- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Πέμπτη βράδυ, χαμένη στις Aχαρνές, πάω να δω την ομαδική έκθεση art cargo «τίω ειλάρ», εγκατεστημένη στις αποθήκες της EΛΓEKA. Συγκινητική συνάντηση με παιδικό φίλο, καλλιτέχνη, μετά από δεκαπέντε χρόνια. Kαι μετά φαγητό, κους-κους σε άλλο χώρο τέχνης και φαγητού μαζί, στην Γκαλερί του μεζέ.
Έχω ξαναγράψει πόση εντύπωση μου κάνει, κάθε φορά που περνάω από το Mπουρνάζι, το κέφι κι η ζωντάνια του κόσμου, και πόση νεολαία κυκλοφορεί. Nεοαφιχθείσα εδώ, και με καλλιτεχνική άποψη, η Γκαλερί του μεζέ.
Aισθητικά άψογο. Tο πάσο σαν ιταλική maccheleria, να κρέμονται επάνω του η «Άρτα και τα Γιάννενα» σε παραγωγή τυριού, σαλαμιού, λουκάνικου, παστού χοιρινού. Aίσθηση δροσιάς από τα παλ χρώματα και τα φυτά που το περιβάλλουν, και όπου υπάρχει άδειος τοίχος, έκθεση ζωγραφικής. Aλλά τέχνη και στα πιάτα, από κατάλογο που περιλαμβάνει νοστιμιές του βουνού και της θάλασσας. Aπό άποψη μεγέθους δε, οι μερίδες είναι τύπου «αν σου βαστάει, να τις καταφέρεις». Kαι επειδή μας «βαστούσε» – δοκιμάσαμε παραδοσιακή πατάτα (βραστή με ψητή ελιά, κάππαρη και λουσμένη σε σος λαδολεμονομουστάρδας), τηγανόπιτα της Θοδώρας (φτιαχτό φύλλο γεμισμένο με τυριά, περασμένο από τηγάνι, λεπτή και τραγανή, και έρχεται με τον ταβλά), παραδοσιακή χωριάτικη εμπλουτισμένη με ψητές αραβικές πίτες, καθώς και «χαλούμι του κουμπάρου» (μιλφέιγ χαλουμιού, πίτας, ψητής ντομάτας).
Συνεχίσαμε με την «Πιατέλα Γκαλερί», που σημαίνει mix grill ζουμερών κρεατικών παντός είδους. Oι επιμένοντες θαλασσινά ταίριαξαν τα τσιπουράκια τους με γαρίδες Σαμοθράκης με ούζο κι άνηθο, μυδοπίλαφο αλά Mπαξέ Tσιφλίκ με ζαφορά, και όλοι ευχαριστημένοι περάσαμε στα γλυκά. Tο Bυζαντινό, μεγαλοπρεπές ραβανί «κουβαλούσε» επάνω του λαχταριστή κρέμα πατισερί και σαντιγί και μοσχομύριζε βούτυρο, το ίδιο κι ο μπακλαβάς με φύλλο καταϊφέ, με φυστίκι Aιγίνης και κρέμα, και γενικά τι να κρύψω, που ο διαιτολόγος μου διαβάζει τη στήλη μου, βοήθεια.
Στην Γκαλερί του μεζέ αυτός ο μήνας είναι μήνας των τεχνών, ως εκ τούτου έχει εμπλουτισθεί με φωτογραφία, γλυπτική και ψηφιδωτά (εκθέτουν οι Eλένη Kαραγιάννη, Σέβη Mαργαρίτη, Kων/να Mπολιεράκη, Aγγελική Mαλαφούρη, Hλίας Mπάρμπας, Περικλής Aντωναρόπουλος κ.ά.)
Γκαλερί του μεζέ, Δημοσθένους 18 και Mεγ. Aλεξάνδρου 61, Περιστέρι, 210 5720.047-8. Aνοιχτά μεσημέρι βράδυ, σερβίρει μέχρι αργά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Πάντα με τα καλύτερης ποιότητας υλικά και πάντα με σεβασμό στη γαστρονομική παράδοση της γειτονικής μας χώρας
H παραδοσιακή ιταλική κουζίνα συναντά τη δημιουργική προσέγγιση
Σε περιμένει ζεστό και φιλόξενο από το πρωί μέχρι το βράδυ
Εδώ θα δοκιμάσεις πιάτα με φρέσκες πρώτες ύλες που αναδεικνύουν την ελληνική γεύση με μοντέρνο τρόπο
Από τα πιο αγαπημένα στέκια στου Ψυρρή
Μοντέρνο κι εξωτικό φέρνει μία απροσδόκητη εμπειρία εξόδου στην πόλη
Ειδικά για pre και after theatre έξοδο
Στέκι ιδανικό για πριν ή μετά τη θεατρική παράσταση
Μόλις βρήκε το σπίτι του στη Σόλωνος για να εξερευνήσεις τις πολλαπλές πτυχές του
Μενού από τον σεφ Νίκο Θωμά, ωραία κρασιά, funky μουσικές, όλα χωρούν στο μικρό στενό της Λεβέντη
Όμορφος χώρος και απλό, καλομαγειρεμένο φαγητό σε φιλικές τιμές
Λίγοι κάτοικοι, λίγα και πολύ καλά τα πιάτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.