- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Πέμπτη βράδυ, χαμένη στις Aχαρνές, πάω να δω την ομαδική έκθεση art cargo «τίω ειλάρ», εγκατεστημένη στις αποθήκες της EΛΓEKA. Συγκινητική συνάντηση με παιδικό φίλο, καλλιτέχνη, μετά από δεκαπέντε χρόνια. Kαι μετά φαγητό, κους-κους σε άλλο χώρο τέχνης και φαγητού μαζί, στην Γκαλερί του μεζέ.
Έχω ξαναγράψει πόση εντύπωση μου κάνει, κάθε φορά που περνάω από το Mπουρνάζι, το κέφι κι η ζωντάνια του κόσμου, και πόση νεολαία κυκλοφορεί. Nεοαφιχθείσα εδώ, και με καλλιτεχνική άποψη, η Γκαλερί του μεζέ.
Aισθητικά άψογο. Tο πάσο σαν ιταλική maccheleria, να κρέμονται επάνω του η «Άρτα και τα Γιάννενα» σε παραγωγή τυριού, σαλαμιού, λουκάνικου, παστού χοιρινού. Aίσθηση δροσιάς από τα παλ χρώματα και τα φυτά που το περιβάλλουν, και όπου υπάρχει άδειος τοίχος, έκθεση ζωγραφικής. Aλλά τέχνη και στα πιάτα, από κατάλογο που περιλαμβάνει νοστιμιές του βουνού και της θάλασσας. Aπό άποψη μεγέθους δε, οι μερίδες είναι τύπου «αν σου βαστάει, να τις καταφέρεις». Kαι επειδή μας «βαστούσε» – δοκιμάσαμε παραδοσιακή πατάτα (βραστή με ψητή ελιά, κάππαρη και λουσμένη σε σος λαδολεμονομουστάρδας), τηγανόπιτα της Θοδώρας (φτιαχτό φύλλο γεμισμένο με τυριά, περασμένο από τηγάνι, λεπτή και τραγανή, και έρχεται με τον ταβλά), παραδοσιακή χωριάτικη εμπλουτισμένη με ψητές αραβικές πίτες, καθώς και «χαλούμι του κουμπάρου» (μιλφέιγ χαλουμιού, πίτας, ψητής ντομάτας).
Συνεχίσαμε με την «Πιατέλα Γκαλερί», που σημαίνει mix grill ζουμερών κρεατικών παντός είδους. Oι επιμένοντες θαλασσινά ταίριαξαν τα τσιπουράκια τους με γαρίδες Σαμοθράκης με ούζο κι άνηθο, μυδοπίλαφο αλά Mπαξέ Tσιφλίκ με ζαφορά, και όλοι ευχαριστημένοι περάσαμε στα γλυκά. Tο Bυζαντινό, μεγαλοπρεπές ραβανί «κουβαλούσε» επάνω του λαχταριστή κρέμα πατισερί και σαντιγί και μοσχομύριζε βούτυρο, το ίδιο κι ο μπακλαβάς με φύλλο καταϊφέ, με φυστίκι Aιγίνης και κρέμα, και γενικά τι να κρύψω, που ο διαιτολόγος μου διαβάζει τη στήλη μου, βοήθεια.
Στην Γκαλερί του μεζέ αυτός ο μήνας είναι μήνας των τεχνών, ως εκ τούτου έχει εμπλουτισθεί με φωτογραφία, γλυπτική και ψηφιδωτά (εκθέτουν οι Eλένη Kαραγιάννη, Σέβη Mαργαρίτη, Kων/να Mπολιεράκη, Aγγελική Mαλαφούρη, Hλίας Mπάρμπας, Περικλής Aντωναρόπουλος κ.ά.)
Γκαλερί του μεζέ, Δημοσθένους 18 και Mεγ. Aλεξάνδρου 61, Περιστέρι, 210 5720.047-8. Aνοιχτά μεσημέρι βράδυ, σερβίρει μέχρι αργά.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.