Ο Βασίλης και ο Αναστάσης είναι φίλοι από παιδιά. Αγαπούσαν πάντα το κρασί και τα ταξίδια. Γυρνώντας από ένα ταξίδι στη Βαρκελώνη, ξετρελαμένοι από τα wine bars που συνάντησαν εκεί, το είχαν πάρει πια απόφαση να ανοίξουν ένα δικό τους χώρο με πινελιές από διάφορες γωνιές της Ευρώπης και του υπόλοιπου πλανήτη.
Ο χώρος είναι λιτός, βιομηχανικής αισθητικής, με το ξύλο να κυριαρχεί αλλά και λεπτομέρειες που παραπέμπουν σε Βαρκελώνη και Τοσκάνη. Τα πατώματα είναι από εξάγωνες πολύχρωμες ψηφίδες και μαζί με τη φινετσάτη κάβα που δεσπόζει στα αριστερά, αποτελούν το σήμα κατατεθέν του χώρου. Ωστόσο, στο μαγαζί γίνονται συχνά αλλαγές σε ό, τι αφορά τη wine list και το μενού.
Τη λίστα beverage επιμελείται ο Νίκος Ορφανουδάκης. Περιλαμβάνει 180 ετικέτες κρασιών, μπίρας, αποσταγμάτων και άλλων αλκοολούχων. Ωστόσο, η λίστα όλο και πληθαίνει αφού συχνά ταξιδεύουν και ανακαλύπτουν νέα κρασιά από αμπελώνες του κόσμου. Πρόσφατα προστέθηκε στη συλλογή ένα υπέροχο κρασί από το Μπορντό, το Chateau Cantinot και έχει ξετρελάνει τους θαμώνες. Βέβαια, τώρα που ανοίγει ο καιρός, τραβιέται πολύ – κατά προτίμηση στα τραπεζάκια της αυλής - το Moscato Rosa, ένα ιταλικό, δροσερό, ημίξηρο κρασί από το Φρίουλι της Βόρειας Ιταλίας που σερβίρεται με πάγο και φλούδα πορτοκαλιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν προτάσεις για κρασί σε ποτήρι και μικρών Ελλήνων παραγωγών από €3,5.
Το ευέλικτο μενού είναι έμπνευση του σεφ, Μιχάλη Ντουνέτα με στοιχεία από διάφορες γωνιές της Ευρώπης. Μπρουσκέτα με μαριναρισμένο ψαρονέφρι και σάλτσα πικάντικης πιπεριάς, σαλάτα με ανάμεικτα πράσινα λαχανικά, κοτόπουλο και ελαφριά σιτρονέτ σε φωλιά τορτίγιας, classic burger με πατάτες country, pizza picante με μοτσαρέλα, πρόβολα και σαλάμι σπιανάτα, αλλά και mousse bitter με εστρεσέλ εσπεριδοειδών και καραμέλα, είναι μόνο λίγα από τα πιάτα που λατρέψαμε. Ειδική μνεία στο πλατό τυριών που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τα ισπανικά τυριά «Don Carlos», «Azul Hojas» και το ιταλικό «Taleggio».
Το Bottega είναι ένα all day spot με funky διάθεση, στο οποίο μπαίνει κανείς πρωί για καφέ, χαλαρή μουσική και «μεσημεριανές μικρομπουκιές» και το βλέπει να μεταλλάσσεται σε wine bar-resto κατά τη δύση του ηλίου με jazz μουσική και υπέροχο φωτισμό.
Ανοιχτά: 7.30-02.00 τις καθημερινές και 17.00-02.00 το βράδυ το Σάββατο.
Φραγκοκλησιάς 3Α & Γρανικού, Μαρούσι
210 6100288
fb: bottega.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμηλόφωνα και χωρίς πολλά-πολλά ο Λουκάς Μάιλερ κάνει τα δικά του νόστιμα
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.