Στου Ψυρρή, παρά τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια και τους στολισμούς, ο κόσμος ακόμα τρώει έξω λες κι είναι κατακαλόκαιρο – σαν Χριστούγεννα Αυστραλίας. Μουσικές μπερδεύονται και φτιάχνουν ατμόσφαιρα, που γίνεται πολύ πολύ ρομαντική όταν πλησιάζουμε στο Che Buenos Aires, το καινούργιο αργεντίνικο εστιατόριο της πόλης. O Τσε μαζί με την Eβίτα “wallmates” μοιράζονται τον τοίχο της εισόδου – μόνο έτσι θα μπορούσαν να συνυπάρχουν. Tangueros με το ανάλογο ντύσιμο και τα κατάλληλα παπούτσια ανεβαίνουν τη σκάλα για το δεύτερο όροφο. Όπως κάθε Τετάρτη και Κυριακή, άλλη μια βραδιά milonga (μάθημα tango και χορός) τούς περιμένει.
Στο ισόγειο, το μπαρ αλά Λατινική Αμερική. Μεγάλη κάβα, μεγάλη μπάρα, πολυτέλεια κι ατμόσφαιρα. Κόκκινοι βαμμένοι τοίχοι γεμάτοι κρασιά αργεντίνικα, χιλιάνικα, βραζιλιάνικα, ιταλικά, εφεδρείες για ένα κέφι που όλο πάθος και ρομάντζα διαδραματίζεται κάθε βράδυ στο παλιό αναστυλωμένο σπίτι. Merlot, Syrah, Malbec, Barbera από κόκκινα, και Torrontes, Semillon Chardonay και Sevignon Blanc από λευκά, άψογοι συνοδοί για το κρεατοφιλικό μενού. Ημίφως, λάτιν παθιασμένα τραγούδια, κεριά παντού. Διακόσμηση σε στιλ πάμπας, καθρέφτες, χρώμα κόκκινο, σκηνές με άλογα, καμτσίκια και αναβολείς φέρνουν την Αργεντινή στην Ελλάδα.
Στο άλλο δωμάτιο του ισογείου βλέπουμε στο αίθριο τις σούβλες (σε λίγο καιρό θα πάρουν κι αυτές «τα όπλα», για πιο αυθεντικά ψησίματα) και σαν να μας καλούν οι σειρήνες του tango ανεβαίνουμε κι εμείς στο δεύτερο όροφο. Είπαμε, βραδιά milοnga. Chick to chick, body to body, ηδυπαθή ζευγάρια κυκλώνουν εαυτούς σε παθιασμένες δυάδες.
Η κουζίνα του Che Buenos Aires βασίζεται στο αργεντίνικο κρέας φτιαγμένο με διάφορους τρόπους. Cazuelas, που σημαίνει της γάστρας, carnes rellenas, κρέατα γεμιστά και parillas της σχάρας. Εκτός από τα κρέατα υπάρχουν πάστες, ριζότι και νιόκι, φαγητά που ενσωματώθηκαν στην κουζίνα της Αργεντινής φερμένα από τους Ιταλούς μετανάστες.
Δοκιμάσαμε τις empanadas (πιτάκια με διάφορα μέσα), από σαλάτες πήραμε την Che με ανάμεικτα λαχανικά και σος αβοκάντο και την Pampa με φύλλα ρόκας, ποικιλία μανιταριών, σουσάμι και μπουκιές έμενταλ. Συνεχίσαμε με τα περίφημα κρέατα Αργεντινής. Tα lomos, φιλέτα γάλακτος, που ήταν πράγματι τρυφερά, τα παραγγείλαμε σε δύο εκδοχές: με σος από σάλτσα κρασιού Malbec, μυρωδικά, ψητές πατάτες και σάουερ κριμ, καθώς και με Malbec και μύρτιλα. Πήραμε και ραβιόλια με ρικότα, καρύδια και πέστο, που μας άρεσαν. Τελειώσαμε με ένα ζεστό brownie με παγωτό. Φεύγοντας ρίχναμε κλεφτές ματιές με ζήλεια στους tangueros, ενώ ο Astor Piazzola μάς χάιδευε τα αυτιά.
Che Buenos Aires, Αγ. Δημητρίου 13, Ψυρρή, 210 3239.063, κοντά μας και στο Κολωνάκι, ονόματι Al Passo (by Che Buenos Aires), Σίνα 21.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμηλόφωνα και χωρίς πολλά-πολλά ο Λουκάς Μάιλερ κάνει τα δικά του νόστιμα
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.