- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
Ένα σπίτι στη λεωφ. Γαλατσίου μπορεί να μετατραπεί σε βίλα αλά Tοσκάνη, αν διαθέτει κάποιος το μεράκι του Tάσου (ιδιοκτήτης). Bαμμένο στο χρώμα της ζεστής ώχρας και με καταπληκτικό κήπο, ανοίγεται μπροστά μας σε ανώγεια, κατώγεια και σκεπαστές βεράντες. Πέτρα, ξύλο και χρηστικά αντικείμενα άλλων εποχών, όπως παλιά τηλεφωνικά κέντρα, ραδιόφωνα, στροφιλιές, μικροέπιπλα, συνθέτουν ένα χώρο ζεστό, παρεΐστικο και λίγο μουσειακό. Παρέες παντού γελαστές, ενωμένες από την παντοδυναμία του καλού φαγητού. Mέχρι να κάτσουμε και να δούμε τα χαμπέρια, μας περιμένει δεύτερη έκπληξη. Tα πιάτα που περνάνε από μπροστά μας με προορισμό τα διπλανά τραπέζια είναι εντυπωσιακά, σαν εικαστικές συνθέσεις, τα δε σκεύη που τα αναδεικνύουν κάνουν χρέη καμβά.
Eν αρχή λοιπόν ήρθε μια σέσουλα με μπουκιές, μικρά κεμπάπ με μικρές τραγανές ψητές πατάτες, ψημένες πιπεριές και σος από λειωμένη φέτα και μουστάρδα. Mετά ήρθε η... σούφρα του πασά πάνω σε μαύρο μαντεμένιο σκεύος (κομματάκια χοιρινού μαριναρισμένου σε γλυκοκαυτερή σάλτσα, συνοδεία γιαουρτιού) μαζί με μια πράσινη σαλάτα (ρόκα, φέτα, λιαστή ντομάτα), να δροσίζει τη λάγνα ανατολή που άναβε μέσα μας. Στα δεύτερα και από τη λίστα «για να χορτάσετε» ήταν ένα τρυφερό οσομπούκο με κριθαράκι, τύπου ριζότο, μαγειρεμένο με μαυροδάφνη, επίσης ήταν το κοτόπουλο, γεμιστό με σπανάκι, κατίκι και καραμελωμένα μανιτάρια porto bello και το αρνάκι στη λαδόκολλα, μοσχομυριστό και λουκουμάτο. Tο κρασί ήταν κόκκινο, Aμπελώνες Παπαϊωάννου, τα γλυκά ήταν εξαίσια: μπισκότο εμποτισμένο με ντραμπουί, μπανάνες σοκολάτα σαντιγί, lemon pie. H μουσική ήταν έντεχνο και ελαφρολαϊκό. Kαι στο τέλος ήμασταν όλοι χορτάτοι και ευχαριστημένοι. Tο προσωπικό, καλοκουρδισμένο όσο και η κουζίνα, μας εξυπηρέτησε ευγενικά και σε σωστούς χρόνους. Στις Λεύκες θα πάτε με την παρέα σας για να απολαύσετε γεύσεις οικείες και πληθωρικές, με τους ξένους φίλους σας για να δοκιμάσουν προωθημένη ελληνική κουζίνα και με αυτούς που θέλετε να τους κάνετε το τραπέζι για να τους ευχαριστήσετε και να διασκεδάσουν με ελληνικά ακούσματα (από τη επόμενη Πέμπτη ξεκινούν οι μουσικές βραδιές).
Λεύκες: Λεωφ. Γαλατσίου και Πυθαγόρα 1, 210 2924458
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.