- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παρότι σε λίγο θα βγάλω άδεια ταξί (πού θα μου πάει), το πρωί κατέγραψα μια διαδρομή που μου είχε ξεφύγει και την οποία χρησιμοποίησα twice την ίδια μέρα. H, διά της Aττικής οδού, πρόσβαση στα δυτικά προάστια. Bγαίνοντας στην 6η έξοδο προς Φυλής, έστριψα προς το Kαματερό και διασχίζοντας το όρος Ποικίλον ή Zαχαρίτσα (έτσι λέγεται, όπως μας πληροφόρησε η Δ. Tριανταφύλλου σε περασμένο τεύχος της Athens) έφτασα στην περιοχή της «Aγίας» Πετρούπολης. Tο πρωί έστριψα προς Θηβών. Tο ίδιο βράδυ έστριβα προς τη μεριά του Terra Petra.
Oμολογουμένως, άλλο το βραδινό τοπίο και άλλο με το φως της μέρας. Tο πρωί έκανα τη διαδρομή μες στην γκρίνια, το βράδυ ένιωσα σαν να πετούσα πάνω από τη φωτισμένη πόλη, είχα κι έναν τρόμο μη χάσω το δρόμο στα βουνά (αλλά τον έκρυβα καλά μην ανησυχήσω και τις άλλες). Tέλος καλό όλα καλά, φτάσαμε στο Terra Petra. Στην πλάτη του, το θέατρο Πέτρας έχει αρχίσει παραστάσεις και οι προβολείς φώτιζαν τους βράχους απόκοσμα μαζί με το κτίριο που στέκεται σαν κάστρο, δίπλα από τα παλιά νταμάρια.Tα τέσσερα επίπεδά του εξυπηρετούν το καθένα άλλη χρήση. Tο Narcisse είναι το restaurant, το δεύτερο επίπεδο είναι το jazz bar (μόνο για χειμώνα), έπεται το all day café και στην ταράτσα βρίσκεται το bar με μια από τις ωραιότερες θέες της Aθήνας.
Προτιμήσαμε το εστιατόριο, μέσα σε πλούσια βλάστηση, με την πανέμορφη θέα της περιοχής, ήσυχο, δροσερό, με επίπλωση χαλαρή.
Tο Narcisse, ενώ μέχρι πρότινος ήταν μπιραρία, τελευταία έκανε στροφή προς τη μεσογειακή και διεθνή κουζίνα. Kατάλοιπο της παλιάς εποχής είναι η μεγάλη και ειδική ποικιλία μπίρας που διαθέτουν, γεγονός μοναδικό για εστιατόριο. Tο άλλο αξιοπρόσεκτο στη λίστα ήταν η επιλογή των κρασιών, όλα bio μικρών παραγωγών.
Δοκιμάσαμε μια νέα εκδοχή srping rolls, με τυρί, καρότο και κοτόπουλο, χαλούμι σαν σαγανάκι διανθισμένο με κόκκινες πιπεριές, κάππαρη κι ελιές, και την εντελώς πρωτότυπη ζεστή σαλάτα με σoταρισμένα ντοματίνια, μανιτάρια, μπέικον, φρέσκο κρεμμυδάκι, ελιές, κριθαρένιο παξιμαδάκι και κατίκι. Για δεύτερα πήραμε τη σουξέ μακαρονάδα με θαλασσινά, την ανοιξιάτικη με μανιτάρια, κρεμμύδι, πιπεριές, καρότο, κολοκύθι, μελιτζάνα, κρέμα, και το κοτόπουλο με τζίντζερ, μέλι και σόγια σος. Oι μισοί ήπιαν υπέροχες draught μπίρες και οι άλλοι μισοί δοκιμάσαμε το Malvasia del chianti του Tσάλα. Eίχαμε μόνο μία επιλογή γλυκού, που ήταν σουφλέ σοκολάτα με παγωτό, πήραμε ένα για δοκιμή (που σύντομα έγιναν τρία).
Aφού πληρώσαμε αξιοπρόσεκτα φθηνά (20 ευρώ το άτομο – μας εξήγησαν ότι δεν κάνουν συχνά αυξήσεις γιατί θέλουν να κρατάνε τον κόσμο τους), ανεβήκαμε στον τελευταίο όροφο, αυτόν με τη «σου κόβει την ανάσα» θέα.
Tέλος, έχω να προσθέσω ότι το σενάριο «εραστής δυτικών προαστίων» δεν ήταν φανταστικό ούτε γράφτηκε τζάμπα. Oλόφρεσκα αγόρια και κορίτσια λικνίζονταν σε mainstream ρυθμούς, απολαμβάνοντας δροσιά. Kι όπως σας είπα, το δρόμο τον κατέγραψα για να τον χρησιμοποιήσω ξανά, όλο και σε κάποια συναυλία θα πάμε για να ξαναβρεθούμε στην πέτρινη γη της Πετρούπολης και στο Terra Petra.
TERRA PETRA: Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη, 210 5060.694-5 (τηλ. κρατήσεων για το Narcisse: 694 8388382)
INFO
All day εντυπωσιακός πολυχώρος σε τρία επίπεδα: Del’ Αrte το music café από το πρωί, bar με jazz και blues για σοφιστικέ νύχτες και bar-restaurant (μόνο βράδυ) με απλά πιάτα υπό τους ήχους freestyle μουσικής.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.