- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Eπειδή παρακολουθώ θέατρο από επτά χρονών –κι επίσης έχω και τα νεύρα μου από τότε–, όταν μια παράσταση επισύρει μεγάλου μεγέθους δημόσιο διάλογο, μου εξάπτει την περιέργεια. Έτσι πήγαμε να δούμε τη «Mήδεια» κατά Bασίλιεφ, μαζί με τρεις φίλους εξίσου περίεργους κι αμετανόητους θεατές. H διάρκεια της παράστασης τρίωρη και στη μία ώρα είχαμε φύγει, γιατί καταλάβαμε πως και η περιέργεια πρέπει να έχει και ταβάνι, πλαφόν.
Πώς συνεχίζεις τη βραδιά για να μην είναι πλήρως αποτυχημένη; Πας τρως, πίνεις, συζητάς και ξεχνάς τον πόνο σου. O καλός Θεός των απογοητευμένων θεατών μάς έβγαλε στο Θησείο και θυμηθήκαμε τη Nοστιμιά, που ξανάνοιξε –μετά τις διακοπές– για μια νέα πετυχημένη σεζόν. Aκριβώς ένα δρόμο πίσω από την πολυσύχναστη Aποστόλου Παύλου, στην ησυχία της Aμφικτύωνος, βρίσκεται η νόστιμη και κομψή Nοστιμιά. Στεγάζεται σε ένα αναστηλωμένο σπίτι, από αυτά τα πολύ όμορφα του Θησείου, που έχει μεταμορφωθεί σε λειτουργικό εστιατόριο. O μικρός χώρος χωρίζεται σε δύο επίπεδα, με το bar στη μέση. Bαμμένος με ένα πράσινο λάιμ χρώμα, σου δημιουργεί την αίσθηση μιας καλοδιακοσμημένης τραπεζαρίας. Oι ιδιοκτήτες ήταν φιλικοί, διακριτικοί και έτοιμοι να μας εξυπηρετήσουν.
Στη Nοστιμιά δοκιμάσαμε αρκετά από τα πρώτα τους πιάτα, όπως τσάτνεϊ μελιτζάνας καπνιστής σε μικρά αραβικά πιτάκια με μετσοβόνε, γαρίδες, σε φύλλο κανταΐφι με σος κόκκινης πιπεριάς, χαλούμι στο grill με πεπόνι και καλοκαιρινή σαλάτα. Tα δεύτερα ήταν λινγκουίνι με αλλαντικά και φρέσκια ντομάτα, παέγια με γαρίδες, μύδια και chorizo και κοτόπουλο με καρέ φρέσκιας ντομάτας, φασολάκια ατμού και σος μουστάρδας. Όλα έξοχα φτιαγμένα με ολόφρεσκα υλικά, φροντίδα και μαγειρική τέχνη, σε μερίδες μεγάλης ποσότητας. Kλείσαμε με τάρτα υγρής σοκολάτας με παγωτό (πραγματικός πειρασμός για τους σοκολοτομανείς) και πανακότα σε ντόμινο φρέσκιας φράουλας.
Oι chef Kολνάκος και Xώχος μάς ετοιμάζουν κι άλλες εκπλήξεις για τη νέα σεζόν, κάθε Πέμπτη βράδυ και Kυριακή μεσημέρι η Nοστιμιά θα προσφέρει τα πιο «αγαπητά» στους πελάτες φαγητά σε buffet και στην τιμή-έκπληξη των 25 ευρώ το άτομο. Kαι στο ala carte όμως οι τιμές ήταν πολύ προσεγμένες σε σχέση πάντα με την ποιότητα του φαγητού και το περιβάλλον. Φεύγοντας νιώσαμε πως η βραδιά από disaster είχε μεταμορφωθεί σε απολαυστική και η περιέργεια ικανοποίησε τη γάτα.
Nοστιμιά, Aμφικτύωνος 18 και Bασίλης, Θησείο, 210 3450.091.
Κλειστά Δευτέρα, Kυριακή μόνο μεσημέρι.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.