- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Μπαλκόνι στις Κυκλάδες: Η θέα είναι απίστευτη, και το φαγητό αντάξιο (της υπέροχης θέας)
Το μόνο που χρειάζεσαι είναι καλή παρέα, η εμπειρία θα ‘ναι αξέχαστη…

Το ψαροεστιατόριο Μπαλκόνι στις Κυκλάδες έχει θέα σαν καρτ ποστάλ και σερβίρει καταπληκτική ψαροφαγία
Στο Μπαλκόνι στις Κυκλάδες αξίζει να πας νωρίς, πριν δύσει ο ήλιος, με καθαρό ουρανό: βλέπεις όλο το λεκανοπέδιο, θάλασσα και βουνό, κορφές και ακτές, να απλώνονται μπροστά σου με τον ιδανικό φωτισμό της Αττικής, σαν μακρόστενη καρτ-ποστάλ που δεν αφήνει ούτε ουρανό απέξω. Μετά τη δύση του ηλίου βέβαια, βλέπεις αστέρια όσο φτάνει το μάτι σου και ξεγελιέσαι ότι όντως βρίσκεσαι στις Κυκλάδες. Στη Σχοινούσα για την ακρίβεια, από την οποία κατάγονται τα τρία αδέρφια που έχουν το «Μπαλκόνι».

Δυστυχώς δεν έχω πάει στη Σχοινούσα ούτε στη Δονούσα, μου έχουν ξεφύγει οι Μικρές Κυκλάδες, τις χαζεύω στις φωτογραφίες και μου τρέχουνε τα σάλια γιατί δείχνουν μα-γευ-τι-κά νησιά. Τιρκουάζ παραλίες με άσπρη άμμο, μονοπάτια, θάμνοι, ξεραΐλα Σαχάρας, λευκά σπιτάκια σκαλωμένα πάνω στα βράχια… Το Μπαλκόνι στις Κυκλάδες προμηθεύεται πρώτες ύλες από τις Κυκλάδες - από τη Σχοινούσα φέρνει την ωραία, αρωματική φάβα της. Το κρίταμο είναι από την Τήνο, τα ψάρια και θαλασσινά έρχονται κάθε τόσο από τις Κυκλάδες, σχεδόν κολυμπώντας. Μόνον έτσι μπορούν να γίνουν σεβίτσε (τα ψάρια) και πεντανόστιμα (τα θαλασσινά).

Καραβίδες και γαρίδες, σαρδέλες ψητές σε σεμνές μπρουσκέτες, λαβράκι αλλά και κολοκυθοκεφτέδες νησιώτικοι, ταραμοσαλάτα, γαύρος μαρινάτος, η Κυκλαδίτικη σαλάτα με ξινομυζήθρα και κρίταμο είναι μερικά από τα πιάτα που φιλοτεχνεί η σεφ Φιλίτσα Καραμανλή και τα δοκιμάσαμε προχθές. Έχουμε ξαναπάει στο Μπαλκόνι στις Κυκλάδες, απλώς κάθε φορά δοκιμάζουμε κάτι διαφορετικό για ολοκληρωμένη άποψη: όλα τα θαλασσινά και ψάρια είναι πάντα τέλεια, σωστά ψημένα, ζουμερά και χαριτωμένα. Όλες οι σαλάτες είναι σπέσιαλ, αυτή με τα τραγανά λαχανικά είναι έξτρα σπέσιαλ.
Το άλλο σπουδαίο που έχει καταφέρει το Μπαλκόνι στις Κυκλάδες είναι η ατμόσφαιρα, που παρόλη την Αττική απλωμένη στην ποδιά του μαγαζιού, μοσχοβολάει λες και βρίσκεται στις Κυκλάδες. Οι ιδιοκτήτες, από νοσταλγία για την ιδιαίτερη πατρίδα τους ή από μεράκι, έχουν φυτέψει βασιλικούς, δυόσμους, λεμονόχορτο μαζί με γιασεμί και ίσως νυχτολούλουδο, και καθώς ανεβαίνεις τις κάμποσες σκάλες για το εστιατόριο, σε αρπάζουν οι μυρωδιές – καλοκαιριάτικου νησιού.
Από το Μάιο ανοίγει η τεράστια τέντα και όλος ο χώρος γίνεται αντάιγ, υπαίθριος, οπότε αν δεν έχετε σκοπό ή χρόνο να ορμήσετε στον Πειραιά και να μπείτε στο πλοίο για 8-10 ώρες μέχρι το Μερσίνι, το γραφικό λιμάνι της Σχοινούσας, η ιδανική λύση για μια δόση Μικρών Κυκλάδων είναι το Μπαλκόνι στις Κυκλάδες.
Παύλου Μελά 13, Καρέας, Βύρωνας, 2107640240