

Εδώ θα γευτείς comfort αγαπημένες γεύσεις της ελληνικής κουζίνας
Σε ένα νεοκλασικό στην ιστορική στοά της Αθήνας, την Τοσίτσα, ξεδιπλώνεται μία όμορφη και γευστική ιστορία. Υπεύθυνος για αυτή, τους τελευταίους δύο μήνες, είναι ο ευφάνταστος κ. Νίκος Θυρρής από τη Ρόδο, που έχει καταφέρει να την αναβιώσει στο παρόν. Στο κτίριο που κάποτε ήταν γεμάτο μοδιστράδικα, στο ισόγειο υπήρχε ένα αυθεντικό μαγέρικο που προσέφερε το πιο νόστιμο φαγητό της πόλης. Αυτόν τον χώρο ανέλαβε ο κ. Νίκος, τον ομόρφυνε, χωρίς να χάσει την ταυτότητά του, και προσφέρει νόστιμο μαγειρευτό φαγητό και εκλεκτά κρασιά και αποστάγματα.
Η φιλοσοφία του κ. Νίκου είναι το «χερικό», όπως λένε και στη Ρόδο, που σημαίνει ότι εδώ θα γευτείς comfort αγαπημένες γεύσεις, όπως γιουβαρλάκια, σουτζουκάκια, λαχανοντολμάδες, μουσακά και παστίτσιο, μια λαχταριστή ψαρόσουπα ή μια θρεπτική μοσχαρόσουπα, μαγειρεμένα με το χέρι, με τον πιο αγνό τρόπο. Καθημερινά σε περιμένει ένα καλομαγειρεμένο ζεστό πιάτο φαγητό που φτιάχνει η μαγείρισσα, καθώς και άλλα πιάτα στη λογική του μεζέ, όπως είναι το χταποδάκι το ξιδάτο, η δροσερή πατατοσαλάτα, η εκλεκτή φάβα και οι σαλάτες, που ξεχωρίζουν για τη φρεσκάδα τους.
Παρέα με αυτά τα αυθεντικά εδέσματα, θα απολαύσεις και καλό ποτό. Ο ίδιος ο κ. Νίκος φροντίζει γι’ αυτό, ως φοιτητής οινολογίας και παραγωγός κρασιού και αποσταγμάτων που είναι μάλιστα, μεταξύ άλλων. Το δικό του ροδίτικο κρασί έχει την τιμητική του και θα πρέπει σίγουρα να το δοκιμάσεις, αλλά και άλλες ετικέτες από μικρά οινοποιεία της Ελλάδας, που δύσκολα βρίσκεις αλλού. Σήμα κατατεθέν στο Αθήρι είναι το «Θηρίο». Ένα χειροποίητο τσίπουρο ή αλλιώς σούμα, όπως λένε στο νησί, που παράγεται από αθήρια και μανδηλαριές, σε συνεργασία με μία ροδίτικη ποτοποιία. Το «Θηρίο» εκτός από το Αθήρι στην Αθήνα, θα το βρεις και σε άλλα επιλεγμένα στέκια της πόλης.