

Το ψάρι, οι ψαρομεζέδες και τα θαλασσινά γίνονται ανάρπαστα από μικρούς και μεγάλους
Πόσο αγώνα έχουν κάνει οι μαμάδες για να βάλει το παιδάκι τους μια μπουκιά ψάρι στο στόμα! Όμως για τις μαμάδες και τους μπαμπάδες που πάνε στο Ψαροκόκκαλο στα Μελίσσια, τα πράγματα είναι απλά. Εκεί, το ψάρι, οι ψαρομεζέδες και τα θαλασσινά γίνονται ανάρπαστα από μικρούς και μεγάλους. Ίσως αυτό να έχει να κάνει με τη φροντίδα που η κουζίνα δείχνει στην πρώτη ύλη, χωρίς εκπτώσεις σε δημιουργικότητα, ίσως και με την ίδια την πρώτη ύλη, που είναι προσεκτικά διαλεγμένη, ίσως και με την ωραία, παρεΐστικη, φιλόξενη και οικογενειακή ατμόσφαιρα, ίσως και με όλα αυτά μαζί, που συνθέτουν την ιδανική εμπειρία ψαροφαγίας.
Το Ψαροκόκκαλο έχει τη φιλοσοφία του και από το 2012 που άνοιξε τα πανιά του, ο κόσμος την τιμάει. Γι’ αυτό και οι άνθρωποί του συνεχίζουν να δημιουργούν με μεράκι και σεβασμό ολοένα και περισσότερες νοστιμιές. Ακόμα και τα πιο ιδιαίτερα πιάτα, όπως το τραχανότο με την καραβιδόψιχα, αποκτούν αμέσως φανατικό κοινό. Το καπνιστό χέλι είναι ένας μεζές ασύγκριτης νοστιμιάς και οπωσδήποτε must try η αθηναϊκή με ψάρι, μαγιονέζα, καρότο και κολοκύθι. Φυσικά δεν λείπει ποτέ το ολόφρεσκο ψάρι ημέρας, που μπορεί να μαγειρευτεί όπως το επιθυμεί ο καθένας, αλλά και τα μικρά ψαράκια όπως ο γαύρος και η αθερίνα, που σπαρταράνε στο τηγάνι και τα απολαμβάνεις εθιστικά. Εξαιρετικό κρασί και ποικιλία αποσταγμάτων θα συνοδεύσουν το γεύμα.
Extra info: Εδώ στο Ψαροκόκκαλο κάποιοι «έμαθαν» να τρώνε μύδια – μόνο αν δοκιμάσεις θα καταλάβεις!