- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
![62222-137653.jpg 62222-137653.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/62222-137653.jpg)
![91435-184209.jpg 91435-184209.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2015/03/18/91435-184209.jpg)
Ο Βασίλης και ο Αναστάσης είναι φίλοι από παιδιά. Αγαπούσαν πάντα το κρασί και τα ταξίδια. Γυρνώντας από ένα ταξίδι στη Βαρκελώνη, ξετρελαμένοι από τα wine bars που συνάντησαν εκεί, το είχαν πάρει πια απόφαση να ανοίξουν ένα δικό τους χώρο με πινελιές από διάφορες γωνιές της Ευρώπης και του υπόλοιπου πλανήτη.
Ο χώρος είναι λιτός, βιομηχανικής αισθητικής, με το ξύλο να κυριαρχεί αλλά και λεπτομέρειες που παραπέμπουν σε Βαρκελώνη και Τοσκάνη. Τα πατώματα είναι από εξάγωνες πολύχρωμες ψηφίδες και μαζί με τη φινετσάτη κάβα που δεσπόζει στα αριστερά, αποτελούν το σήμα κατατεθέν του χώρου. Ωστόσο, στο μαγαζί γίνονται συχνά αλλαγές σε ό, τι αφορά τη wine list και το μενού.
Τη λίστα beverage επιμελείται ο Νίκος Ορφανουδάκης. Περιλαμβάνει 180 ετικέτες κρασιών, μπίρας, αποσταγμάτων και άλλων αλκοολούχων. Ωστόσο, η λίστα όλο και πληθαίνει αφού συχνά ταξιδεύουν και ανακαλύπτουν νέα κρασιά από αμπελώνες του κόσμου. Πρόσφατα προστέθηκε στη συλλογή ένα υπέροχο κρασί από το Μπορντό, το Chateau Cantinot και έχει ξετρελάνει τους θαμώνες. Βέβαια, τώρα που ανοίγει ο καιρός, τραβιέται πολύ – κατά προτίμηση στα τραπεζάκια της αυλής - το Moscato Rosa, ένα ιταλικό, δροσερό, ημίξηρο κρασί από το Φρίουλι της Βόρειας Ιταλίας που σερβίρεται με πάγο και φλούδα πορτοκαλιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν προτάσεις για κρασί σε ποτήρι και μικρών Ελλήνων παραγωγών από €3,5.
Το ευέλικτο μενού είναι έμπνευση του σεφ, Μιχάλη Ντουνέτα με στοιχεία από διάφορες γωνιές της Ευρώπης. Μπρουσκέτα με μαριναρισμένο ψαρονέφρι και σάλτσα πικάντικης πιπεριάς, σαλάτα με ανάμεικτα πράσινα λαχανικά, κοτόπουλο και ελαφριά σιτρονέτ σε φωλιά τορτίγιας, classic burger με πατάτες country, pizza picante με μοτσαρέλα, πρόβολα και σαλάμι σπιανάτα, αλλά και mousse bitter με εστρεσέλ εσπεριδοειδών και καραμέλα, είναι μόνο λίγα από τα πιάτα που λατρέψαμε. Ειδική μνεία στο πλατό τυριών που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τα ισπανικά τυριά «Don Carlos», «Azul Hojas» και το ιταλικό «Taleggio».
Το Bottega είναι ένα all day spot με funky διάθεση, στο οποίο μπαίνει κανείς πρωί για καφέ, χαλαρή μουσική και «μεσημεριανές μικρομπουκιές» και το βλέπει να μεταλλάσσεται σε wine bar-resto κατά τη δύση του ηλίου με jazz μουσική και υπέροχο φωτισμό.
Ανοιχτά: 7.30-02.00 τις καθημερινές και 17.00-02.00 το βράδυ το Σάββατο.
Φραγκοκλησιάς 3Α & Γρανικού, Μαρούσι
210 6100288
fb: bottega.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.