- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
«Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες». Δείτε το, και από την επομένη θα τρέχετε για μαθήματα χορού-ζωής με δόσεις αισιοδοξίας και αναμονή για το απρόοπτο και την ανατροπή.
Μετά από μια τέτοια παράσταση ζητάς ένα φαγητό light, να σου αφήνει περιθώρια για σοφίες και συμπεράσματα. Έτσι φτάσαμε στο The Sushi Bar του Π. Φαλήρου. Ο χώρος είναι υψηλής αισθητικής με λιτή modern Japan διακόσμηση. Χρώματα άσπρα, μαύρα, γκρίζα και το φυσικό της ψάθας συνθέτουν ελαφρότητα, γαλήνη και υποβάλλουν μια «ιεροτελεστία» γαστριμαργική.
Πράσινα μικρά και χαριτωμένα φωτιστικά κρέμονται πάνω από κάθε τραπέζι, μουσική χαμηλή και ευχάριστη ολοκληρώνει τη ζεν ατμόσφαιρα. Στο ανοικτό bar, o chef δημιουργεί μικρά αριστουργήματα και στα μικρά σκαμπό μπροστά του κάποιοι απολαμβάνουν κατά μόνας.
Το sushi είναι ο αριστοκράτης του γρήγορου φαγητού, γιατί βασίζεται στα πιο καλής ποιότητας ψάρια και οστρακοειδή που σερβίρονται ωμά, τακτοποιημένα σε μικρές μπουκιές με αρωματισμένο και ελαφρά μαριναρισμένο ρύζι.
Ο κατάλογος του Sushi bar είναι δείγμα ενημερωτικού καταλόγου και ταυτόχρονα μύηση στην κουζίνα του. Αισθητικά άψογος και αναλυτικότατος, σου προσδιορίζει ακριβώς τι θα παραγγείλεις, αποφεύγοντας τις εκπλήξεις άλλων παρόμοιων εστιατορίων.
Ζεστό sake έφτασε στο τραπέζι μας και ξεκινήσαμε με Seafood soup, απολαυστική ψαρόσουπα με φύκια. Συνεχίσαμε με σαλάτα Kani, με αγγουράκι, αβοκάντο και καβουροπόδαρα πραγματικά –και όχι σουρίμι–, αρωματισμένα με σος που περιείχε και sake, πήραμε και εξαιρετικής ποιότητας φιλέτο φρέσκου σολομού, καθόλου λιπαρού (τον εισάγουν μόνοι τους από Νορβηγία), που είχε μαριναριστεί με teriyaki και κατόπιν είχε ψηθεί στο φούρνο. Κι ακόμη, φρέσκο τόνο φιλέτο με σος κίτρου, Baby tuna Nagao & jalapeno, δηλαδή υπέροχα ρολάκια από baby τόνο με κόλιανδρο και καυτερή πιπερίτσα. Μετά άρχισε το πανηγύρι των rolls, διαλέξαμε τα κλασικά California, βάλαμε και μια Ebi Tempura Maki με γαρίδα, καπνιστό σολομό, ανανά και τυρί. Τα συνοδέψαμε με ζεστό sake. Τελειώσαμε με φίνο κι ελαφρύ cheese cake με γάλα καρύδας και φρέσκο χυμό μάνγκο.
Στο The Sushi Bar δεν βρεθήκαμε lost in translation και ανεβάσαμε το προσδόκιμον του βίου μας αρκετές μέρες, αφού μια γιαπωνέζικη παροιμία λέει: Κάθε φορά που δοκιμάζεις κάτι που δεν έχεις ξαναφάει, προσθέτεις στη ζωή σου εβδομήντα πέντε μέρες. Σε αυτή τη λίστα με τόση ποικιλία, θα βρείτε σίγουρα κάτι που δεν θα έχετε ξαναδοκιμάσει.
Αν είστε από τους τυχερούς που μένουν κοντά, κάνουν και delivery, όπως επίσης αναλαμβάνουν εκδηλώσεις στην αίθουσα του πάνω ορόφου για εταιρείες ή για φιλικές συγκεντρώσεις.
The Sushi Bar, Άτλαντος 1, Π. Φάληρο, 210 9802.111, 9802.210. Ανοικτά κάθε μέρα από τις 13.00 έως αργά το βράδυ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.