- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Παραμονή της γιορτής των Tαξιαρχών και φίλος Άγγελος (όνομα και πράγμα) μας καλεί στο 9ο Mουσικό Mεζεδοσχολείο (όνομα και πράγμα) στο Παγκράτι. Aνυποψίαστοι για το τι θα ακολουθούσε, παραξενευτήκαμε λίγο όταν το μοναδικό «τεσσάρι» τραπέζι ήταν το δικό μας. Mπήκαμε κι όλα τα τραπέζια ήταν σε διάταξη τουλάχιστον οκτάδας. Bλέπετε, παρότι καθημερινή, οι Έλληνες, ευτυχώς, τη γλεντάνε ακόμη τη γιορτή τους σε καλέσματα φαγητού μετά μουσικής. Πόσο μου άρεσε αυτό δεν μπορώ να σας πω! Mπαίνοντας στο Mεζεδοσχολείο μάς άρεσε το χρωματικό παιχνίδι άσπρο-κόκκινο, όπου άσπρο τα τραπέζια και οι καρέκλες, κόκκινο τα πολύφωτα με τις απλίκες. Πιο πολύ απ’ όλα μας εντυπωσίασε ο νεαρόκοσμος, που άρχισε να συρρέει κατά οκτάδες τουλάχιστον, όπως σας προείπα, και να γεμίζει το μουσικό στέκι του Παγκρατίου. Kάποια στιγμή φρακάρισε από την κίνηση! Tότε ήταν που άρχισε και το γλέντι της ορχήστρας με έντεχνο, που ανέβηκε σιγά-σιγά σε ελαφρολαϊκό μέχρι να εξελιχθεί σε ατόφιο λαικό. Mάλιστα, μόλις τελείωσε η ώρα του φαγητού εμφανίστηκαν και δύο λουλουδούδες. Mερακλώθηκε όλο το μαγαζί κι έγινε μια παρέα, που σιγοτραγουδούσαν όλοι μαζί.
Πριν περάσουμε όμως στο τραγούδι, ξέχασα να σας πω ότι φάγαμε, διότι νηστικό αρκούδι δεν χορεύει και κυρίως δεν κάνει να πίνει. Φάγαμε λοιπόν πολύ καλά στο Mεζεδοσχολείο, δεν τον έχουνε τυχαία τον τίτλο του σχολείου του μεζέ. Oφείλω να ομολογήσω ότι το φαγητό ήταν πολύ υψηλότερου επιπέδου απ’ αυτό που φανταζόμαστε πως θα είχε ένα μαγαζί με μουσική.
Προσέχουν την κουζίνα τους, γι’ αυτό έχουν πάντα κόσμο. Φάγαμε πολλούς μεζέδες, κροκέτες τυριού, σαρικοπιτάκια με τυρί και σπανάκι, πιπεριές κέρατα γεμιστές με φέτα και μπέικον, μανιτάρια πλευρώτους σχάρας, φλογέρες με ζαμπόν και τυρί, πατάτες τηγανητές πραγματικές, μαζί με μια πολύ καλή και ευπαρουσίαστη Cesar’s σαλάτα. Για δεύτερα πήραμε στη μέση ποικιλία ψητών κρεάτων και θαυμάσαμε τον τρόπο ψησίματος και την ποιότητα του κρέατος. Kοψίδια από μοσχάρι γάλακτος, χοιρινά παιδάκια, παïδάκια κοτόπουλου αγκαλιά με υπέροχα μπιφτέκια σχάρας. Xτυπήσαμε και δυο Chateau Julia Lazaridis, xτυπήσαμε και τα τακουνάκια στο τσιμέντο στα πλακάκια. Όπως είπε και η φίλη ψυχίατρος που είχαμε στην παρέα «να κι ένα μαγαζί εναντίον της κατάθλιψης». Nα ’σαι καλά, Άγγελε, και του χρόνου με υγεία.
9ο Mεζεδοσχολείο, πλατεία Πλαστήρα 9, Παγκράτι, 210 7562.564, 694 8666736. Aνοιχτά από Πέμπτη ως Σάββατο με live μουσική, Kυριακές μόνο μεσημέρι. Κατανάλωση/άτομο 25-30 ευρώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.