- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Amante, νέο ιταλικό εστιατόριο σε έναν από τους ωραιότερους πεζόδρομους του κέντρου
Ιταλική-μεσογειακή κουζίνα, απίθανα cocktails και μια Μόνα Λίζα με τσιχλόφουσκα
Amante: καινούργιο εστιατόριο ιταλικής-μεσογειακής κουζίνας στον Κεραμεικό
Τους τελευταίους μήνες το υπέροχο νεοκλασικό κτίριο στη γωνία της Παραμυθίας με τη Σαλαμίνος είναι και πάλι φωτισμένο. Εδώ στεγαζόταν για χρόνια το θρυλικό Funky Gourmet, από τα λίγα εστιατόρια της Αθήνας που έχουν βραβευθεί με δύο αστέρια Michelin. Αλλά από τότε που έκλεισε, το κτίριο έμεινε σκοτεινό. Μέχρι που ήρθε το Amante, ερωτικό σαν και το όνομά του, να δώσει νέα πνοή στο παλιό νεοκλασικό και σε όλη τη γειτονιά.
Amante: το νέο εστιατόριο ιταλικής-μεσογειακής κουζίνας στον Κεραμεικό
Ίσως το έχεις δει σε κάποια από τις βόλτες σου στον Κεραμεικό, ίσως και να σου έχει κάνει εντύπωση ο πίνακας της Μόνα Λίζα που φαίνεται από την ανοιχτή πόρτα της εισόδου. Είναι μια Μόνα Λίζα διαφορετική, απόλυτα σύγχρονη. Με γαλάζια νύχια, αστραφτερό φόρεμα και μια τεράστια φούξια τσιχλόφουσκα να φουσκώνει μέσα από τα χείλη της. Μια pop art πινελιά που κλείνει το μάτι στον επισκέπτη λέγοντας: «Αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο εστιατόριο».
Το Amante κάτω από το όνομά του ξεδιπλώνει τον χαρακτηρισμό “Restaurant & Cocktail Bar”. Που σημαίνει ότι θα έρθεις για τη νόστιμη ιταλική-μεσογειακή κουζίνα του, αλλά αν το προτιμάς μπορείς απλώς να κάτσεις στην επιβλητική του μπάρα πίνοντας ένα ιταλικό cocktail, ένα δροσερό spritz ή ένα ποτήρι κρασί από την πλούσια κάβα του.
Το μενού στο εστιατόριο Amante
Για το μενού στο Amante έχει φροντίσει ο Ιταλός σεφ Giovanni Fiorentino, με καταγωγή από το Μιλάνο, σε συνεργασία με τον ταλαντούχο σεφ Δημήτρη Καραμήτσο, ο οποίος και εκτελεί τα πιάτα. Σίγουρα αξίζει να δοκιμάσεις τη δική του εκδοχή για το μοσχαρίσιο Carpaccio, το ταρτάρ τόνου, την αυθεντικά ιταλική carbonara ή μια Amatriciana με τα όλα της. Αξίζει να τονίσουμε ότι πολλά από τα ζυμαρικά γίνονται εδώ από την αρχή, στην κουζίνα του Amante. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι τα φρέσκα ραβιόλι που γεμίζονται με παρμεζάνα και ricotta, περιχύνονται με μία πεντανόστιμη κρέμα κολοκύθας και πασπαλίζονται με πούδρα από καρύδια. Ή τα λινγκουίνι με μελάνι σουπιάς, κρέμα από σπαράγγια, vongole και ταρτάρ από γαρίδες Κοιλάδας.
Τα arancini με ραγού μπολονέζ και μοτσαρέλα, που σερβίρονται με κρέμα παρμεζάνας είναι μια ιδανική αρχή στο γεύμα σου, ενώ το μυλοκόπι με αχνιστά χόρτα εποχής, πουρέ παστινάκι και σάλτσα από πετρόψαρα ένα πιάτο που πρέπει να δοκιμάσει κάθε λάτρης των θαλασσινών γεύσεων. Από τα καινούργια πιάτα του καταλόγου ξεχωρίζει και το καλαμάρι σοτέ που σβήνεται με ούζο και σερβίρεται με πέστο βασιλικού και τσιπς πατάτας.
Κρασί από τους αμπελώνες του κόσμου
Όλα αυτά, τα συνοδεύεις με κάποιο κρασί της ενημερωμένης λίστας (υπάρχουν περισσότερες από 100 ετικέτες με έμφαση στον ιταλικό και ελληνικό αμπελώνα, χωρίς όμως να λείπουν προτάσεις από τη Γαλλία ή τη Χιλή), ακούγοντας ιταλικά τραγούδια και lounge μουσική (υπάρχει και dj κάθε Παρασκευή και Σάββατο).
Ένα δυνατό χαρτί του Amante είναι και η τοποθεσία του. Τις βροχερές μέρες είναι απολαυστικό να κάθεσαι στην πιο prive σάλα του πρώτου ορόφου παρακολουθώντας τη βροχή να πέφτει πάνω στη γυάλινη οροφή. Τώρα που ανοίγει ο καιρός, όμως, θα βρεις καταφύγιο στους άνετους καναπέδες στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος κάτω από τη δροσιά του τεράστιου πλάτανου. Πραγματικό «όνειρο θερινής νυκτός».
Παραμυθίας 13, Κεραμεικός, 210 5243429, 693 789374, Fb: Amante Athens, Instagram: @amante.athens, Ώρες και μέρες λειτουργίας: καθημερινά 18.00-02.00, Σαββατοκύριακα: 12.00-02.00, Δευτέρα κλειστά
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Σε έναν κόσμο όπου όλα γίνονται γρήγορα και έτοιμα, εδώ πολλά πράγματα γίνονται από την αρχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.