Ο Βασίλης και ο Αναστάσης είναι φίλοι από παιδιά. Αγαπούσαν πάντα το κρασί και τα ταξίδια. Γυρνώντας από ένα ταξίδι στη Βαρκελώνη, ξετρελαμένοι από τα wine bars που συνάντησαν εκεί, το είχαν πάρει πια απόφαση να ανοίξουν ένα δικό τους χώρο με πινελιές από διάφορες γωνιές της Ευρώπης και του υπόλοιπου πλανήτη.
Ο χώρος είναι λιτός, βιομηχανικής αισθητικής, με το ξύλο να κυριαρχεί αλλά και λεπτομέρειες που παραπέμπουν σε Βαρκελώνη και Τοσκάνη. Τα πατώματα είναι από εξάγωνες πολύχρωμες ψηφίδες και μαζί με τη φινετσάτη κάβα που δεσπόζει στα αριστερά, αποτελούν το σήμα κατατεθέν του χώρου. Ωστόσο, στο μαγαζί γίνονται συχνά αλλαγές σε ό, τι αφορά τη wine list και το μενού.
Τη λίστα beverage επιμελείται ο Νίκος Ορφανουδάκης. Περιλαμβάνει 180 ετικέτες κρασιών, μπίρας, αποσταγμάτων και άλλων αλκοολούχων. Ωστόσο, η λίστα όλο και πληθαίνει αφού συχνά ταξιδεύουν και ανακαλύπτουν νέα κρασιά από αμπελώνες του κόσμου. Πρόσφατα προστέθηκε στη συλλογή ένα υπέροχο κρασί από το Μπορντό, το Chateau Cantinot και έχει ξετρελάνει τους θαμώνες. Βέβαια, τώρα που ανοίγει ο καιρός, τραβιέται πολύ – κατά προτίμηση στα τραπεζάκια της αυλής - το Moscato Rosa, ένα ιταλικό, δροσερό, ημίξηρο κρασί από το Φρίουλι της Βόρειας Ιταλίας που σερβίρεται με πάγο και φλούδα πορτοκαλιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν προτάσεις για κρασί σε ποτήρι και μικρών Ελλήνων παραγωγών από €3,5.
Το ευέλικτο μενού είναι έμπνευση του σεφ, Μιχάλη Ντουνέτα με στοιχεία από διάφορες γωνιές της Ευρώπης. Μπρουσκέτα με μαριναρισμένο ψαρονέφρι και σάλτσα πικάντικης πιπεριάς, σαλάτα με ανάμεικτα πράσινα λαχανικά, κοτόπουλο και ελαφριά σιτρονέτ σε φωλιά τορτίγιας, classic burger με πατάτες country, pizza picante με μοτσαρέλα, πρόβολα και σαλάμι σπιανάτα, αλλά και mousse bitter με εστρεσέλ εσπεριδοειδών και καραμέλα, είναι μόνο λίγα από τα πιάτα που λατρέψαμε. Ειδική μνεία στο πλατό τυριών που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τα ισπανικά τυριά «Don Carlos», «Azul Hojas» και το ιταλικό «Taleggio».
Το Bottega είναι ένα all day spot με funky διάθεση, στο οποίο μπαίνει κανείς πρωί για καφέ, χαλαρή μουσική και «μεσημεριανές μικρομπουκιές» και το βλέπει να μεταλλάσσεται σε wine bar-resto κατά τη δύση του ηλίου με jazz μουσική και υπέροχο φωτισμό.
Ανοιχτά: 7.30-02.00 τις καθημερινές και 17.00-02.00 το βράδυ το Σάββατο.
Φραγκοκλησιάς 3Α & Γρανικού, Μαρούσι
210 6100288
fb: bottega.gr
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.