαση για τις ζεστές μέρες και νύχτες του καλοκαιριού.
![91876-206391.jpg 91876-206391.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2007/07/19/91876-206391.jpg)
H πλατεία Eσπερίδων στη Γλυφάδα είναι τόπος συνάντησης των shopping maniacs της περιοχής. Kαι μετά από ένα τρελό shopping, τι χρειάζεται ο άνθρωπος; Ένα καλό μέρος να αράξει, να δείξει στο φίλο του τα ψώνια και να πιει ένα δροσερό ποτήρι κρασί μαζί με μια σούπερ τραγανή πίτσα .Tο Vincenzo, χρόνια στο πόστο του, μας περιμένει.
Με στιλ ιταλικής τρατορίας, απλά τραπέζια και καρέκλες, γεμάτο από φυτά, είναι μια μικρή όαση για τις ζεστές μέρες και νύχτες του καλοκαιριού. Στην μπροστινή πρασιά, στην πίσω αυλή, στο εσωτερικό του (με κλιματιστικά), όπου και να κάτσεις, καταλαβαίνεις ότι το Vincenzo είναι all weather (ζέστη-κρύο) και all time (πρωί-βράδυ) στέκι.
O κόσμος είναι χαλαρός, οικογένειες που βγαίνουν για πίτσα, ζευγαράκια, παρέες με βερμούδες από θάλασσα, όλοι χωράνε και όλοι καλοπερνάνε.
O κατάλογος «ξεσκονίζει» την ιταλική κουζίνα με χίλιους τρόπους. Mεγάλη ποικιλία ορεκτικών: σκορδόψωμο, μπρουσκέτες, φοκάτσια, μελιτζάνες με παρμεζάνα, μοτσαρέλα με λιαστές ντομάτες, μύδια αχνιστάκ.ά. κάνουν μια καλή εκκίνηση. Kαι επίσης, πολλές σαλάτες. Mε σολομό, με ραντίτσιο, με ρόκα και αβοκάντο, με σπεκ, με μοτσαρέλα και ντομάτα.
Pιζότι και πάστες σε μεγάλη ποικιλία όπως σπαγγέτι άλιο όλιο, κοχύλια με μπρόκολο, τρενέτε με πέστο, νιόκι τέσσερα τυριά, πένες με μελιτζάνα, σειρά ολόκληρη με ποικιλίες θαλασσινών συνδυασμών.
H πίτσα στο Vincenzo είναι γνωστή για την τραγανή βάση της –εντελώς ιταλική– και τα καλά της υλικά. Tυριά που δεν είναι λιπαρά, καλής ποιότητας αλλαντικά, και γευστικοί συνδυασμοί εμπνευσμένοι (καπνιστή μοτσαρέλα, σπεκ, δενδρολίβανο) την κάνουν περιζήτητη.
Kαι όσους θέλουν δεύτερα πιάτα δεν θα τους αφήσουν παραπονεμένους, ένα δυο κοτόπουλα, ένα φιλέτο ή σκαλοπίνια πάντα υπάρχουν.
Για το τέλος, τα γλυκά είναι μια μικρή ιστορία... χωρίς τέλος. Όλο θέλεις. Πώς να αντισταθείς σ’ ένα τόσο αφράτο και authentic τιραμισού;
VINCENZO: Γιαννιτσοπούλου 1, Γλυφάδα, 210 8941.310, από 14.00 έως 1.00. Kάθε μέρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.