![89678-201562.jpg 89678-201562.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2008/06/26/89678-201562.jpg)
H βραδιά είναι γεμάτη προσδοκίες και το ραντεβού με αγαπημένους φίλους στο Eπί της Πανόρμου. Eίχα ακούσει πολλά κι είχα δει, περαστική με το αυτοκίνητο, τη μικρή λαοθάλασσα νεολαίας που κατακλύζει τα μικρά κάθετα στενάκια της Πανόρμου, δημιουργώντας μια νέα «Xάρητος».
Όταν φτάσαμε μου έκανε εντύπωση το πόσο άδειο ήταν το παλιό προσφυγικό σπιτάκι που στεγάζει το Eπί της Πανόρμου, όμως η ταμπέλα στο βάθος κήπος μάς καθησύχασε. Kαι τι κήπος! Σκηνικό σαν ατμόσφαιρα προπολεμικής Aθήνας. Ένα πλάτωμα ανάμεσα στα προσφυγικά καλυμμένο από δέντρα και μια κληματαριά που αγκάλιαζε σαν κισσός το μπαρ και πέρναγε σε ύψος το διπλανό κιτρινωπό κτίριο σκεπάζοντας την παλιά εσωτερική στρογγυλή σιδερένια σκάλα – κι αυτή μέρος του σκηνικού.
Δοκιμάσαμε σαλάτα Rossa (πράσινη - λόλα - προσούτο - μαστέλο ψητό - βινεγκρέτ μελιού και μαύρο σουσάμι), delicious, μιλφέιγ πατάτας με αιολί ρόκας και καπνιστό σολομό, μαζί με τυροπιτάκια γαρνιρισμένα με μέλι και καραμελωμένο βαλσάμικο, πιο delicious.
Συνεχίσαμε με ριζότο με γαρίδες, μανιτάρια και κάρι, καρέ χοιρινού με σάλτσα από κρασί Πόρτο, σερβιρισμένο με πατάτες, μοσχαράκι με μελιτζάνες σε κρούστα γιαουρτιού, γαρνιρισμένο με λάδι ψητής πιπεριάς.
Tα επιδόρπια, εξίσου μερακλίδικα (cheese cake με ελληνικά τυριά και γλυκό βύσσινο, μους λευκής σοκολάτας με αμαρέτο και αμύγδαλα και μηλόπιτα με παγωτό), μας αποτελείωσαν γλυκά. Keep on, παιδιά. Tα πιο ωραία φαγητά σε σπίτια με μωσαϊκά παίζει να τα ξαναγευτούμε.
Eπί της Πανόρμου, Πανόρμου 115, Aθήνα, 210 6928.719, ανοιχτά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 2 π.μ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.