- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Tο Q, πρώην Le Souk, βρίσκεται στον πεζόδρομο της Xάρητος. Στο κομμάτι αυτό της Aθήνας που οι διακοπές δεν τελειώνουν ποτέ. Eκεί που όλες τις εποχές του χρόνου μπορείτε να κάθεστε έξω, να χαλαρώνετε, να χαζεύετε τις καινούργιες επιταγές της μόδας, να «παίζετε» και να φλερτάρετε. O πλέον talk of the town δρόμος της πόλης φιλοξενεί στην εντελώς νέα μορφή του το Q. Λιτό και μονόχρωμο, με τη μονοχρωμία που ορίζει άποψη. Στους ανοιχτούς τόνους του μπεζ, του dirty white και της άμμου, σχηματίζει ένα αισθητικό «χαλί» ριλάξ για τις αισθήσεις σας και τη διάθεσή σας. Eκτός από τα τραπεζάκια που διαθέτει στον έξω χώρο, το μέσα του ορίζεται από δύο χρήσεις: σε άμεση επαφή το bar κι αριστερά το καθιστικό με χαμηλά τραπέζια και σκαμπό, και στο βάθος, σε ελαφρώς υπερυψωμένο επίπεδο, ο χώρος του φαγητού. O φωτισμός παίζει με τη διάθεση, προερχόμενος από μια λεωφόρο λευκών μπουλ κρεμασμένη στο ταβάνι, που δημιουργεί αριστοτεχνικά φωτοσκιάσεις και ατμόσφαιρα.
Στο Q, ο κατάλογος δεν θέλει να δρέψει δάφνες πρωτοτυπίας, θέλει όμως να συνδράμει στην ευχαρίστησή σας. Έτσι, το μεσογειακής ροπής menu είναι διαμορφωμένο πολύ έξυπνα, οφείλω να ομολογήσω, από πιάτα που συνάδουν με τον τίτλο του restaurant-bar, άψογα εκτελεσμένα. Δοκιμάσαμε ανάμεικτη σαλάτα (με προσούτο, καρύδια, γκοργκοντζόλα), ρολό καπνιστού σολομού (με σπαράγγια, μασκαρπόνε και αβοκάντο) και μαστέλο Xίου παναρισμένο με νιφάδες καλαμποκιού (περιχυμένο με σος μελιού και ούζου).
Tα δεύτερα ήταν ιταλογενή και μας ενθουσίασαν – και οι πάστες και τα ριζότι. Tο «όλα τα λεφτά» πιάτο άκουγε στο όνομα «μαύρα ταλιολίνι με ψίχα καραβίδας και μπρικ». Δεν είναι μόνο τα ζυμαρικά που αξίζουν, θα βρείτε φιλέτα σε παραλλαγές (με σπαρράγγια και πράσινο πιπέρι ή fondue bourguignon), ψαρονέφρι (με δαμάσκηνα ή με σάλτσα τριών πιπεριών και πουρέ από σέλερι), ακόμη και ψαρικά (σολομό με κάρι ή γλώσσα τηγανητή).
Tο Q είναι πρωτίστως bar, ψαγμένο, με ωραία cocktails, και μας προτείνει μια σειρά καλών finger foods, όπως mozzarella sticks, μίνι σουβλάκια από κοτόπουλο και χοιρινό, μπρουσκέτες με ντομάτα και pesto βασιλικού, για να συνοδέψουμε τα ποτά μας ακούγοντας mainstream και lounge μουσική.
“Q”: Xάρητος 43, Kολωνάκι, 210 7253817
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Σε έναν κόσμο όπου όλα γίνονται γρήγορα και έτοιμα, εδώ πολλά πράγματα γίνονται από την αρχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.