Aπολαμβάνεις το katcu carry σου, δηλαδή τηγανιτό στήθος κοτόπουλου με σος κάρι και ρύζι, τσιμπάς από δίπλα μια πιρουνιά noodles που είναι ψημένα σε ζεματιστή πλάκα, ενώ το άλλο σου χέρι βουτάει μια μπουκίτσα σούσι με αβοκάντο, στη σόγια. Έτσι θα 'πρεπε να είναι αυτή η ζωή. Πολυσυλλεκτική, πικάντικη, εξωτική. Το Wagamama είναι πολυασιατικό εστιατόριο, με έδρα στο Λονδίνο, που άνοιξε στο Golden Hall, έγινε χαμός και αποφάσισαν να φτιάξουν ένα δεύτερο στην Κηφισιά. Πήγαμε, φάγαμε, ήπιαμε και σας δίνουμε feedback.
Το αδελφάκι του Wagamama του Αμαρουσίου λοιπόν, είναι ένα τριώροφο, βιομηχανικό, design κτήριο που μπορεί να ταΐσει ταυτόχρονα έως 140 άτομα! Ζεστό, φιλικό, μίνιμαλ και σε γήινα χρώματα. Για παρέες, για επαγγελματικά dates, για τσιμπολόγημα και κουβέντα, για όλα. Το μενού είναι από Ιαπωνία, Ινδία, Κίνα και Ταϊλάνδη, ο γύρος της Ασίας με ένα πιρούνι. Ή με κουτάλι. Έχουν ωραιότατες ζεστές σούπες που σου γλυκαίνουν την καρδιά και πεντανόστιμα γλυκά με παγωτό για επιδόρπιο. Εξαιρετική τηγανιτή μπανάνα ή μήλο σερβιρισμένα με ένα σλουρπ λευκό παγωτό ή κέικ σοκολάτας με σος wasabi.
New entry τα ρολάκια σούσι, που μάλιστα, όπως μας πληροφόρησε ο manager Κωνσταντίνος Ντουμής, «μας πήρε πέντε χρόνια να πείσουμε τους Άγγλους – εκεί είναι η έδρα της μητρικής εταιρίας-, ότι το σούσι μετράει στην ελληνική αγορά, γιατί οι Λονδρέζοι θεωρούσαν ότι το σούσι είναι μια κατηγορία από μόνο του». Αυτό του Golden Hall, λοιπόν, είναι απ' τα πρώτα καταστήματα της αλυσίδας που το πρόσθεσε στο μενού του.
Φιλικότατο προσωπικό, τρως με περίπου 20€ το άτομο, και κάνουν και take away αν θες να χαρείς τα νουντλς σου στον καναπέ. Φιλικό, χαρούμενο, ένα απ' τα ωραία κηφισιώτικα στέκια που θα τιμήσουμε τα σαββατοκύριακα ή και μεσοβδόμαδα για μια «γιαπωνέζικη ρακή», όπως χαρακτήρισε κάποιος τα ζεστά σφηνάκια sake, που φτιάχνονται από ρύζι.
INFO: Κηφισιά, Κασσαβέτη 3, 210 8013100/ Golden Hall, Λ.Κηφισίας 37, 210 6836844/ wagamama.com.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμηλόφωνα και χωρίς πολλά-πολλά ο Λουκάς Μάιλερ κάνει τα δικά του νόστιμα
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.