14 νόστιμα στέκια για όσους αγαπούν το κέντρο της πόλης

Τσίκεν The Van: Το hot spot για τηγανητό κοτόπουλο στου Ψυρρή

Φτιάχνεται από ολόφρεσκο κοτόπουλο, έχει χειροποίητο πανάρισμα, και σερβίρεται με σπιτικές σος

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η ιστορία αρχίζει το 2021 από μία ομάδα που αναζητεί με πάθος τη γεύση και με μία κινούμενη καντίνα-βαν γυρίζει και ταΐζει, κυριολεκτικά, όλη την πόλη! Από τα πασίγνωστα burger fests της Αθήνας και hot spots της, όπως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το ΟΑΚΑ, μέχρι τα χριστουγεννιάτικα χωριά και τους μεγάλους συναυλιακούς χώρους –μιλάμε για πάνω από 30 συναυλίες–, το βαν ήταν εκεί για να ξεχάσουμε την πείνα μας με τηγανητό κοτόπουλο, πριν ακόμα αυτό γίνει το viral έδεσμα της νέας γενιάς.

Από τον Μάρτιο του 2024, η καντίνα βρίσκει το φυσικό της σπίτι στου Ψυρρή, εκεί που χτυπάει εν πολλοίς η καρδιά της νοστιμιάς. Και το fried chicken που φτιάχνουν είναι ανώτατης νοστιμιάς και έχει ήδη αποκτήσει φανατικό κοινό – αρκεί να ρίξεις μια ματιά και στις κριτικές στην Google. Αρχικά γιατί παρασκευάζεται από ολόφρεσκο κοτόπουλο, με χειροποίητο πανάρισμα, και σερβίρεται με σπιτικές σος. Θα το απολαύσεις σε burger, σε wrap, σε bun, σε open sando αλλά και σε ζουμερά tenders, με τηγανητές πατάτες. Εκτός από το κοτόπουλο, το στέκι προσφέρει και πεντανόστιμα smashed, με μοσχαρίσιο μπιφτέκι. Τα Σαββατοκύριακα η ομάδα του Τσίκεν πειραματίζεται και με πιο ιδιαίτερα burgers, εμπνευσμένα από υλικά εποχής. Αυτή την περίοδο είναι ανάρπαστο το pulled pork, με σιγομαγειρεμένο χοιρι νό, που λιώνει στο στόμα, αλλά και το chicken burger με τσάτνεϊ μήλου, κατίκι και ντομάτα. Να το γνωρίσεις!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ