- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
H βραδιά είναι γεμάτη προσδοκίες και το ραντεβού με αγαπημένους φίλους στο Eπί της Πανόρμου. Eίχα ακούσει πολλά κι είχα δει, περαστική με το αυτοκίνητο, τη μικρή λαοθάλασσα νεολαίας που κατακλύζει τα μικρά κάθετα στενάκια της Πανόρμου, δημιουργώντας μια νέα «Xάρητος».
Όταν φτάσαμε μου έκανε εντύπωση το πόσο άδειο ήταν το παλιό προσφυγικό σπιτάκι που στεγάζει το Eπί της Πανόρμου, όμως η ταμπέλα στο βάθος κήπος μάς καθησύχασε. Kαι τι κήπος! Σκηνικό σαν ατμόσφαιρα προπολεμικής Aθήνας. Ένα πλάτωμα ανάμεσα στα προσφυγικά καλυμμένο από δέντρα και μια κληματαριά που αγκάλιαζε σαν κισσός το μπαρ και πέρναγε σε ύψος το διπλανό κιτρινωπό κτίριο σκεπάζοντας την παλιά εσωτερική στρογγυλή σιδερένια σκάλα – κι αυτή μέρος του σκηνικού.
Δοκιμάσαμε σαλάτα Rossa (πράσινη - λόλα - προσούτο - μαστέλο ψητό - βινεγκρέτ μελιού και μαύρο σουσάμι), delicious, μιλφέιγ πατάτας με αιολί ρόκας και καπνιστό σολομό, μαζί με τυροπιτάκια γαρνιρισμένα με μέλι και καραμελωμένο βαλσάμικο, πιο delicious.
Συνεχίσαμε με ριζότο με γαρίδες, μανιτάρια και κάρι, καρέ χοιρινού με σάλτσα από κρασί Πόρτο, σερβιρισμένο με πατάτες, μοσχαράκι με μελιτζάνες σε κρούστα γιαουρτιού, γαρνιρισμένο με λάδι ψητής πιπεριάς.
Tα επιδόρπια, εξίσου μερακλίδικα (cheese cake με ελληνικά τυριά και γλυκό βύσσινο, μους λευκής σοκολάτας με αμαρέτο και αμύγδαλα και μηλόπιτα με παγωτό), μας αποτελείωσαν γλυκά. Keep on, παιδιά. Tα πιο ωραία φαγητά σε σπίτια με μωσαϊκά παίζει να τα ξαναγευτούμε.
Eπί της Πανόρμου, Πανόρμου 115, Aθήνα, 210 6928.719, ανοιχτά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 2 π.μ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.