5 νόστιμα στέκια που αγαπά η Κυψέλη

Κυβέλη: Παραδοσιακές γεύσεις με εστιατορικό twist

Το μεζεδοπωλείο που αγαπάει η Κυψέλη

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυβέλη
Κυβέλη
Κυβέλη
Κυβέλη

Είναι σχεδόν 10 χρόνια που ο Γιώργος Αναγνώστου αποφάσισε να φτιάξει ένα μεζεδοπωλείο με πιάτα σαν αυτά που τρώμε σπίτι μας, με έμφαση στις φρέσκιες πρώτες ύλες αλλά και τη σωστή εξυπηρέτηση που παραπέμπει σε οικογενειακό περιβάλλον. Με γιαγιά Σμυρνιά και γονείς χρόνια στην εστίαση, είχε το know-how, αν και ο ίδιος σπούδασε Χημικός Μηχανικός. Στην ανακαινισμένη πλατεία του Αγίου Γεωργίου, η Κυβέλη είναι ιδανική για lunch break, για μεσημεριανό Κυριακής, για βραδινό με κυρίως ή επιλογή με μεζεδάκια στη μέση.

Οι πιο πολλές γεύσεις είναι σταθερές, αλλά ο σεφ Γιώργος Κόντας δίνει μεγάλη έμφαση στα πιάτα ημέρας. Τι θα δοκιμάσετε εκεί; Οπωσδήποτε κολοκυθοκεφτέδες. Στα highlights, το κοτόπουλο-χαρακίρι, αλλά και η εκδοχή του σε χοιρινό, η σαλάτα Ποπάι και Σουίπι, η τυροκαυτερή με συνταγή της γιαγιάς από τη Σμύρνη, αλλά και οι τηγανιές του, με πιο «μεζεκλίδικη» εκείνη με τα μανιτάρια και το σουτζούκι.

Στον κατάλογο υπάρχουν νηστίσιμα και vegan πιάτα, όπως μανιτάρια πλευρώτους σχάρας, κριθαρότο λαχανικών, ταμπουλέ με φακές, γαριδομακαρονάδα. Ωστόσο, καθημερινά προστίθενται επιπλέον πιάτα ημέρας: μυδοπίλαφο, θράψαλο με κους κους, γιουβέτσι θαλασσινών, σουπιές με σπανάκι, χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι.

Το μεζεδοπωλείο λειτουργεί όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, εκτός από την Κυριακή του Πάσχα. Μπορείτε να κλείσετε τραπέζι για να παρακολουθήσετε την περιφορά του Επιταφίου ή να δοκιμάσετε μαγειρίτσα μετά την Ανάσταση – και σε vegan εκδοχή, με ποικιλία μανιταριών. Όσο για τη λίστα των κρασιών, υπάρχουν αρκετές ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα. Εννοείται ότι μπορείτε να πάρετε το φαγητό σας σε πακέτο για το σπίτι ή τη δουλειά, ενώ το εστιατόριο συνεργάζεται και με όλες τις γνωστές πλατφόρμες delivery.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου