- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Salero, το πιο αισιόδοξο και χρωματιστό wine restaurant στα Εξάρχεια
Μεσογειακή κουζίνα, πολύχρωμο ντεκόρ, ωραία πιάτα
Το Salero, wine restaurant στα Εξάρχεια, είναι πολύ νόστιμο, με εξίσου νόστιμο φαγητό και αισιόδοξη ατμόσφαιρα
Έχω ξαναπάει στο Salero σε άλλες εποχές, δε θυμάμαι πότε/πώς, προχθές όμως πήγα με δύο φίλες και ήταν τέλειο, ό,τι χρειαζόμασταν μετά από παράσταση (στην οποία δεν παίζαμε εμείς οι ίδιες, αλλά και ως θεατής, λίγη δουλίτσα την κάνεις, όσο να ναι…). Το Salero είναι πολύχρωμο, ζωηρό, όμορφο, φωτεινό εστιατόριο και σε προδιαθέτει ωραία: θα περάσεις καλά, δε μπορεί.
Παραγγείλαμε λίγα πράγματα, μανιτάρια, γκουακαμόλε, μαστέλο ψητό και άσπρο κρασί «δικό τους» που ήτανε μια χαρά. Έχει ωραία σούπα βελουτέ κολοκύθας (6,50) και κοτόσουπα αυγολέμονο (9,50), γενικά καλές τιμές, μέχρι 15 ευρώ το πιάτο, και ευγενικό σέρβις. Ο πολλά-χρόνια-στο-κουρμπέτι, σεφ Γιώργος Πολατίδης δημιουργεί νόστιμα, πρωτότυπα πιάτα με απλά υλικά. Η μουσική είναι σωστή σε ένταση, συζητάς σαν άνθρωπος, που είναι το ζητούμενο μετά από θέατρο ή σινεμά – να καθίσεις κάπου, να φας και να πιείς κάτι, και να αναλύσεις διεξοδικά αυτό που είδες.
Το wine restaurant είναι το κατάλληλο μέρος για όλα τα παραπάνω, και το Salero μας άρεσε πολύ, με τη μεσογειακή κουζίνα του, την ισπανική ατμόσφαιρα και τους μεγάλους, λαμπερούς χώρους του. Με μπέρδεψε λίγο το όνομα του μαγαζιού – σημαίνει «αλατιέρα» στα Ισπανικά, και υπάρχει μια πόλη-φάντασμα στην Αριζόνα που λέγεται Salero.
Είναι να μη τα ψάχνεις αυτά, αλλά επειδή πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι, έψαξα την πόλη φάντασμα μόλις γύρισα σπίτι, στο τσακίρ κέφι: χτίστηκε τη δεκαετία 1870 από μεταλλωρύχους που δούλευαν στο μεταλλείο ασημιού παραδίπλα, στα βουνά Σάντα Ρίτα. Σκοτωνόντουσαν οι άποικοι με τους Ινδιάνους, και κάποτε ήρθε για επίσκεψη ένας μεγαλο-παπάς από άλλη τοποθεσία. Για να τον περιποιηθούν οι κάτοικοι έφτιαξαν μια μεγάλη ασημένια αλατιέρα (την οποία σίγουρα ο παπάς τσέπωσε μετά την τελετή γιατί αγνοείται η τύχη της). Από αυτή την αλατιέρα πήρε το όνομά της η πόλη, η οποία εγκαταλείφθηκε το 1920 και σήμερα είναι τουριστικό αξιοθέατο, πάει ένα σωρό κόσμος να δει το σαλούν, τα σπίτια και το ταχυδρομείο που μαζεύουν σκόνη στην ερημιά της Αριζόνα(ς).
Το ντόπιο Salero πάντως μας άρεσε πολύ, περάσαμε σούπερ, άσε που νομίζεις ότι βρίσκεσαι στη Βαρκελώνη λόγω ζωηρών χρωμάτων και γενικότερου ισπανικού αέρα…
Βαλτετσίου 51, Εξάρχεια, 2103813358
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Σε έναν κόσμο όπου όλα γίνονται γρήγορα και έτοιμα, εδώ πολλά πράγματα γίνονται από την αρχή
Στο αγαπημένο σου στέκι τα Χριστούγεννα είναι ήδη εδώ, και δεν ήρθαν μόνα τους…
Το αγαπημένο εστιατόριο υποδέχεται τις φετινές γιορτές ανανεωμένο, στολισμένο και πιο ζεστό από ποτέ
Εκλεκτές κοπές, steaks ωρίμανσης και προσεκτικά επιλεγμένα κρέατα
Ένα μέρος όπου η Αθήνα τού σήμερα συναντά τη γεύση, το στιλ και τη γιορτινή διάθεση
Εδώ από το 2017 να μας θυμίζει πως η ιταλική κουζίνα είναι πάνω απ’ όλα αγάπη για handmade δημιουργίες
Το μενού συνδυάζει κλασικές ιταλικές γεύσεις με ελληνικές νότες και twists, που κάνουν τη διαφορά
Ένα μέρος για να μοιραστείς αυθεντικό ελληνικό φαγητό, να ανταλλάξεις ευχές, να απολαύσεις καλό κρασί και ελληνικά αποστάγματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.