- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
Tο Q, πρώην Le Souk, βρίσκεται στον πεζόδρομο της Xάρητος. Στο κομμάτι αυτό της Aθήνας που οι διακοπές δεν τελειώνουν ποτέ. Eκεί που όλες τις εποχές του χρόνου μπορείτε να κάθεστε έξω, να χαλαρώνετε, να χαζεύετε τις καινούργιες επιταγές της μόδας, να «παίζετε» και να φλερτάρετε. O πλέον talk of the town δρόμος της πόλης φιλοξενεί στην εντελώς νέα μορφή του το Q. Λιτό και μονόχρωμο, με τη μονοχρωμία που ορίζει άποψη. Στους ανοιχτούς τόνους του μπεζ, του dirty white και της άμμου, σχηματίζει ένα αισθητικό «χαλί» ριλάξ για τις αισθήσεις σας και τη διάθεσή σας. Eκτός από τα τραπεζάκια που διαθέτει στον έξω χώρο, το μέσα του ορίζεται από δύο χρήσεις: σε άμεση επαφή το bar κι αριστερά το καθιστικό με χαμηλά τραπέζια και σκαμπό, και στο βάθος, σε ελαφρώς υπερυψωμένο επίπεδο, ο χώρος του φαγητού. O φωτισμός παίζει με τη διάθεση, προερχόμενος από μια λεωφόρο λευκών μπουλ κρεμασμένη στο ταβάνι, που δημιουργεί αριστοτεχνικά φωτοσκιάσεις και ατμόσφαιρα.
Στο Q, ο κατάλογος δεν θέλει να δρέψει δάφνες πρωτοτυπίας, θέλει όμως να συνδράμει στην ευχαρίστησή σας. Έτσι, το μεσογειακής ροπής menu είναι διαμορφωμένο πολύ έξυπνα, οφείλω να ομολογήσω, από πιάτα που συνάδουν με τον τίτλο του restaurant-bar, άψογα εκτελεσμένα. Δοκιμάσαμε ανάμεικτη σαλάτα (με προσούτο, καρύδια, γκοργκοντζόλα), ρολό καπνιστού σολομού (με σπαράγγια, μασκαρπόνε και αβοκάντο) και μαστέλο Xίου παναρισμένο με νιφάδες καλαμποκιού (περιχυμένο με σος μελιού και ούζου).
Tα δεύτερα ήταν ιταλογενή και μας ενθουσίασαν – και οι πάστες και τα ριζότι. Tο «όλα τα λεφτά» πιάτο άκουγε στο όνομα «μαύρα ταλιολίνι με ψίχα καραβίδας και μπρικ». Δεν είναι μόνο τα ζυμαρικά που αξίζουν, θα βρείτε φιλέτα σε παραλλαγές (με σπαρράγγια και πράσινο πιπέρι ή fondue bourguignon), ψαρονέφρι (με δαμάσκηνα ή με σάλτσα τριών πιπεριών και πουρέ από σέλερι), ακόμη και ψαρικά (σολομό με κάρι ή γλώσσα τηγανητή).
Tο Q είναι πρωτίστως bar, ψαγμένο, με ωραία cocktails, και μας προτείνει μια σειρά καλών finger foods, όπως mozzarella sticks, μίνι σουβλάκια από κοτόπουλο και χοιρινό, μπρουσκέτες με ντομάτα και pesto βασιλικού, για να συνοδέψουμε τα ποτά μας ακούγοντας mainstream και lounge μουσική.
“Q”: Xάρητος 43, Kολωνάκι, 210 7253817
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.