- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Το καφενείο-μεζεδοπωλείο, τελευταία άφιξη στο πάρκο Ντορέ, που καθόλου άδικα τα Σαββατοκύριακα τελεί υπό συνθήκες λαϊκού προσκυνήματος, είναι μια ευφάνταστη και ντερμπεντέρα προσέγγιση στην ελληνική κουζίνα, όπως την εγκιβώτισε στα τηγάνια, τις κουτάλες και τα πιάτα του gr καταλόγου ο σεφ Παναγιώτης Κοσμίδης: απλότητα, ποιότητα, γεύσεις δεινές και φίνες.
Ό,τι ακολουθεί το δοκίμασα, το ευφράνθηκα και το τέσταρα, εξ ου και το συνιστώ ανεπιφύλακτα: ρόκα με φινόκιο, λευκό κρεμμύδι, εσπεριδοειδή, μέντα, λεμονοπίπερο και βινεγκρέτ λευκού βαλσάμικου. Μανιτάρια σωτέ με λευκό κρεμμύδι, φρέσκο μαϊντανό, ζάχαρη και σκόρδο. Φάβα με φινόκιο, κρεμμύδι, ντοματίνια, μανιτάρια, κάπαρη, μπλε τυρί και καραμελωμένη χοιρινή παντσέτα. Βραστά χόρτα εποχής, και μετά τα «περιφερειακά» πάμε στα κυρίως. Μια θεσπέσια χοιρινή τηγανιά με κρεμμύδι, πιπεριές, μανιτάρια και θυμάρι σβησμένη με μαύρη μπίρα και γαρνιρισμένος με φρέσκια ρίγανη και ένας χάρμα βουβαλίσιος καβουρμάς γαρνιρισμένος με κους κους, ανθότυρο, ελιές και λιαστή ντομάτα. Αναμενόμενο βέβαια το τερψιλαρύγγιο αποτέλεσμα!
Ο «Κήπος του Θερμαϊκού» είναι το αποτέλεσμα της έμπνευσης των Νατάσας Καλαφάτη και Σάκη Τσερβεντή, γκουρμέ προέκταση δηλαδή του ευαγούς ηλεκτρονικού καφέ και εντευκτηρίου καφέ-μπαρ της Λεωφόρου Νίκης. Έτσι πέρα από τις θεϊκές γεύσεις και το αριστείο της κουζίνας, ένα οσκαράκι -νωπή γαρ ακόμα η τελετή- πάει και στον διάκοσμο. Ένα βίντατζ πολυφωνικό ντεκόρ που σοφά μελετημένο και εκτελεσμένο θυμίζει το αστικό σπίτι της καλύτερης και πιο γλυκειάς θείας που είχαμε ποτέ!
Εκείνης που σε κάθε δωμάτιο έστηνε και μια γωνία αγάπης και καλαισθησίας, με φρουτιέρες, σκρίνια, αρτίστικους πολυελαίους, σκάλες για τα αστέρια και καναπέδες πλουμιστούς που από πάνω τους δεν ήθελαν να ξεκολλήσουν τα «ανιψούδια»!
Και για το τέλος μια ειδική μνεία στη μουσική: αυθεντικοί Αττίκ και τζαζ-τάνγκος του μεγάλου Γιάννη Σπάρτακου. Η συνοδός μου εντυπωσιάστηκε τα μάλα, όταν της διηγήθηκα την ιστορία αγάπης και το γάμο του με τη Ρένα Βλαχοπούλου!
Νικηφόρου Φωκά 2, Πλατεία Τσιρογιάννη, Τηλ. 2310224073
INFO
Μποέμικο ουζερί, καλλιτεχνικό μεζεδοπωλείο, εναλλακτικό καφέ, νέα άφιξη στην περιοχή του Ντορέ, νέα χαρά, νέες γεύσεις, όλος ο καλός ο κόσμος, αφού ψαράκια, κρέας και παρέες προσέρχονται, δοκιμάζουν και απολαμβάνουν. Ελληνικό φαγητό με άποψη, γούστο, αξεπέραστη γεύση και... υπογραφή! Καθότι το όνομά του δεν πηγάζει από τη θέα και μόνο του θαλάσσιου κόλπου που σου προσφέρεται εμπρός σου αλλά και από την ομάδα του μπαρ Θερμαϊκός, που συνέλαβαν την ιδέα και την υλοποίησαν.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Πάντα με τα καλύτερης ποιότητας υλικά και πάντα με σεβασμό στη γαστρονομική παράδοση της γειτονικής μας χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.