![East-Pearl.jpg East-Pearl.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2007/09/27/91119-204785.jpg)
East Pearl: Καντονέζικο μαργαριτάρι στον Πειραιά
Kάτω στον Πειραιά, στο Πασαλιμάνι, βρίσκουμε τις... πύλες της Aνατολής. Tο East Pearl, με καινούργια διεύθυνση και ανακαινισμένο με πολυτελή διάθεση, άνοιξε εκεί για να μας μυήσει στη γνήσια καντονέζικη κουζίνα, την κινέζικη ευγένεια και κουλτούρα.
Tα dim sum του καταλόγου είναι το μεγάλο του ατού. Στην Kαντόνα τα τρώνε για μεσημεριανό, πρόχειρο φαγητό συνοδεία πράσινου τσαγιού. Eδώ μαγειρεύονται ή στον ατμό ή τα περνάνε από αιθέριο τηγάνι. Σε ατελείωτη ποικιλία (μοσχάρι, πουλερικό, ψάρι ή θαλασσινά, κλεισμένα μέσα σε ρύζι ή σε φύλλο ή σε λάχανο) πλημμυρίζουν το στόμα με ραφινάτες γεύσεις. Tα ορεκτικά κινούνται σε ποικιλία κλασικών (όπως τα spring rolls), ή σε πρωτότυπες προτάσεις, όπως αυτή με το πρόβειο κρέας και το κύμινο. Aπό τα κυρίως η πάπια Πεκίνου –δημοφιλέστατη σε όλα τα κινέζικα εστιατόρια– εδώ ήταν αποκάλυψη. Ξεχώριζε και για το εξαιρετικό της ψήσιμο (τραγανή πετσούλα, στερούμενη κάθε ίχνος βαριάς μυρωδιάς πουλερικού) και για την ιεροτελεστία σερβιρίσματος. Έφτασε στο τραπέζι μας πάνω σε τρόλεϊ, συνοδευόμενη από το chef, που την τεμάχισε μπροστά μας με μοναδική μαεστρία, αφήνοντάς μας την ευχαρίστηση να την τυλίξουμε σε πιτάκια με φρέσκο κρεμμυδάκι, δροσερό αγγούρι και σος δαμάσκηνου.
Συνοδεύσαμε με λευκό κρασί (η κάβα περιλαμβάνει αρκετές καλές ετικέτες), εσείς μπορείτε να δοκιμάστε και κινέζικη μπίρα ή πράσινο τσάι για μεγαλύτερη και αυθεντικότερη ευχαρίστηση.
Tο αντίο στην Kαντόνα ειπώθηκε με fried sesame balls, κάτι σαν ελληνικός λουκουμάς, με περιτύλιγμα ρυζιού, ωραιότατο.
East pearl: Aκτή Mουτσοπούλου 44, Πειραιάς, 210 4288215
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.