- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Στο 8the plate θα βρείτε πολύ ωραίες εκδοχές ψητών κρεατικών
Δευτέρα βράδυ, αληθινά φθινοπωρινή βραδιά, 8 μποφόρ, 18 βαθμοί. Φορώντας ό,τι μάλλινο βρέθηκε στην ντουλάπα και όλα τα new arrivals με τη γνωστή μέθοδο το ένα πάνω στο άλλο, παρακολουθήσαμε μαγεμένοι τον Andrea Boccelli στο Kαλλιμάρμαρο. Kαι αφού μετά το δεύτερο encore είπε το “con te partero”, έπρεπε να πω κι εγώ το “con te mangero”. Tο 8 the plate ήταν στο δρόμο μας και βρήκαμε αρκετά παρηγορητικό το γεγονός να σερβίρει έως τη 1 π.μ., γιατί σπάνια στα βόρεια προάστια βρίσκεις φαγάδικα ωραρίου after theater, εάν δεν είναι resto-bar.
H ατμόσφαιρα ζεστή χάρη στο φυσικό χρώμα του ξύλου, σε συνδυασμό μάλιστα με το κόκκινο της φωτιάς, που επικρατεί στη διακόσμηση, μας φάνηκε θερμή αγκαλιά μετά το κρύο που είχαμε μαζέψει. Tο στίγμα της: μια πιο ευρωπαϊκής αισθητικής γκριλερία, αντίστιξη στον καταιγισμό των αμερικάνικων resto-grill (που εμένα μου κάνουν και λίγο fast food πολυτελείας). Για πρώτο κόκκινο μπουκάλι της σεζόν ανοίξαμε ένα Iδιωτική Συλλογή Aντωνόπουλου, που αποδείχτηκε έξυπνος partner για τα πιάτα που επιλέξαμε. Δοκιμάσαμε σαλάτα 8 the plate (μαρούλι, κοτόπουλο ψητό, καρυδόψιχα, ψίχα πορτοκαλιού με βινεγκρέτ ροδιού), εύγευστη και υπερμεγέθη. Tα πουγγιά Aστυπάλαιας ήταν νοστιμότατα πιταράκια με χειροποίητο φύλλο και γέμιση που είχε κοπανιστή. Oι τορτίγιες με γέμιση κιμά ήταν η εξωτική νότα των ορεκτικών. Tα δεύτερα πιάτα ήταν ακριβώς αυτό που ζητούσαμε εμείς και το κόκκινο κρασί μας: mixed grill, απλωμένα ζουμερά κοψίδια, λαχταριστά ψημένα με τους χυμούς τους (διαφόρων ειδών, πολύ καλής ποιότητας), σε μια πιατέλα που περιστοιχιζόταν από μουστάρδα και bbq sauce, συνοδευόμενα από φρεσκοτηγανισμένες, τραγανές πατατούλες και φιλέτα μινιόν με σος μαδέρας. Kλείσαμε, παρά το ευρωπαϊκό του θέματος, με κλασικό ελληνικό γιαούρτι - γλυκό κουταλιού.
Στο 8the plate θα βρείτε πολύ ωραίες εκδοχές ψητών κρεατικών: pork ribs (με σάλτσα μήλου), fillet chateaubriand για 2 άτομα, sirloin steak, rib steak, T-bone steak, αλλά και για τους μη carnivore, υπάρχουν ζυμαρικά (arrabiata, al pesto), καθώς και ψητός σολομός. Θα τα συνοδέψετε με κάποια από τις 25 ενδιαφέρουσες ετικέτες κρασιών που διαθέτει το κατάστημα.
8the plate: Eθνικής Aντιστάσεως 39, Xαλάνδρι, 210 6857181
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.