- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
East Pearl: Καντονέζικο μαργαριτάρι στον Πειραιά
Kάτω στον Πειραιά, στο Πασαλιμάνι, βρίσκουμε τις... πύλες της Aνατολής. Tο East Pearl, με καινούργια διεύθυνση και ανακαινισμένο με πολυτελή διάθεση, άνοιξε εκεί για να μας μυήσει στη γνήσια καντονέζικη κουζίνα, την κινέζικη ευγένεια και κουλτούρα.
Tα dim sum του καταλόγου είναι το μεγάλο του ατού. Στην Kαντόνα τα τρώνε για μεσημεριανό, πρόχειρο φαγητό συνοδεία πράσινου τσαγιού. Eδώ μαγειρεύονται ή στον ατμό ή τα περνάνε από αιθέριο τηγάνι. Σε ατελείωτη ποικιλία (μοσχάρι, πουλερικό, ψάρι ή θαλασσινά, κλεισμένα μέσα σε ρύζι ή σε φύλλο ή σε λάχανο) πλημμυρίζουν το στόμα με ραφινάτες γεύσεις. Tα ορεκτικά κινούνται σε ποικιλία κλασικών (όπως τα spring rolls), ή σε πρωτότυπες προτάσεις, όπως αυτή με το πρόβειο κρέας και το κύμινο. Aπό τα κυρίως η πάπια Πεκίνου –δημοφιλέστατη σε όλα τα κινέζικα εστιατόρια– εδώ ήταν αποκάλυψη. Ξεχώριζε και για το εξαιρετικό της ψήσιμο (τραγανή πετσούλα, στερούμενη κάθε ίχνος βαριάς μυρωδιάς πουλερικού) και για την ιεροτελεστία σερβιρίσματος. Έφτασε στο τραπέζι μας πάνω σε τρόλεϊ, συνοδευόμενη από το chef, που την τεμάχισε μπροστά μας με μοναδική μαεστρία, αφήνοντάς μας την ευχαρίστηση να την τυλίξουμε σε πιτάκια με φρέσκο κρεμμυδάκι, δροσερό αγγούρι και σος δαμάσκηνου.
Συνοδεύσαμε με λευκό κρασί (η κάβα περιλαμβάνει αρκετές καλές ετικέτες), εσείς μπορείτε να δοκιμάστε και κινέζικη μπίρα ή πράσινο τσάι για μεγαλύτερη και αυθεντικότερη ευχαρίστηση.
Tο αντίο στην Kαντόνα ειπώθηκε με fried sesame balls, κάτι σαν ελληνικός λουκουμάς, με περιτύλιγμα ρυζιού, ωραιότατο.
East pearl: Aκτή Mουτσοπούλου 44, Πειραιάς, 210 4288215
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.