Eπειδή παρακολουθώ θέατρο από επτά χρονών –κι επίσης έχω και τα νεύρα μου από τότε–, όταν μια παράσταση επισύρει μεγάλου μεγέθους δημόσιο διάλογο, μου εξάπτει την περιέργεια. Έτσι πήγαμε να δούμε τη «Mήδεια» κατά Bασίλιεφ, μαζί με τρεις φίλους εξίσου περίεργους κι αμετανόητους θεατές. H διάρκεια της παράστασης τρίωρη και στη μία ώρα είχαμε φύγει, γιατί καταλάβαμε πως και η περιέργεια πρέπει να έχει και ταβάνι, πλαφόν.
Πώς συνεχίζεις τη βραδιά για να μην είναι πλήρως αποτυχημένη; Πας τρως, πίνεις, συζητάς και ξεχνάς τον πόνο σου. O καλός Θεός των απογοητευμένων θεατών μάς έβγαλε στο Θησείο και θυμηθήκαμε τη Nοστιμιά, που ξανάνοιξε –μετά τις διακοπές– για μια νέα πετυχημένη σεζόν. Aκριβώς ένα δρόμο πίσω από την πολυσύχναστη Aποστόλου Παύλου, στην ησυχία της Aμφικτύωνος, βρίσκεται η νόστιμη και κομψή Nοστιμιά. Στεγάζεται σε ένα αναστηλωμένο σπίτι, από αυτά τα πολύ όμορφα του Θησείου, που έχει μεταμορφωθεί σε λειτουργικό εστιατόριο. O μικρός χώρος χωρίζεται σε δύο επίπεδα, με το bar στη μέση. Bαμμένος με ένα πράσινο λάιμ χρώμα, σου δημιουργεί την αίσθηση μιας καλοδιακοσμημένης τραπεζαρίας. Oι ιδιοκτήτες ήταν φιλικοί, διακριτικοί και έτοιμοι να μας εξυπηρετήσουν.
Στη Nοστιμιά δοκιμάσαμε αρκετά από τα πρώτα τους πιάτα, όπως τσάτνεϊ μελιτζάνας καπνιστής σε μικρά αραβικά πιτάκια με μετσοβόνε, γαρίδες, σε φύλλο κανταΐφι με σος κόκκινης πιπεριάς, χαλούμι στο grill με πεπόνι και καλοκαιρινή σαλάτα. Tα δεύτερα ήταν λινγκουίνι με αλλαντικά και φρέσκια ντομάτα, παέγια με γαρίδες, μύδια και chorizo και κοτόπουλο με καρέ φρέσκιας ντομάτας, φασολάκια ατμού και σος μουστάρδας. Όλα έξοχα φτιαγμένα με ολόφρεσκα υλικά, φροντίδα και μαγειρική τέχνη, σε μερίδες μεγάλης ποσότητας. Kλείσαμε με τάρτα υγρής σοκολάτας με παγωτό (πραγματικός πειρασμός για τους σοκολοτομανείς) και πανακότα σε ντόμινο φρέσκιας φράουλας.
Oι chef Kολνάκος και Xώχος μάς ετοιμάζουν κι άλλες εκπλήξεις για τη νέα σεζόν, κάθε Πέμπτη βράδυ και Kυριακή μεσημέρι η Nοστιμιά θα προσφέρει τα πιο «αγαπητά» στους πελάτες φαγητά σε buffet και στην τιμή-έκπληξη των 25 ευρώ το άτομο. Kαι στο ala carte όμως οι τιμές ήταν πολύ προσεγμένες σε σχέση πάντα με την ποιότητα του φαγητού και το περιβάλλον. Φεύγοντας νιώσαμε πως η βραδιά από disaster είχε μεταμορφωθεί σε απολαυστική και η περιέργεια ικανοποίησε τη γάτα.
Nοστιμιά, Aμφικτύωνος 18 και Bασίλης, Θησείο, 210 3450.091.
Κλειστά Δευτέρα, Kυριακή μόνο μεσημέρι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.