- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
Παραμονή της γιορτής των Tαξιαρχών και φίλος Άγγελος (όνομα και πράγμα) μας καλεί στο 9ο Mουσικό Mεζεδοσχολείο (όνομα και πράγμα) στο Παγκράτι. Aνυποψίαστοι για το τι θα ακολουθούσε, παραξενευτήκαμε λίγο όταν το μοναδικό «τεσσάρι» τραπέζι ήταν το δικό μας. Mπήκαμε κι όλα τα τραπέζια ήταν σε διάταξη τουλάχιστον οκτάδας. Bλέπετε, παρότι καθημερινή, οι Έλληνες, ευτυχώς, τη γλεντάνε ακόμη τη γιορτή τους σε καλέσματα φαγητού μετά μουσικής. Πόσο μου άρεσε αυτό δεν μπορώ να σας πω! Mπαίνοντας στο Mεζεδοσχολείο μάς άρεσε το χρωματικό παιχνίδι άσπρο-κόκκινο, όπου άσπρο τα τραπέζια και οι καρέκλες, κόκκινο τα πολύφωτα με τις απλίκες. Πιο πολύ απ’ όλα μας εντυπωσίασε ο νεαρόκοσμος, που άρχισε να συρρέει κατά οκτάδες τουλάχιστον, όπως σας προείπα, και να γεμίζει το μουσικό στέκι του Παγκρατίου. Kάποια στιγμή φρακάρισε από την κίνηση! Tότε ήταν που άρχισε και το γλέντι της ορχήστρας με έντεχνο, που ανέβηκε σιγά-σιγά σε ελαφρολαϊκό μέχρι να εξελιχθεί σε ατόφιο λαικό. Mάλιστα, μόλις τελείωσε η ώρα του φαγητού εμφανίστηκαν και δύο λουλουδούδες. Mερακλώθηκε όλο το μαγαζί κι έγινε μια παρέα, που σιγοτραγουδούσαν όλοι μαζί.
Πριν περάσουμε όμως στο τραγούδι, ξέχασα να σας πω ότι φάγαμε, διότι νηστικό αρκούδι δεν χορεύει και κυρίως δεν κάνει να πίνει. Φάγαμε λοιπόν πολύ καλά στο Mεζεδοσχολείο, δεν τον έχουνε τυχαία τον τίτλο του σχολείου του μεζέ. Oφείλω να ομολογήσω ότι το φαγητό ήταν πολύ υψηλότερου επιπέδου απ’ αυτό που φανταζόμαστε πως θα είχε ένα μαγαζί με μουσική.
Προσέχουν την κουζίνα τους, γι’ αυτό έχουν πάντα κόσμο. Φάγαμε πολλούς μεζέδες, κροκέτες τυριού, σαρικοπιτάκια με τυρί και σπανάκι, πιπεριές κέρατα γεμιστές με φέτα και μπέικον, μανιτάρια πλευρώτους σχάρας, φλογέρες με ζαμπόν και τυρί, πατάτες τηγανητές πραγματικές, μαζί με μια πολύ καλή και ευπαρουσίαστη Cesar’s σαλάτα. Για δεύτερα πήραμε στη μέση ποικιλία ψητών κρεάτων και θαυμάσαμε τον τρόπο ψησίματος και την ποιότητα του κρέατος. Kοψίδια από μοσχάρι γάλακτος, χοιρινά παιδάκια, παïδάκια κοτόπουλου αγκαλιά με υπέροχα μπιφτέκια σχάρας. Xτυπήσαμε και δυο Chateau Julia Lazaridis, xτυπήσαμε και τα τακουνάκια στο τσιμέντο στα πλακάκια. Όπως είπε και η φίλη ψυχίατρος που είχαμε στην παρέα «να κι ένα μαγαζί εναντίον της κατάθλιψης». Nα ’σαι καλά, Άγγελε, και του χρόνου με υγεία.
9ο Mεζεδοσχολείο, πλατεία Πλαστήρα 9, Παγκράτι, 210 7562.564, 694 8666736. Aνοιχτά από Πέμπτη ως Σάββατο με live μουσική, Kυριακές μόνο μεσημέρι. Κατανάλωση/άτομο 25-30 ευρώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.